Októberben egy héten keresztül Chuck Berryt ünneplik
Címlap / Boldog szülinapot / Októberben egy héten keresztül Chuck Berryt ünneplik

Októberben egy héten keresztül Chuck Berryt ünneplik

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-07

Nincs kerek szülinapja (október 18-án lesz 86 éves) a rockzene élő ikonjának, akinek tulajdonképpen a rock and rollt köszönhetjük és nagyon sok díjat begyűjtött már élete során, ezúttal az American Music Masters kitüntetettje lesz. 

Az ünnepségsorozatot a Rock And Roll Hírességek Csarnoka és Múzeum, valamint a Case Western Reserve University indítja október 22-én, míg a zárás egy all-star tribute koncert lesz október 27-án. A fellépők névsora még nem ismert, de az biztos Chuck Berry gitározni fog.

 

Ezúttal, immár 17. alkalommal kerül megrendezésre az American Music Masters gála, korábban olyan művészeket díjaztak itt, mint Aretha Franklin, Les Paul, Lead Belly, Janis Joplin, Woody Guthrie, Fats Domino és Jerry Lee Lewis. Hősünk nem kerül rossz társaságba, mint ahogy 1986-ban sem, amikor elsők között lett tagja a rock and roll halhatatlan társulatának.


Chuck Berry nagyon örül ennek az elismerésnek is, és már alig várja, hogy Clevelandban nyomjon egy jó kis rockit. Szinte nincs olyan interjú a rockvilágban, amikor azt kérdezik az utána jövő korosztályok bármelyik muzsikusától, hogy kitől kapott zenei inspirációt, hogy Berryt ne említenék meg.


Terry Stewart a Roll Hall of Fame ügyvezető igazgatója szerint Chuck Berrynek köszönhetjük a rock and roll nyelvét, amelyet ő alkotott meg és azóta sem tudta az idő kikezdeni. Óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy üdvözölheti majd őt Clevelandban.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4639 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x