Húsvéti báránylapocka
Címlap / Asztalra / Húsvéti báránylapocka

Húsvéti báránylapocka

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ha bárányt szeretnél készíteni és még nincs benne gyakorlatod most megtudhatod hogyan is kell! 

H]svéti báránylapocka:

 
Hozzávalók:

    * · 1 kicsontozott báránylapocka
    * · 5 dkg zsemlemorzsa
    * · 2 evőkanál tej
    * · 1 fej vöröshagyma
    * · 2 gerezd fokhagyma
    * · 15 dkg szeletelt bacon
    * · 2 evőkanál olaj
    * · 1 tojás
    * · 1 evőkanál finomra vágott kakukkfű
    * · 10 dkg zöldborsó
    * · 2 szál sárgarépa
    * · 3 db krumpli

Elkészítés:

A báránylapockát megmossuk, leszárítgatjuk papírtörlővel. A zsemlemorzsát a tejbe beáztatjuk. A hagymát, fokhagymát és a szalonnát felaprítjuk. A sütőt 200°C-ra előmelegítjük.

Serpenyőben felforrósítunk 1 evőkanál olajat, beletesszük a hagymát, a szalonnát. Kevergetve nagy lángok kb. 3 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a fokhagymát, a tojást, a kakukkfüvet, sót, borsot, és a MAGGI Húsvarázs ételízesítőt és jól összekeverjük. A hús közepére tesszük a keveréket, tűzálló tálba tesszük, és kevés vizet öntünk alá. Befedjük alufóliával, a sütőben kb. 40 percig pároljuk. Majd levesszük a fóliát, és még 10 percig pirítjuk.
Tálalás előtt a húst pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni. Párolt zöldborsót, répát és sült krumplit kínálunk hozzá.

 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6325 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x