Bágyok Karcsi
hirdetés -->
hirdetés


SZAKÉRTŐK
Bágyok Karcsi
amatőr szakács
Bágyok Karcsi vagyok, 5 gyerek apja, akinek a szenvedélye kocsma helyett, a sütés, a főzés. Imádok főzni a családomnak, barátoknak, és bárkinek, aki élvezni tudja a valódi ízeket.

Hitvallásom, hogy az ételek minden alkotó eleme egy hangjegy, és ha az ember ügyesen bánik vele, akkor minden étel, ami ki kerül a keze közül, az olyan lesz, mint egy csodálatos dallam.

Szenvedélyesen kutatom és készítem a hagyományos ételeket, de nem riadok meg új ételek, vagy más nemzetek ételeinek megalkotásától, és kipróbálásától sem.

Több mint két éve élek Sepsiszentgyörgyön, Székelyföld lelkének számító városban. Itt is számtalan, számomra új receptet sikerült megismernem.

Fontos kihangsúlyoznom, hogy nem vagyok szakács, séf még kevésbé, egy lelkes amatőr vagyok, aki nem tud énekelni, festeni, vagy nincs egyéb művészi affinitásom sem, ezért a művész hajlamom a konyhában élem ki.

Hiszem, hogy az ételeknél azt illik, ami ízlik.

Többször nyertem főzőversenyeken. Pontosabban, amikor indultam, mindig díjjal tértem haza.

A Szabadtűzi Lovagrend Erdélyi rendjének főkancellári tisztségét viselem. Rendszeresen zsűrizek különböző gasztronómiai versenyeken.

Tanácsommal és segítségemmel éttermek állították össze étlapjaikat. Valamint gyakran hívott szakács vagyok különböző vendéglőkben.

Hiszem, hogy a gasztronómia is olyan terület ahol kellő alázattal, és figyelemmel folyamatosan tanul az ember, mesterektől és amatőröktől egyaránt.

Receptoldalamon nem magyarázom túl a recepteket, hanem úgy írom le, mintha a barátomnak mesélném el.

Mivel ahány ház annyi szokás, illetve a receptjeim mind saját szavaimmal, és két kezemmel bepötyögött receptek, ezért én nem azt írom, hogy így kell elkészíteni, hanem azt írom, „ahogyan én készítem”

Bágyok Karcsi


Szuper gyors csokoládés muffin

Gyors és rendkívül finom csokis finomság. Imádni fogod!


Gyöngyvér szelet

Finom sütemény Bágyok Karcsitól, amely megédesíti a napját. ...


Sajttal, sonkával töltött palacsinta kapros mártással

Különleges töltött palacsinta recept. Imádni fogod!


Tökéletesen könnyű rizsfelfújt, rizskoch

Ki ne ismerné a rizsfelfújtat, avagy a rizskokochot? Szerintem a madártejhez hasonlóan nincs olyan felnőtt vagy gyermek,...


Csirkemell csíkok lecsós szószban

Az alább olvasható recept saját. Gyors, könnyű és nagyon finom.


Gulyásleves gazdagon

Nagyon szeretem a gulyásokat, számtalan változatát főzöm, készítem. Az első számú kedvenceim közzé tartozik,...Több ezer cikk vár még rád, lapozz!

 
 

x