Vegetáriánus vasárnapi ebéd
Címlap / Asztalra / Vegetáriánus vasárnapi ebéd

Vegetáriánus vasárnapi ebéd

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Gyerekkorom emléke a klasszikus vasárnapi ebéd: húsleves, rántott hús petrezselymes krumplival! Gondoltam egyet és összeállítottam ezt a menüt vegetáriánus változatban! Jó étvágyat hozzá!  

Vegetáriánus "húsleves"
Hozzávalók: 3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, darabka zeller és karalábé, 1 fej hagyma, 1 paprika, 1 paradicsom, 2-3 gerezd fokhagyma, néhány szál petrezselyem és zellerzöld, egész bors, só, 3 ek. olivaolaj

A zöldségeket megtisztítom, karikára ill. kockára vágom őket kivéve a hagymát, paprikát és paradicsomot. Ezek egészben kerülnek a levesbe! Az olajon átfuttatom a zöldségeket ezután felöntöm 1 liter vízzel. Ízesítem sóval, borssal, beleszórom a zöldleveleket. Lassú tűzön főzöm addig míg a zöldségek meg nem puhulnak!

Csigatésztát kínálok hozzá betétként!

Rántott "hús" szejtánból
Hozzávalók: személyenként 2 szelet szejtán (bio boltban kapható, hűtőben a tofu és hasonlók környékén keressd), tojás, liszt,zsemlemorzsa a panírozáshoz

A szejtán szeleteket a hagyományos módon bepanírozzuk és olajban mindkét oldalukat kisütjük!

Tipp: Reformosabb változatként készíthetjük teljeskiőrlésű liszttel és tönkölymorzsával!

Desszertnek pedig ajánlanék egy püspökkenyér receptet!

Természetesen édesítőszer helyett készítheted barna cukorral, mézzel vagy akár sztíviával is!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10022 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x