Kacsa a zacsiban
Címlap / Asztalra / Kacsa a zacsiban

Kacsa a zacsiban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A kacsamelleket 3 napig kell pácolni, így az ünnepi fogást a tálalás előtt 3 nappal érdemes odakészíteni. A mellekről fejtsük le úgy a bőrt, hogy néhány helyen még megfogja a hús, és a bőr alá szórjuk be sóval és borssal, majd kenjük át jó alaposan a mustárral. 

Tálalhatod szentestére, vagy nagy családi ünnepekre!

Hozzávalók:
Személyenként ½ kacsamell
Darabos dijoni mustár
Só, bors, citromfű
Kacsamellenként egy egész citrom
Zacskónként egy evőkanál fehér száraz bor, vagy citromlé, ízlés szerint
Sütőzacskó (mellenként 1 db)

A kacsamelleket 3 napig kell pácolni, így az ünnepi fogást a tálalás előtt 3 nappal érdemes odakészíteni. A mellekről fejtsük le úgy a bőrt, hogy néhány helyen még megfogja a hús, és a bőr alá szórjuk be sóval és borssal, majd kenjük át jó alaposan a mustárral. Rakjuk egy fedett tálban a hűtőszekrény aljába, az utolsó nap vegyük ki a hűtőből, és egy picike citromlével, vagy borral locsoljuk be a melleket, hagyjuk szobahőmérsékleten tovább érlelődni. A húst karikára vágott citromlapocskákkal takargassuk be, és az így elkészített kacsamelleket rakjuk a sütőzacskóba. Önthetünk mellé egy evőkanálnyi bort, vagy citromlevet, ami a párolódáskor átjárja majd a húst.

A sütőzacskóba egy kacsamell fér, de többet is süthetünk egymás mellett. A zacskót érdemes kicsi megszurkálni mielőtt sütni kezdünk benne. Amikor a kacsa ropogósra sült, vegyük ki a zacskóból óvatosan. Távolítsuk el róla a bőrét, és az elkészült, kicsit belocsolt húst szórjuk meg bőségesen citromfűvel. (lehet friss vagy szárított is) Szentestére ínyencfogásként az alábbi tepsis burgonyával is tálalható.

Tepsis burgonya:
A karikára szelt krumplikat és egy jókora fej karikára szelt hagymát egy picike sóval rakjuk le a sütő aljára, locsoljuk be a kacsasütés után megmaradt pácleves zsiradékkal, és toljuk a sütőbe, süssük pirosra, magasabb hőfokon.

Az étel mellé fehérbort igyunk. Savanyúságként vecsési savanyú káposztát kínáljunk hozzá. Figyelem, ez nem fogyókúrás fogás, de garantáltan nagyon finom!

Tipp: A kacsamellről ne vedd le a bőrét sütés előtt, mivel a saját zsiradéka járja át a legjobban. Ha leveszed a bőrét, száraz, rágós lesz!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 18186 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x