Karácsonyi sütemények
Címlap / Asztalra / Karácsonyi sütemények

Karácsonyi sütemények

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Lehet egyszerű vagy bonyolultabb, diós vagy mákos, a lényeg, hogy szeretettel készítsd! Természetesen nem árt egy jó, kipróbált recept sem, ezt most itt megtalálod! Vannak régebbiek és újak is, olyanok,amiket én is el fogok készíteni az idei ünnepre! Kellemes készülődést kívánok!  

Lehet egyszerű vagy bonyolultabb, diós vagy mákos, a lényeg, hogy szeretettel készítsd! Természetesen nem árt egy jó, kipróbált recept sem, ezt most itt megtalálod!

Következzen néhány bevált recept az előző évekből:

Flódni>>
Hagyományos diós és mákos bejgli>>
Ünnepi csokis-diós torta>>

Lássuk mi készül idén az én konyhámban!  Többek között fogok készíteni: karamellás krémest és püspökkenyeret!

Karamellás krémes

Hozzávalók:
20dkg porcukor
50dkg liszt
8dkg margarin
2dkg kakaó
1 kiskanál szódabikarbóna

Ezeket a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel hogy nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre osztjuk és a tepsi lekent hátán megsütjük egyesével. Vékony, száraz lapok lesznek belőle, nem kell megijedni. A krémtől másnapra puhulnak meg.

A krémhez 5 ek. cukrot karamellizálok, majd mikor már szép színe van beleöntök 9dl tejet. Egy másik lábasban kikeverek 1 tojást 5evőkanál lisztet. A langyosra hűlt tejjel a tojásos-lisztes masszából krémet főzök. (ha nem sűrűsödne eléggé-ez előfordulhat ha nem jó a liszt-akkor egy vaniliás pudingport főzök még bele )  Hagyom kihülni ezután 15dkg porcukrot és 20dkg margarint jól kikeverek, a kihűlt krémhez adom. Ezzel töltöm meg a kakaós lapokat!

Fóliával letakarjuk és egy napig a hűtőben hagyjuk összállni.

Püspökkenyér

Hozzávalók:
5 tojás
6 evökanál víz
300 g cukor
300 g liszt
1 cs. sütöpor
200 g dió
200 g darabokra vágott csokoládé

Elkészítése:

A tojás sárgáját kikeverjük a vízzel és a cukorral. a lisztet összekeverjük a sütöporral és a darabos dióval, mazsolával, csokidarabokkal, kandírozott csersznyével, majd hozzáadjuk a cukros masszához. A legvégén belekeverjük a tojások keményre vert habját és két özgerinc formába öntjük, melyet elözöleg jól kivajaztunk és kiliszteztünk.
200 fokos elömelegített sütöben 40-50 percig sütjük. Tűpróbáig sütjük de ha úgy látjuk,hogy már túl sötét akkor takarjuk le.
Fóliába tekerve 1-2 hétig biztosan eláll!

 


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7766 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x