Sajttal, sonkával töltött palacsinta kapros mártással
Címlap / Asztalra / Sajttal, sonkával töltött palacsinta kapros mártással

Bágyok Karcsi

Sajttal, sonkával töltött palacsinta kapros mártással

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-05-25

Különleges töltött palacsinta recept. Imádni fogod!  

 

Hozzávalók a palacsintához:

• 25 dkg liszt
• 1 tojás
• csipet só
• 6 dl víz (forrásvíz, ásványvíz, szódavíz)

Hozzávalók a töltelékhez:

• 10 szelet sonka
• 10 szelet sajt

Hozzávalók a mártáshoz:

• 5 dkg vaj
• 1 kanál liszt
• 4 dl tejföl
• egy nagy marék apróra vágott kapor
• só
• 1 kanál citromlé

Elkészítése:

Ismét egy saját receptet teszek közzé. Tudjátok szeretek kísérletezni, és gyakran nagyon jól sikerül.


A lisztet egy magasabb tál közepébe halmozom, a szélébe ütöm a tojást, a másik szélére a liszthez meg pici vizet töltök. Kizárólag fakanállal kavarom, a tojás felől elindulva és a vizet apránként adagolva a masszához. A lényeg, hogy egy sima, csomómentes masszát kapjunk.
Nagyon fontos, hogy a palacsintatésztát legalább 20 percet pihentessük, hogy a liszt magába szívja a nedvességet és enyhén megduzzadjon.

Figyeljünk arra, hogy megfelelő, alacsony szélű serpenyőbe süssük, ha lehet, akkor legyen öntöttvasból készült. Manapság divat a teflonserpenyő, de abban is leragad a tészta, ha nem megfelelően készítettük elő.

Nem teszek olajat a tésztába, hanem a forró serpenyőbe töltök pár cseppet és jófajta papírtörlővel elkenem. Elég néhányszor végigsimítani az olajos papírtörlővel a serpenyő alját. Közepesen forró lángon süssük.

Kb 10 darab palacsinta lesz belőle. A palacsinta közepébe helyezek egy szelet sonkát, arra egy szelet sajtot. A két szélét ráhajtom, majd feltekerem a palacsintát. Egy hőálló tálba egymás mellé helyezem a feltekert palacsintákat és elkészítem a mártást.

A vajat egy lábasban megolvasztom, hozzáadom a lisztet, és mint a rántásnál állandó kavargatás mellett megpirítom. Hozzáadom a kaprot, kb 1 percet együtt pirítom. Hozzáadom a tejfölt, a citromlevet, és összeforralom állandó kavargatás mellett. Ha túl sűrű, akkor 1-2 dl vízzel hígítom. Citromlevet ízlés szerint adagolhatjuk. Ha savanykásan szeretjük, akkor többet, ha pedig nem akkor el is hagyhatjuk.

A kész mártást a palacsintára borítom, és előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütöm.

 





 
 
[ 6660 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x