Hideg csirkesült hideg sajtmártással
Címlap / Asztalra / Hideg csirkesült hideg sajtmártással

Hideg csirkesült hideg sajtmártással

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-06

Közben elkészítjük a hideg sajtmártást. A Medve krémsajtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt és habverővel simára keverjük. Sóval, őrölt borssal, mustárral, ketchuppal és kevés citromlével ízesítjük.  

csirke
1,4 kg
Medve krémsajt 20 dkg
zsír 8 dkg
tejföl 1 dl
mustár 2 dkg
ketchup 2 dkg
citrom 1/2 db
metélőhagyma 1 csomó
zöldpetrezselyem 1/2 cs.
majoránna
őrölt bors, só

Elkészítése:
A megtisztított és megmosott csirkét kívül-belül megsózzuk. Belsejébe kevés majoránnát hintünk, majd tepsibe fektetjük és leöntjük forró zsírral. Közepes hőmérsékletű sütőben addig sütjük, ameddig a hús színt kap. Ekkor kevés vizet öntünk alá és gyakori locsolgatással készre sütjük. A sütőből kivéve kihűtjük, majd feldarabolva tálra rendezzük. Közben elkészítjük a hideg sajtmártást. A Medve krémsajtot keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt és habverővel simára keverjük. Sóval, őrölt borssal, mustárral, ketchuppal és kevés citromlével ízesítjük. Belekeverjük az apróra vágott metélőhagymát és a zöldpetrezselymet. Jól lehűtve a hideg szárnyashús mellé kínáljuk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2936 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x