James Hetfield, a kétméteres "rock-vadállat"
Címlap / Boldog szülinapot / James Hetfield, a kétméteres "rock-vadállat"

James Hetfield, a kétméteres "rock-vadállat"

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-04

Nem sokan vannak a rock nevezetes alakjai közül, akik két méter körüliek: hajdan Don Brewer, a Grand Funk Railroad dobosa, később a szintén dobos, félelmetesen kopasz Chris Slade majd John Illsley, a Dire Straits basszusgitárosa tartozott az égimeszelők közé. Manapság a legnevezetesebb colos James Hetfield, a Metallica énekese, aki augusztus 3-án ünnepli 45. születésnapját.

 

Fogalom a metál-műfajban. Hosszú, vékony alkata, brutálisnak látszó feje, a mélyen fogott gitár, a folyamatos mozgás, rohanás, mind sajátja. És bár ő "csak" ritmusgitáros a Metallicában, szívből jövő ordítása alappillér a kaliforniai fémklasszikusnál. Nemcsak a nagy őrjöngő daloknál - Harvester Of Sorrow, Enter Sandman, vagy a Whiskey In The Jar kiváló feldolgozásaiban - hanem a líraibb felvételeknél, az Unforgiven mindkét változatánál, a One-nál, a Nothing Else Matters-nél, amely különösen a San Franciscó-i Szimfonikusokkal közösen készített albumon kapott új értelmet és érzületet Hetfield előadásában.

James a metál-szövegírást is új alapokra helyezte: a 80-as évek közepén ő szakított először a misztikus vonallal, és ahogyan a Metallica elvetette a bőrdzsekis, szöges, keresztes szereléseket, és egyszerű pólót húztak, Hetfield újra emberközelbe hozta ezeknek a daloknak a szövegvilágát.

Hetfield a magyar közönségnek is jó ismerőse, hiszen a Metallica eddig négy alkalommal lépett fel Budapesten, mindig óriási sikerrel. Ő és társai - Kirk Hammett, korábban Jason Newsted, jelenleg Robert Trujillo és Lars Ulrich - olyan muzsikusok, akik soha nem csapják be a publikumot, és akik csaknem húszéves karrier után sem nagyképűsködnek, ugyanúgy barátaiknak tekintik hallgatóságukat, mint amikor egy garázsban elkezdtek játszani 1980 körül.

Ami a közeljövőt illeti, a Metallica augusztus 14-én Robespierre szülővárosában, a franciaországi Arras-ban folytatja európai turnéját, amelynek utolsó állomásai: Berlin szept. 12. és London szept. 15. Az új albumról (Death Magnetic) az első single a The Day That Never Comes, amelynek klipjét még ebben a hónapban bemutatják.

 

Rhythm-and-Love

 

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2099 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x