Gavin Rossdale a legjobb rockénekesek között lehetne
Címlap / Boldog szülinapot / Gavin Rossdale a legjobb rockénekesek között lehetne

Gavin Rossdale a legjobb rockénekesek között lehetne

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Valamiért azonban mégis inkább a rockzene örök ígéretének számít a 45 éves énekes, pedig óriási publicitást is kapott az elmúlt évtizedben, mint Gwen Stefani férje. 

A 90-es években roppant népszerű angol Bush zenekar gitáros frontembere, Gavin Rossdale 1965. október 30-án született London Kilburn negyedében skót származású anyja Barbara Stephan és orosz származású apja, Douglas Rossdale gyermekeként. Az édesapja orvos volt és eredeti neve Rosenthal. A szülei Gavin 11 éves korában elváltak, édesanyja a floridai Tampába költözött, őt pedig az apja és a nagynénje nevelte.


A gitárral nővérén keresztül került kapcsolatba, akinek a fiúja a The Nobodyz nevű bandában játszott. Gavin kezdetben a basszusgitárral ismerkedett, majd ritmusgitárra váltott. 17 évesen otthagyta a Westminster iskolát és elkezdte zenei pályafutását a Midnight nevű zenekarban (korábbi Little Dukes). Mindössze néhány kislemez és promó-fotó maradt utánuk.

Rossdale 1991-ben Los Angelesbe költözött, ahol fél évig asszisztensként dolgozott videoklipek felvételeinél, aztán rövid New York-i kitérő után visszatért Angliába. A következő évben megalakította a Future Primitive nevű bandáját, amely 1994 nyarán már Bush néven adta ki a Sixteen Stone című bemutatkozó lemezét, amely hatalmas siker lett, Amerikában máig hatmillió felett jár az eladási száma. A londoni kis klubok után az amerikai arénákat is meghódították. Azért, mint mindig, most is voltak fanyalgó kritikusok, akik a Nirvanát és a Pixies-t emlegették, mint olyanokat, amelyeknek a zenéjét lenyúlta a Bush. Sőt, Gavin Rossdale hangját, mint Kurt Cobain imitátort „méltatták”, ami nem csak, hogy ízléstelen, de igazságtalan is.


Otthon az idő tájt a britpop hódított, így a Bush számára nem sok babér termett, kivétel ez alól a Swallowed című daluk, amellyel hetedikek voltak a brit listán. Majd jöttek sorra az albumok: a Razorblade Suitcase (listavezető volt az USA-ban 1996 végén és háromszoros platina lett), a Deconstructed (1997. már „csak” aranylemez és 36. helyezés), a The Science of Things (1999. ismét platina és 11. hely a Billboardon) és végül a Golden State (2001. de ez már csak a 22. helyet eredményezte a fiúknak és az előzőeknél jóval kevesebbet adtak el belőle).

Ezt követően változások zajlottak le a csapatban, végül a gitárosuk Nigel Pulsford kiszállt a zenekarból és Gavin Rossdale is egyre inkább a szólópálya felé vette az irányt. Ezzel véget ért a Bush pályafutása, akkor úgy tűnt, hogy végérvényesen.


Gavin filmekben hallatta hangját, sőt, több moziban szerepeket is kapott. A jóképű fickónak sokan komoly sikereket jövendöltek a filmvásznon, de ma már látjuk, hogy ez sem igazán jött be. Mint ahogy a 2004-ben alakult új zenekara, az Institute (hihetetlen mennyire ötlettelen volt ez a névválasztás) sem sok vizet zavart a rockvilágban, pedig a Distort Yourself című bemutatkozó lemezük sokkal többet érdemelt volna annál a fogadtatásnál. A rossz marketing munka megtette „jótékony” hatását, az „Intézet” kétévi működés után bezárt!


Ennyi sikertelenség után újra szólólemezt jelentetett meg, amelyhez ismét nagy reményeket fűzött. A Wanderlust 2008 nyarán került a boltokba, erről a Love Remains The Same végül a 27. helyig vitte a Hot 100-as listán. Ilyen magasan a Bush-korszak óta most járt először. A Can’t Stop The World című dalban még a felesége, Gwen Stefani is besegített vokálozni. De rajta kívül még Shirley Manson, Katy Perry és Dave Stewart is szerepet vállalt az albumon. Tavaly tavasszal Rossdale meg is turnéztatta a lemez dalait, de ez sem hozta el a nagy áttörést!


Korábban is szívesen tett eleget viszont felkéréseknek, így nem okozott túl nagy meglepetést, hogy nemrég hallhattuk Carlos Santana új albumán a Bang A Gong című dalt énekelni, valamint az Apocalyptica: 7th Symphony című korongján, az End of Me című számban. Az igazi meglepetést azonban nem ezekkel szerezte idén nyáron a rajongóinak, hanem azzal a bejelentéssel, hogy újra összeáll a Bush zenekar és Everything Always címmel új albumot jelentetnek meg még idén.


Végül néhány mondat a magánéletéről is. 1996-ban a Bush és a No Doubt ska punk banda együtt turnézott, Gavin itt barátkozott össze Gwen Stefanival, a No Doubt énekesnőjével, akit 2002-ben vett feleségül. 2006 májusában született meg első gyermekük Kingston, majd két évvel később a második fiú, Zuma Nesta Rock Rossdale. A bulvárlapok azért az elmúlt években gondoskodtak róla, hogy a rockzene „álompárjának” mindennapjait megkeserítsék.

Előbányásztak Rossdale múltjának egy rövid kapcsolatából, egy Daisy Lowe nevű 1989-ben született lányt, akiről az apasági teszt megállapította, hogy Gavin az apja (és nem a keresztapja), de erről az egész ügyről a sajtó szerint Stefani nem tudott. Aztán nemrég Rossdale bevallotta azt is – korábban ezt hevesen tagadta – hogy volt egy bizonyos brit énekessel, Marylinnel (Peter Robinson) is valamilyen – szerinte – nagyon rövid ideig tartó viszonya zsenge ifjú korában, hogy kipróbálja a másságot. Arról nincs hírünk, hogy Gwen Stefani, hogyan reagált erre a vallomásra.


Ami pedig a zenén kívüli érdeklődését illeti, azt gyakran láthatjuk a teniszközvetítéseken, hiszen ő és Gwen is közeli barátja Roger Federernek, így a nagy tornákon sokszor ráközelít a kamera Gavin Rossdale-re is, amint lelkesen szurkol.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 4207 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x