Menü nemzeti színekben
Címlap / Asztalra / Menü nemzeti színekben

Menü nemzeti színekben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön miért ne készülhetne a menü is magyar színekben? Jöjjön tehát egy előétel, egy főétel és egy desszert piros-fehér-zöldben!  

Előétel: Mozzarellás paradicsomtorony

Hozzávalók: 2 nagy mozzarella, 4 paradicsom, 8 bazsalikomlevél, olívaolaj, fokhagyma, durvára őrölt színes bors

A mozzarellát és a paradicsomot szeletekre vágom. A bazsalikomot megmosom, leszárítom, majd összekeverem az öntetet: 4 ek. olívaolajhoz keverek 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, valamint a borsot. Ezután a sajtot és a paradicsomot egymásra teszem, 2 "emeletet" készítek. A tetejére kerül a bazsalikomlevél, és az öntetből 1 evőkanálnyi.

Letakarva a hűtőben kicsit hagyom állni.

Tipp: Készülhet más zöldfűszerrel is, hiszen a paradicsom és a mozzarella semleges íze elbír intenzívebb fűszerezést is!

Főétel: Zsályás csirketekercs paradicsomos rizságyon

Hozzávalók: 4 nagy szelet csirkemell, 12 db zsályalevélke, 5 dkg vaj, 1 bögre rizs, 2 nagy paradicsom, só, bors, olaj

A húst alaposan kiverem, sózom és borsozom. Ezután refektetem a zsályalevélkéket és szorosan feltekerem. Egy tűzálló tálba teszem, rácsipkedem a vajat, lefedem, és 30 percre 180 fokos sütőbe teszem.

Közben elkészítem a rizst a szokásos módon: egy bögre megmosott rizst kevés olaján átfuttatok, amikor már mindenhol érte az olaj és kicsit kezd üvegesedni (néhány perc), felöntöm két bögre langyos vízzel, sózom, bio ételízesítővel megszórom, és kis lángon főzöm. Ha már a vizet elfőtte, lefedem és hagyom megpuhulni.

A paradicsomos rizshez összevágom a paradicsomot, a magokat eltávolítom, hozzákeverem a rizshez. Ízesíthető fűszerekkel, mint pl. kakukkfű, oregano, fokhagyma, de így natúran jobban érvényesülnek az ízek.

A húst 30 perc után még fedő nélkül picit  pirítom. 5 percig pihentetem, majd óvatosan szeletekre vágom. Egy adag köretet teszek a tányérra, ráfektetem a hússzeleteket, és tálalom is

Desszert: Darapuding eperöntettel és pisztáciával

Hozzávalók: 5 dl tej, 4 ek. búzadara, 20 dkg fagyasztott eper, 5 dkg natúr pisztácia, 2 dl tejszín, ízlés szerint cukor

A tejben a búzadarát megfőzöm a szokásos módon, cukrot csak a végén teszek bele. Hagyom hűlni, addig elkészítem az eperöntetet. Végtelenül egyszerű dolog, a fagyasztott epret egy lábasba teszem, cukrot szórok rá és addig főzöm, míg darabos, de öntet állagú dolgot nem kapok. A langyos grízhez keverem a tejszínt, nem kell felverni, csak úgy hozzákeverni. Négy tálkába adagolom, amit előtte kiöblítettem (így elvileg ki lehet borítani tálaláskor, de ha tartasz tőle, akkor folpackkal is kibélelheted).

Tálalásnál egy tányérra borítasz 1-1 pudingot, meglocsolod a málnaöntettel, és rászórod az apróra vágott pisztáciát.

Jó étvágyat mindenkinek!

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon





 
 
[ 3361 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x