Márton-napi libasült
Címlap / Asztalra / Márton-napi libasült

Márton-napi libasült

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-20

Holnap Márton-nap, ez alkalomból mutatunk egy fenséges libareceptet, hiszen aki Márton-napon libát nem eszik, egész éven át éhezik!  

Hozzávalók:

1 konyhakész liba

1 ág friss rozmaring
2-3 szál kakukkfű
4-5 gerezd fokhagyma
víz
olaj

Így készül:

A libát alaposan megtisztítom, váltott vízzel többször megmosom. Ha tiszta, egy konyharuhával megtörölgetem. Egy akkora edényt keresek, amiben kényelmesen elfér.

Beleteszem az edénybe, mindkét oldalát és a belsejét is alaposan besózom. A belsejébe teszem a megmosott fűszereket és 2-3 gerezd fokhagymát. A maradék fokhagymát (ha szeretik, lehet többet is) fokhagymanyomóval összetöröm, és az olajban elkeverem. Ezt is szétkenem a libán!

1 dl vizet öntök alá, és alufóliával alaposan betakarom. 180 fokra beteszem sülni, legalább 2,5 órán keresztül nem nyúlok hozzá. Azután megnézem, ha úgy látom, hogy már jó (könnyen bele tudom szúrni a villát, és beleszúrva pl. a combjánál nem folyik véres lé), akkor leszedem a fóliát, és mindkét oldalát szép pirosra sütöm.

Köretnek hagymás burgonyát és párolt lilakáposztát kínálok hozzá!

Tipp:

A megsült madárkát még melegen tegyük ki egy tálra, de ne takarjuk le, mert akkor a bőre elveszti a ropogósságát.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 1253 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x