Kati vegetáriánus sztrapacskája
Címlap / Asztalra / Kati vegetáriánus sztrapacskája

Kati vegetáriánus sztrapacskája

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Kedves barátosnőm, Kati receptje a következő juhtúrós sztrapacska! Finom, nálam örök favorit! Próbáld ki,hogy nyers lilahagymát szeletelsz a tetejére, szenzációs! 

Kati vegetáriánus sztrapacskája

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

Fejenként 1 db összesen 4 db közepes krumpli

Krumplinként kb,1,5 kanál, összesen 6 kanál liszt (amennyit felvesz)

1 tojás

só, fekete bors, teáskanálnyi olaj

kevéske víz

A krumplit pucoljuk meg, a kis reszelőn reszeljük le, majd adjuk hozzá a sót, borsot, lisztet, tojást és készítsünk a szokásos módon egy kicsit keményebb nokedli tésztát. Hagyjuk pihenni lefedve úgy 10 percet, akkor sokkal szebb lesz. (Korábban nekem azért nem sikerült a sztrapacska, mert túl ragacsos lett a tésztája)

Szaggassuk ki sós vízben nokedli szaggatón, kicsit tovább főzzük, mint a szokásos nokedlit.

A krémhez:

30 dkg juhtúró

1 kis fej hagyma nagyon apróra vágva, vagy reszelve

só, fekete bors

Metélőhagyma (friss, vagy szárított)

Olaj

Olajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk hozzá a juhtúrót, sózzuk, borsozzuk, majd ha már krémszerű, adjuk hozzá a metélőhagymát. Forgassuk hozzá a megfőtt sztrapacskát. Füstös ízét a ráreszelt füstölt sajt, „lucskosságát” a hozzá kínált tejföl adja.

(A család nem vegás tagjai rántott hús mellé köretnek is ehetik)

Kép forrás: www.flickr.com

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7921 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x