HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-04-26
Címlap / Otthon / Az első babafürdetés

Az első babafürdetés

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-04-26

A fürdetés egy nagyon jó lehetőség a babának, hogy játszhasson és élvezze a mozgás szabadságát egy nagyon kellemes, meleg környezetben. Próbálja meg elérni már a kezdetektől, hogy a fürdés ideje a szórakozás ideje is legyen. Az első fürdetés egy különleges élmény a baba számára. Igencsak meglepődhet a vele történteken. 

 

A kórházban csak láthatta, ahogy a nővérek megfürdetik a babát, esetleg segíthetett nekik. Ám most Önön van a sor, hogy csinálja!

A fürdetés egy nagyon jó lehetőség a babának, hogy játszhasson és élvezze a mozgás szabadságát egy nagyon kellemes, meleg környezetben. Próbálja meg elérni már a kezdetektől, hogy a fürdés ideje a szórakozás ideje is legyen. Az első fürdetés egy különleges élmény a baba számára. Igencsak meglepődhet a vele történteken. Az a legfontosabb, hogy ön nyugodt legyen fürdetés közben - mindent könnyed és finom mozdulatokkal végezzen, így hamarosan mindketten élvezni fogják a dolgot, és jól szórakoznak majd együtt. Amennyiben lehetséges, kérjen segítséget a családjától vagy a barátaitól. Már előre készítsen ki egy törölközőt és egy tálcán a fürdetési kellékeket.

Lépésről lépésre

1) Melegítsük be a szobát, ahol a babát füröszteni fogjuk!

2) Mielőtt a babát a kádba tennénk, langyos, előzőleg felforralt vízbe mártott pamutvattával törölgessük meg a baba szemét, kívülről befelé haladva. Minden mozdulathoz használjunk tiszta vattát. Töröljük ki a fülét is tiszta nedves vattával, de ne nyúljunk a fül belsejébe, csak a külső részét és a fül mögötti részt tisztítsuk meg. A másik fülhöz használjunk új vattát, majd töröljük szárazra.

3) Öntsünk tiszta, meleg vizet a kádba, a hőmérséklete kb. 37 fokos legyen. A víz hőmérsékletét még egyszer ellenőrizzük könyökünkkel. Tegyünk a kád aljára egy tiszta törülközőt, hogy ne csússzon!

4) Helyezzük a babát a kádba: a feje alá tegyük az egyik karunkat úgy, hogy a kezünkkel a hónaljánál tartsuk (A)! A másik kezünkkel tartsuk a baba popsiját és csípőjét!

5) Mossuk le a baba testét szappanos fürdőkesztyűvel vagy gézzel! A köldökcsonkot hagyjuk szárazon! Figyelmesen mossuk meg a hajlatokat: a nyakat, a hónaljat, a combhajlatot és a popsit!

6) Utoljára, biztonságosan tartva a babát, engedjük, hogy rugdalózzon és élvezze a szabadságot.

7) Amikor kivesszük a vízből, egyik kezünket tegyük a feneke alá. A másikkal tartsuk a fejét, nehogy hátraessen (B)! Gyorsan bugyoláljuk be egy törülközőbe, és törölgessük meg, különös figyelmet szentelve a hajlatoknak. Ne dörzsöljük, csak gyengéden itassuk fel a bőréről a vizet! A fürdetés után a köldökcsonkot egy steril vattapamaccsal gondosan meg kell szárogatni.

8) Egy összesodort és lehetőleg sóoldattal átitatott vattadarabbal tisztítsuk meg az orrnyílást! Nagyon finoman hatoljunk csak az orr belsejébe.

9) Adjon tiszta pelenkát a babára, és öltöztesse tiszta ruhába. Tartsa a babát a karjaiban, és gratuláljon mindkettőjüknek a nagy teljesítményhez!

Soha ne hagyjuk a babát felügyelet nélkül, még egy másodpercre sem, különösen a fürdetés körüli teendők közben. Pelenkázás és fürdetés közben különösen fontos, hogy mindig a babán tartsuk a kezünket. A baba minden előzetes kísérletezés nélkül is egyszer csak váratlanul átfordulhat. Ha kádban fürdetünk, figyeljünk arra, hogy a baba feje mindig meg legyen támasztva.

Az első napokban és hetekben előfordulhat, hogy az újszülött nem kedveli a fürdést, de gondot okozhat a szülők gyakorlatlansága is. Ekkor az első hathétben elég, ha letisztogatjuk a gyermeket. A letisztogatás egyszerűen annyit jelent, hogy a gyermeknek csak azokat a testrészeit tisztítjuk meg, amelyek azt valóban igénylik, tehát az arcát, kezét, nyakát, lábát és a popsi környékét.

Erre az esetre a Pampers ajánl Önnek egy megoldást, amellyel a legjobban ápolhatja a babát: ez a Pampers törlőkendő. Ez a törlőkendő ápolókrémet tartalmaz, amely hatékonyan, de mégis lágyan tisztítja az újszülött érzékeny bőrét.

Helyezze a babát egy asztalra, és ugyanúgy tisztítsa le, mintha kádban fürdetné. A Pampers törlőkendő segítségével gyengéden törölje át a baba testét, kezét és lábát, valamint a popsiját. Az arc mosásához azonban forralt, lehűtött vizet használjon! Először heti egyszeri fürdetést vezessen be, majd fokozatosan térjen á a mindennapi fürdetésre.

A törlőkendőt ne csak a fürdés helyettesítésére használja, hanem rendszeresen tisztítsa vele a baba popsiját pelenkacserénél. Mivel a bőr pH értékének megváltozása pelenkakiütést okozhat, és a széklet és vizelet keveredése a fő oka a pH megváltozásának, így a baba popsiját nagyon alaposan tisztítsa meg, nem csupán akkor, amikor kakil, de akkor is, amikor pisil. Ezért azt javasoljuk, hogy puha Pampers törlőkendőt használjon, mert az újszülött bőre érzékeny lehet a szappanra, amely irritálhatja és kiszáríthatja a bőrt.

A Pampers törlőkendő segítségével ön a legjobb gondoskodást tudja nyújtani babája érzékeny bőrének
A gyengéd Pampers törlőkendő különleges összetételű, mivel víz alapú, szappan-, olaj-, és alkoholmentes. Enyhe ápolókrémmel van átitatva, amely hidratálja a baba bőrét és ugyanakkor segít megakadályozni a bőrirritáció kialakulását. A törlőkendők vastagok és puhák, mint a textil, így biztosan nem megy tönkre hamar, mint egy vékony kendő. Mivel a mérete nagyobb, praktikusabb a használata. A benne található rengeteg mikropórus összegyűjti a szennyeződést, így megakadályozva annak szétmaszatolódását. Így egy vagy két kendő elegendő akár a nagy dolgokhoz is.

A lágy és gyengéd Pampers vastag törlőkendő a baba bőrét nagyon jó állapotban tartja - olyan tiszta és hidratált, hogy szinte azonnal megpuszilná!

Pampers tipp
A baba bőre a szappannal való érintkezésre negatívan reagálhat. Ennek az lehet az oka, hogy a szappan nem csupán a piszkot mossa le a bőr felszínéről, hanem a felső savas védőréteget is, így a bőrt érzékennyé teszi. Mivel a Pampers törlőkendő szappan- és alkoholmentes, továbbá hidratáló ápolókrémet is tartalmaz, védi a baba bőrét az irritációval szemben.

Aki szeretne részt venni a Pampers és a Harmonet közös játékán, az látogasson a www.kartya.harmonia.hu oldalra!
 
 
[19576]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x