Faltól-falig lecsó
hirdetés
Címlap / Asztalra / Faltól-falig lecsó

Faltól-falig lecsó

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-18

Látvány és izgalom, vásári hangulat és minden, ami a szem-szájnak ingere! Lecsófőző verseny, Parasztolimpia és fergeteges utcabál várja az érdeklődőket 2013. augusztus 31-én Gyömrőn! 

Fafaragók, kosárfonók, fazekasok és más kézművesek tartanak bemutatót, árusítják portékáikat. A kirakodóvásár körül megelevenednek a régmúlt játékai, lehet íjászkodni, lovagolni. A gyermekeket kézműves foglalkozások is várják, óriásbábosok, gólyalábas vásári komédiások, hujákolók mulattatják.


A Parasztolimpia népi játékokra, falusi szokásokra épülő látványos és mulatságos vetélkedője a szántóvetők munkájának elemeiből tevődik össze: lesz farönk hasogatás, kukoricamorzsolás, asszonytolás talicskán, borlopózás, szalmabála cipelés, gumicsizma hajítás, csirkefogás.


Mindeközben a lecsó felséges illata lengi be a rendezvény helyszínét. A népszerű nyári étel kereken ötven különböző, ínycsiklandó formában (pl. tejfölös lecsó, csáky lecsó, boros lecsó, székely lecsó, galuskás lecsó, padlizsános lecsó, lecsó ananásszal, cukkinis szecska lecsó) kerül a szakavatott zsűri és természetesen a közönség elé.


A nap során többször fellépnek a környék legnevesebb tánccsoportjai, akik a Kárpát-medence számos táncát, népviseletét is bemutatják. Este a Retroleum zenekar veszi át tőlük a mikrofont, akik a csaknem éjfélig tartó utcabálon ismert külföldi és hazai előadók számait adják elő.


 
 
[ 2686 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x