Hogyan fűszerezzek? A csirke
Címlap / Asztalra / Hogyan fűszerezzek? A csirke

Hogyan fűszerezzek? A csirke

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-08-03

Új sorozatot indítunk amelyben az ételek fűszerezésével fogunk foglalkozni! Számba vesszük sorban a húsokat, halakat, zöldségeket és egyéb ételfajtákat is! Gyere és tudj meg új információkat vagy frissítsd fel tudásod! 

 

A csirke elég semleges ízű hús ezért sokféle fűszerezést elbír. Ki lehet próbálni számtalan párosítást, nagyon nem tudunk mellényúlni. Jó tulajdonsága,hogy nem igényel komoly és időigényes előkészítést- alapos mosás, igény szerint a bőr eltávolítása és megtisztítása után már fűszerezhető is. A fűszereket rászórhatjuk közvetlenül a húsra is de akár olivaolajjal egy kencét készítve bemaszírozhatjuk vele a húst.

Milyen fűszerek illenek általában a csirkéhez?

Bors, majoranna, oregano, bazsalikom, fokhagyma, vöröshagyma, rozmaring. Ezek a klasszikusok de nagyon jól illik hozzá a kínai, indiai, thai vagy a mexikói ízvilág is.

Kísérletezz, csak a képzeleted szabhat határt!

Milyen egyéb ízesítőket használhatsz a csirkéhez?
A mustár, ketchup mint alapízesítők egy kis fűszerrel nagyon feldobják például a csirkecombot. Emellett finom pácot készíthetsz szójaszósz, balzsamecet, fűszerezett ecetek, olivaolaj vagy citromlé felhasználásával is!

Íme egy recept szokványosan:

Zöldfűszeres csirke - sütőzacskóban sütve

Hozzávalók: 8 db csirkecomb, 1 tk. kakukkfű, 1 tk. oregano, 1 kk. só, fél kk. bors, 2-3 evőkanál olivaolaj, 1 sütőzacskó

A húst megtisztítom, megmosom és megtörlöm. Egy tálba teszem, az összekevert fűszereket az olajjal összevegyítem és a húsra öntöm. Alaposan bemaszírozom vele a combokat aztán a sütőzacskóba teszem. 180 fokon 40 percig sütöm.

Megjegyzés: A sütőzacskót lezárás után szurkáljuk meg nehogy felrobbanjon!

Egy másik pedig egy kicsit extrább ízesítéssel:

Csirke Földközi tenger módra

Hozzávalók:
8 db csirkecomb, 1 fej lilahagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk. bazsalikom, 1 tk. koriander, 1 tk. őrölt római kömény, 3-4 ek. olivaolaj

A fűszereket, a hagymát, a fokhagymát és az olajat a késes aprítóban pépesre keverem. Ezzel a péppel kenem be a megmosott, megszárított húst. Lehetőleg félreteszem néhány órára hideg helyre ezután átteszem egy tepsibe vagy tűzálló edénybe és lefedve 180 fokra teszem sülni. 45 percig sütöm majd fedő nélkül még egy kicsit meg is pirítom.

Friss zöldsaláta - jégsaláta,uborka, paradicsom, lilahagyma kevés olivaolajjal, oreganoval fűszerezve- illik hozzá!

Sorozatunkat folytatjuk a sertés húsok fűszerezésével!




 
 
[ 73151 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x