Mandarinos vadkacsa
Címlap / Asztalra / Mandarinos vadkacsa

Mandarinos vadkacsa

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-17

Vadító vadétel, kivételes alkalmakra.  


Hozzávalók:

60 dkg vadkacsahús
4 mandarin
5 dkg gyümölcskocsonya
10 dkg libamáj (sült)
8 dkg vaj
3 evőkanál mandarinlikőr
3 evőkanál vodka
2 dl mandarinlé (friss)
1 evőkanál méz
őrölt bors


Elkészítés:

A mandarinokat meghámozzuk, éles késsel minden héjat levágunk róluk, és a magjukat kiszedjük. A gyümölcskocsonyát meg a libamájat kis kockákra vágjuk, és felhasználásig hűtőbe tesszük.

A kacsahúst 3 dkg vajban megsütjük, majd 2 tányérra osztjuk. A húslét az alkohollal összekeverjük, úgy, hogy fakanállal jól felkaparjuk a lesült húsdarabkákat, belekeverjük a mandarinlét, a mézet, a maradék vajat, és sóval, borssal ízesítve sűrűre főzzük.

A főzés vége előtt 1 perccel beletesszük a mandaringerezdeket. Mellérakjuk a húst, leöntjük a szósszal, megszórjuk a májdarabkákkal és a gyümölcskocsonyával.

 
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2214 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x