Mennyi szaloncukrot ettünk 2010-ben?
Címlap / Asztalra / Mennyi szaloncukrot ettünk 2010-ben?

Mennyi szaloncukrot ettünk 2010-ben?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-17

November 17-én a Szimpla kertben tartotta szokásos szezon előtti sajtótájékoztatóját az Édességgyártók Szövetsége. Érdekes adatok hangzottak el, fontos figyelmeztetések a vásárlók felé és egy kutatás eredményei! 

Sánta Sándor - a szövetség elnöke - aki maga is nagyon szereti az édességet érdekes adatokat mondott. Ezek szerint mi magyarok 2010-ben közel 4000 tonna hungarikumnak számító szaloncukrot vásároltunk. A mikulás és karácsonyi szezonban nagyon elterjedtek a figurás édességek - mint mikulás, krampusz, karácsonyfára való csokoládéfüggők - melyekből 498 tonnányit adtak el mindegy 1, 6 milliárd forint értékben.

Az utóbbi években egyre jobban előtérbe kerül a jó minőségű csokoládé témája vagyis azt ajánlják lehetőségek szerint hanyagoljuk a bevonómasszából készült csokoládé utánzatokat és inkább igyekezzünk előnyben részesíteni a igazi csokoládéból készült édességeket.

Mi is a különbség?

Kakakós bevonómassza
                                  Csokoládé
Tartalmaz:                                                              Tartalmaz:
kakaópor                                                                kakaómassza
cukor                                                                       kakaóvaj
tejpor                                                                       cukor
speciális növényi zsír                                           tejpor

A különbség tehát lényegében az,hogy míg a bevonómassza növényi zsírokkal készült addig a csokoládé kakaóvajat tartalmaz ezáltal beltartalmi értéke sokkal magasabb - ezért jótékonyabb a szervezetre is!

Természetesen a csokoládéból készült mikulás mindig drágább mint a bevonómasszából készült de érdemes az egészségünk, főképp gyermekeink egészsége érdekében áldozni a jobb minőségre!

Harmonet tipp: Az összes áruházban nagy vásárokat rendeznek a karácsonyi szezon előtt is már hetekkel, érdemes az akciókat kifogni így kedvezőbb áron lehet kifogni jó minőségű ajándéknak valót!

Az Édességgyártók Szövetségének jó tanácsa pedig,hogy okosan vásároljunk és mindig figyeljük a cimkét! Olvassuk el mit tartalmaz, az ismert és megszokott jó minőséget nyújtó gyártókban bízhatunk, bízzunk a jó minőségben!

Személy szerint én azt az elvet vallom, miszerint inkább kevesebb de jó minőségű legyen az az édesség amit megeszünk vagy a gyerekeimnek adok!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 23762 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x