Finomságot a maradékból!
Címlap / Asztalra / Finomságot a maradékból!

Finomságot a maradékból!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-11-27

Maradt néhány szelet hal vagy bejgli? Nem dobd ki! Le is fagyaszthatod vagy készíthetsz belőle újabb finom, tartalmas fogást! Semmiképp ne dobd ki!  

 

Rendezvénynaptár

Sült hal kaporszósszal

Hozzávalók: maradék halszelet vagy haldarabkák, pici vaj, 1 csokor friss kapor, 2 dl tejszín, 2 ek. étkezési keményítő

A halszeleteket előkészítjük - ha már főtt hal akkor csak pici olajon mindkét oldalát megkapatjuk, ha sült ha akkor csak felmelegítjük. A kaprot apróra vágom, kevés vajon átfuttatom és felöntöm a tejszínnel. Amikor a tejszín már meleg besűrítem a keményítővel és már tálalom is.

A halat tányérra teszem mellé párolt rizst kínálok és a kaporszószt!

Tipp: Halászlevet és elkészített halszeleteket is könnyen lehet fagyasztani! A levest kis dobozokba vagy nagyobb tejfölös ill. joghurtos pohárba, a halszeleteket először tálcára majd utána zacskóba teszem a hűtőbe.

Tepsis bejgli

Hozzávalók: maradék diós vagy mákos bejgli (külön-külön), 4 dl tej, 3 ek. étkezési keményítő, 2 dl tejföl, ízlés szerint cukor és vanília

A bejglit egy kivajazott tepsibe egymás mellé teszem. A tejet felforralom, besürítem a keményítővel és ízesítem. Ezután belekeverem a tejfölt és a süteményre öntöm. 180 fokon 10-15 perc alatt összesütöm és már tálalom is!

Kínálhatsz hozzá friss gyümölcsöt vagy akár gyümölcsös öntetet is! A dióshoz jól illik a barackos, a mákoshoz pedig a meggyes öntet!



Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 4147 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 




x