Fenyőcukor - ínyenceknek, pálinkázóknak és torokfájósoknak...
Címlap / Asztalra / Fenyőcukor - ínyenceknek, pálinkázóknak és torokfájósoknak

Fenyőcukor - ínyenceknek, pálinkázóknak és torokfájósoknak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

Hamis fenyőméznek, vagy fenyőcukornak is hívják ezt a különleges ízesítőszert. Nagyon kell figyelni, hogy tényleg fenyőből készítsd - már amennyiben a túlélés a cél, nem az, hogy kinyírj valakit! Ínyenceknek való, meg azoknak, akik szeretik a fenyő illatát, megkóstolnák az ízét. Meg oroszoknak, csajoknak, és ha még mindig olvasod, akkor neked!  

Nem mindegy milyen fenyőből van – illetve ha az fenyő, akkor de, mert a rendes fenyők nem mérgezők, hanem gyógyítók. Kivétel a tiszafa, mert az nem fenyő és halálosan mérgező, szóval CSAK FENYŐ jó hozzá. Annak is az oldalsó kis hatásai (ne a csúcsát szedd le, mert féloldalasan fog nőni a fád) (Bővebben Erdőkóstolónál olvashatsz róla! ) 


fotó: Barkuti Balázs
 
Az arányok: 
Körülbelül fél kiló rügyet gyűjts össze, nagyjából másfél kiló cukrot, vagy két zacskó eritritet / xilitet, vagy egy fél literes mézet használj.  Ha előre akarod forrázni, akkor a hajtásokat lobogó vízzel forrázd le. (másfél liter vízzel) hagyd állni, majd melegítsd fel úgy, hogy ne forrjon, és add hozzá az édesítőhöz a folyadékot, úgy, hogy krémes, folyékony állagú legyen. (Az arány cukorral kipróbált, eritrit/ xilit esetében nem – a mézhez nem kell forrázni, csak beletenni a mézbe.) 
Ahogy a képeken látszik, a cukorban /édesítőben a fenyőolaj kildódik és magától is folyós állagú lesz, csak ki kell várni, melegen tartva az üveget. (radiátoron, vagy a gáztűzhely mellett) 

Használhatod
Oroszosan vodkához, üdítőkhöz, limonádénak, pálinkába, teába, borba, vagy bármibe, amihez úgy érzed, hogy illene az íze. Főzéskor jól megy hozzá a borókabogyó és a vadas ízek.
 
Gyógyhatása 
Először is cukor van benne – tehát aki cukorbeteg, az kétszer is gondolja meg, aki pedig diétázik, fogyózik, az most ezt a finomságot hagyja ki (és csak az íze kedvéért, a szomszédnál kóstolja meg). Ehhez az kell, hogy megoszd a cikket a szomszéddal, különben nem csinál neked ilyet! 
Erős gyulladáscsökkentő, torokfájásra például kiváló és az igencsak alkoholbarát oroszok nem véletlen szeretik, ugyanis a májat is remekül védi. Állítólag bőrre kenve sebgyógyító és fertőtlenítő hatása van, antibakteriális, állatokon is alkalmazható.
 
Ha megcsináltad és kipróbáltad, akkor posztod a cikk alá a tapasztalatokat vele! 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 8935 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x