Magdaléna avagy a spanyol muffin
Címlap / Asztalra / Magdaléna avagy a spanyol muffin

Farkas Anita

Magdaléna avagy a spanyol muffin

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Egy hétvégi reggelihez vagy vacsorához isteni. Finom házi készítésű lekvárral, egy csésze kávé mellé, ágyban fogyasztva maga a mennyország!  

Mivel egy fél évig volt szerencsém Spanyolországban élni, így az ottani kulinária eléggé belém ivódott. De még mielőtt ott éltem volna is elég gyakran látogattam a spanyol tengerpartokat. Egy ilyen látogatásnál találtunk egy ici pici kis pékséget Fuengirolában, ahová minden reggel elmentünk friss péksütiért. Isteni ekler fánkok és croissant-ok voltak, de az én és jó apám kedvence így is a magdalena lett. Ez a vaníliás zsíros piskóta azóta is a szívem csücske. Mivel apu már régóta rágta a fülünket anyuval, hogy ő utálja a muffint, amit sütök mert az szerinte ‘száraz’, bezzeg a magdaléna. Ó a magdaléna, hogy az milyen finom. Mivel ma is szóba került a hölgyemény, így úgy döntöttem, hogy latba vetem a spanyol tudásom és utána nézek, hogy hogy is készül, méghozzá csak is tradicionálisan a dolog. Nem tűnt túl ördögtől valónak, így elkészítettem. Megkóstoltuk (én sajna nem mert még mindig tartom a vegán diétát, de Apu magdalena tesztjén átment a dolog  ) és nagyon finom lett, az eredeti receptet én annyival kiegészíteném, hogy tennék bele még vaníliát, így az én verziómba már így lesz. Egy hétvégi reggelihez isteni. Finom házi készítésű lekvárral, mint a fotón is. Mivel nagyon könnyű így bárki elkészítheti és meglepheti vele a párját, egy lustálkodós ágyban elfogyasztott reggeli gyanánt.


Hozzávalók (12 darabhoz):
  • 3 tojás
  • 200 g liszt
  • 125 g cukor
  • 0,5 dl tej
  • 1 dl extra szűz oliva olaj
  • 8 g sütőpor
  • 1 csapott kávéskanál vanilia por vagy egy fél vanília rúd
  • 1 csipet só

A tojásokat felverjük, kanalanként hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a cukrot. Beleöntjük a tejet és tovább verjük kézi mixerrel, szintén beleöntjük az olajat is. A csipet só és a vanília belekeverése után, beleszitáljuk a lisztet, majd a sütőpor kerül bele legvégül. Addig keverjük kézi mixerrel, amíg teljesen homogén nem lesz a massza. Lefedjük a tálat és 10 percre a hűtőbe tesszük. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 220°C-ra. Közben a muffinsütő fomát előkészítjük és kibéleljük kapszlikkal, vagy használhatunk szilikon sütőformát. Ha letelt a 10 perc kivesszük a masszát a hűtőből, egy kanál segítségével átkeverjük a masszát, és egyenlő arányban elosztjuk a formákban, max. 3/4-ig legyen egy-egy forma. Amikor a sütőbe betesszük azzal a mozdulattal vegyük le a hőfokot 200°C-ra és süssük 15 percig. Langyosan a legjobb.

Elkészítési idő: kb. 40 perc
Nehézségi fok: könnyű

Tápanyagtartalom (per darab): 193,3 kcal; 23,7 g szénhidrát; 3,8 g fehérje; 9,3 g zsír
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 19455 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x