A gyerek valódi öröme - a plázaszülők ezt nem értik!
Címlap / Otthon / A gyerek valódi öröme - a plázaszülők ezt nem értik!

A gyerek valódi öröme - a plázaszülők ezt nem értik!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Amikor nem érted, miért érdekesebb a bevarrt cimke, mint a játék, amikor a csomagoló doboz lesz a sztár, nem a drága tartalom. Amikor az alkotás öröme felülbrálja az árcédulát. A gyerek valóban örül!  

A két - három évesek már valódi műalkotásokra képesek, a kicsit nagyobbak pedig már igazi művészek és a maguk alkotta dolgokkal hosszú órákon át játszanak.

A megalomániás szülők néha furcsán néznek arra a gyermekre, aki üdvözült örömmel az arcán húz maga után egy madzag végére erősített festéklucsoktól göröngyösre száradt dobozkát, amiről határozottan azt állítja: Autó!

Furcsán figyelik, ahogy az ilyen gyermek elfoglalja magát egy leesett faággal, míg az ő plázákban nevelkedett úri fiókájuk ordítva bömböl, ha a méregdrága elemes autó véletlen bemegy egy fogósabb bokor alá.


Tippek totyogóknak


A barkácsolás még a mamával és a testvérekkel közösen történik. A totyogók még a nagy felületeket szeretik. Vágjunk ki papírból, vagy műanyag flakon oldalából egyszerű, jól felismerhető formákat. Adjunk a gyerek kezébe egy jókora ecsetet, és ragasztót. Kenje be a felületet ragasztóval, és valami apró szemes terméssel, mákkal, rizzsel, vagy hajdinával, esetleg ezek keverékével folyassuk be a felületet. Például a madárka fejét kenjük be először ragasztóval, erre folyassunk mákot. Aztán jön a teste, erre kerülhet rizs. A szeme lehet a mákgubó teteje levágva. Ezt megtehetjük mindkét oldalon. Ezeknek a formáknak hátuljára erősítsünk botot, vagy hurkapálcát, esetleg függesszük fel. Amikor tönkremegy a báb, készíthetünk másikat, egymás örömére. A termések helyett színes újságpapír darabkákat is használhatunk, faforgácsot, vagy akármilyen anyagot, ami könnyen ragad.



Hajtogassunk együtt


Az egyszerű hajtogatások is nagyon tetszenek a kicsiknek. A fiúkkal hajtogassunk repülőket, csákót, hajót, amit bevihet magával a kádba is. Készítsünk papírsárkányt, vagy dobozokból autót, amire madzagot köthet és húzhatja maga után. Műanyag flakon aljából egy a dobozon átdugott hurkapálca és egy félbevágott parafa dugó karika segítségével még valódi kereket is barkácsolhat rá a papa, vagy a mama.

Itt egy egyszerű repülő, amit nagyon könnyű egyött hajtani: 



A kislányok készíthetnek koronát, vonják be ragasztóval és kis darabka alufóliákkal, vagy arany krepp papír darabokkal. Készíthetnek teljesen egyedül menyasszonyi fátylat celofánból, és papír zsebkendőből. A virágról lekerülő celofánt elöl fogjuk össze, egy fehér masnival, és szedjünk lapokra egy papír zsebkendőt. A lapokat a közepüknél csípjük össze, fogjuk egymás mellé, az aljukat erősítsük az összefogott celofán elejére, kössük meg a szalaggal, és máris kész a fátyol. Az így, közösen, vagy egyszer megmutatás után önállóan készült játékokkal nagyon szeretnek játszani a gyerekek. 

A valóban kreatív gyerekek ki akarják majd próbálni a fiús/ lányos játékokat egyaránt, vagyis ne szabjuk meg, hogy ki mit csinálhat! Játsszon mindenki azzal, ami érdekli! 



Fürdőkádas játékok 


Csodálatos helyszín a fürdőkád egy kreatív gyermek számára. A szemétre való műanyag flakonok csodálatos hajók lehetnek, utazhatnak benne apró katonák, babák. Ezek a közös fürdések – mesével beszőve – segítenek feldolgozni az egész nap történt eseményeket, felvezetik az esti mesét, és persze nagyszerű szórakozást nyújtanak. 

Ha szoktatok ilyesmit készíteni, és van fotód róla, tedd fel hozzászólásba, had lássuk, milyen ügyesek vagytok! <3 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 10231 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x