Hamarosan hallhatjuk Mark Knopfler első dupla albumát
Címlap / Boldog szülinapot / Hamarosan hallhatjuk Mark Knopfler első dupla albumát

Hamarosan hallhatjuk Mark Knopfler első dupla albumát

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

A napokban 63. születésnapját ünneplő Mark Knopfler, akiről ki ne tudná, hogy félig magyar származású és a Dire Straits zenekarával világhírre tett szert, szept. 3-án nyolcadik stúdióalbumát jelenteti meg, amely pályafutása első dupla lemeze. 

Mark Knopfler egyike azoknak a keveseknek, akit a kritikusok és a közönség is egyaránt nagy becsben tart, nem beszélve a kereskedelmi sikeréről, amit bizonyít a 135 millió eladott lemez, amelyen hallható a gitárjátéka. Pályafutása során számtalan díjjal jutalmazták, több Grammyt is nyert, legutóbb pedig Ivor Novello életműdíjat kapott.


A Privateering című vadonatúj zenei anyagán a következő, Knopflernél már megszokott muzsikusok játszottak: Richard Bennett (gitáros), Jim Cox (zongora) Guy Fletcher (billentyűs), John McCusker (hegedű), Mike McGoldrick (fuvola és síp), Glenn Worf (basszusgitáros) és Ian Thomas (dobos).


Rajtuk kívül még vendégek is gazdagították a londoni British Grove Studióiban rögzített felvételeket, ott volt a Fabulous Thunderbirds-ből ismert Kim Wilson, aki hárfán játszott, Tim O’Brien mandolinon, Paul Franklin pedálos steel gitáron, Phil Cunningham harmonikán és a The Wailin’ Jennys énekese Ruth Moody. Hősünket társproducerként Guy Fletcher és Chuck Ainlay segítette.


A 20 új kompozíciót tartalmazó zenei anyag a szokásos dupla CD-n kívül, super deluxe változatban (3 CD/DVD/Vinyl box) változatban is forgalomba kerül.

A Privateering tracklistje:

Első CD:

1.Redbud Tree
2.Haul Away
3.Don’t Forget Your Hat
4.Privateering
5.Miss You Blues
6.Corned Beef City
7.Go, Love
8.Hot Or What
9.Yon Two Crows
10.Seattle

2. CD:

1.Kingdom Of Gold
2.Got To Have Something
3.Radio City Serenade
4.I Used To Could
5.Gator Blood
6.Bluebird
7.Dream Of The Drowned Submariner
8.Blood And Water
9.Today Is Okay
10.After The BeanstalkNyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5851 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x