Pannónia sajttal párolt bazsalikomos csirke
Címlap / Asztalra / Pannónia sajttal párolt bazsalikomos csirke

Pannónia sajttal párolt bazsalikomos csirke

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

A csirkét feldaraboljuk és megsózzuk. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk, a lisztbe forgatott csirkedarabo-kat szép pirosra sütjük, majd egy mélyebb tűzálló tálba helyezzük 

csirke
1,2 kg
zsír 8 dkg
liszt 5 dkg
vöröshagyma 12 dkg
paradicsompüré 3 dkg
fehérbor 2 dl
Pannónia sajt 12 dkg
sonka 10 dkg
tejföl 2 dl
bazsalikom


Elkészítése:
A csirkét feldaraboljuk és megsózzuk. Egy serpenyőben kevés zsírt hevítünk, a lisztbe forgatott csirkedarabo-kat szép pirosra sütjük, majd egy mélyebb tűzálló tálba helyezzük. A visszamaradt zsírban a finomra vágott vöröshagymát megpirítjuk, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd a fehérborral és egy kevés vízzel felenged-jük. Megsózzuk és tört bazsalikommal fűszerezzük. Néhány percig forraljuk, majd a csirkére öntjük. Fedővel letakarva, mérsékelt tűzön addig pároljuk, ameddig a csirke megpuhul. Rászórjuk az apró kockákra vágott Pan-nónia sajtot és sonkát, hozzáöntjük a tejfölt és 2-3 percig forraljuk. Párolt rizzsel és fejes salátával tálaljuk.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2020 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x