Nagy pezsgőkalauz
Címlap / Bulira / Nagy pezsgőkalauz

Nagy pezsgőkalauz

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-20

Nemcsak elengedhetetlen partikellék az év utolsó napján, igazi ínyencség is a pezsgő. Érdekességek, receptek és egy kis pezsgőtörténelem! 

Hogy készül a pezsgő?
A pezsgő lényege, hogy az alapanyagául szolgáló bor második érése magában a palackban megy végbe. Az alapborokat az  úgynevezett tirage-likőrrel (élesztő és cukor) vegyítik, aminek hatására szénsavassá válnak.  A legenda szerint véletlenül találták fel a nemtörődöm szerzetesek, akik a pince egyik zugában felejtettek egy palack bort.

A pezsgőhöz emellett a harmadik elengedhetetlen kellék a parafadugó, a pezsgőkészítés  valójában csak a parafadugó feltalálása után vált lehetővé. Erjedésben lévő bort töltöttek a palackba, és az erjedés befejeztéig termelődő szén-dioxid a palackban maradt.

Hogyan indult a pezsgő hódító útjára? Egy kis pezsgőtörténelemHogyan fogyasszuk a pezsgőt?

A pezsgő önmagában is egy elegáns ital, fontos, hogy fogyasztásának megadjuk a módját.  Hogyan töltsd ki a legelegánsabban a pezsgőt? Hogyan őrizd meg a maradék pezsgő szénsavtartalmát a buli után? Pezsgős ötletek Szilveszterre >>

Mint minden alkoholos ital, természetesen a pezsgő is remek koktélalapanyag. A barack és az eper a két legkedveltebb gyümölcs, amelyet feltétlenül érdemes hozzá kipróbálni, bátrabban röviditalokkal is keverhetik.

Barackos, epres, tequilás pezsgőkoktélok >>

Mit együnk hozzá? A pezsgő mellé a nem túl édes vagy sós, apró falatkák remekül csúsznak, jó ötlet sajtos pogácsát, magos krékereket kínálni mellé. 

Magos, sajtos nassolnivaló >>

Válogass kedvedre a partikaják közül! Még több receptet találsz itt >>

Ha kettesben töltitek a Szilvesztert, ajánljuk figyelmetekbe az alábbi nyalánkságokat a pezsgő mellé >>


A világ legnagyobb pezsgőtornya. Kép: Wikipédia
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5978 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x