Újrakezdés új városban - 5 tanács a gyors beilleszkedéshez...
Címlap / Otthon / Újrakezdés új városban - 5 tanács a gyors beilleszkedéshez

Újrakezdés új városban - 5 tanács a gyors beilleszkedéshez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-21

Sokan vannak, akiket munkájuk, vagy életük időnként egy új városba, új településre szólít. Ha mindez hazánkon belül történik, úgy nem kell nyelvi nehézségekkel megküzdenünk, mégis nagyon nehéz egy másik városhoz - Budapesten belül egy új városrészhez - szoknunk. Új emberek, új hangulat, új követelmények.  

Az új helyen nem csupán azt kell felderítenünk, hol kapható a kedvenc kávé márkánk, hol a cipész, a jobbik gyógyszertár, vagy éppen hol érdemes nagy bevásárlást tartanunk. Amikor jószerivel senkit nem ismerünk, akkor hatalmas nagy kincs lehet, ha néhány kapcsolatot szerzünk.

1. Kezdd a szomszédokkal!
– A szomszédok, minden országban, városban, vagy faluban kíváncsiak arra, ki is költözött ide, vajon milyen ember. Erre a természetes kíváncsiságra alapozhatunk, ha az odaköltözés utáni napokban, mikor már nagyjából rendeződtünk, áthívjuk magunkhoz a szomszédokat. (Jobbról, balról és szemben lakó szomszédokat illik legalább, de ahogy érezzük.) A szomszédokkal való ismerkedést érdemes egy időkerethez szabni, ha nem akarjuk, hogy még éjjel egykor is a részeg Szabó urat kelljen hazamesterkednünk. Hivatkozz az életmódodra vagy, hogy korán le szoktál feküdni aludni… A szomszédságot ne kínáljuk soha rövid itallal (pláne ne a párjával!). Egy pohár üdítő, víz és némi sütemény, keksz elegendő. Invitáljuk őket egy félórára, és a félóra végén kedvesen jelezzük, hogy vége a látogatásnak. Később, aki kellemes társalgó partner volt, akár gyakoribb vendég is lehet, elsőre azonban ennyi elég. Ha bizalmatlanabb típus vagy, kezdheted egy 5 perces felütéssel vagy 10 perces párbeszéddel a kert előtt a lépcsőházban. Ha egyszerre két kül. Szomszédod hívod meg a direkt csapódás éreztetése is kizárva.

2. A postás mindig mindent tud!
– Ha az új lakóhelyünkkel kapcsolatos kérdéseink vannak, vagy akár egyes személyek iránt tudakozódnánk, a postást érdemes jobban megismerni. A postás ugyanis mindenhová bejáratos, minden információ eljut hozzá. Ugyanilyen személy gyakran az újságos, vagy a sarki boltos esetleg a gondnok. Ez nem jelenti a pletykák végtelen áradatát (bár gyakori) csupán egy az átlagnál jobb tájékozottságot. Az ő jóindulatuk kivívása már fél siker.3. Ismerd meg az új hazádat! – Nem kell szégyenkezned, akárhonnan is érkeztél. A boltban, a cukrászdában, a gyógyszertárban, vagy ahol éppen jársz, köss ismeretségeket, bátran mesélj arról, hogy nem régen laktok errefelé. Kérdezz bátran a helyi szokásokról, jellemző rendezvények, ünnepek felől. Ha valaki kalauzodul szegődik, bátran elfogadhatod. Könnyebb helyzetben vannak a gyerekesek, a kutyások, hiszen a játszótereken, a séta ösvényeken mindig könnyebben megy az ismerkedés. (Hova jár oviba, jártok-e zenebölcsire, stb.) Tanulmányozd a térképet! A gyalog bejárható távok után járd be az egész települést, vagy az egész városrészt, ismerd meg a főbb útvonalak nevét. Meglátod, ennyi elég lesz hozzá, hogy otthonosabban érezd magad!

4. Komatálazz! Cserélj bujtást, virágmagot!
– A kertes, vagy balkonládás időszakokban egy-egy apróbb bujtás, egy ritka, vagy szép színű virág, egy szép levélzetű bokor nagy kincsek. Bátran kérj, és adj magad is. Dicsérd meg mások kertjét, virágait, és bátran vigyél valami apróságot. Ezek szülik meg jó hírnevedet a környéken. Ha nem vagy virágültetős típus, akkor süss, és cserélj recepteket, vigyél kóstolókat. Üres tányért nem illik visszaadni, hát biztos, nagyszerű recepteket kapsz majd viszonzásul.
 
5. Mérd fel, ki a „falu bikája”?
– Szinte mindenütt van egy olyan család, egy személy, egy klán, akik megkeserítik a helyiek életét – de minimum irányítják azt. Mivel te messziről jöttél, neked nem kell automatikusan tudnod róla, hogy X-ék a rendbontók. Feléjük is tehetsz egy kedves gesztust, ha úgy ítéled meg, vagy épp elkerülheted jó messzire őket. Kollégánk az utca imádatát vívta ki egy egyszerű telefonhívással, ugyanis néhány napon belül megoldódott a helyiek gondja, a sétáló utcában randalírozó és autózó fiatalokkal. Az önkormányzat ugyanis az utcába sziklatömböket helyezett el. Ha a falu jómadara nem annyira csibész, mint inkább elismert hangember, akkor viszont barátkozz vele.

Az új helyen beilleszkedni nem mindig könnyű, de igazán apró dolgokkal elérhetjük, hogy kedveljenek bennünket, s többnyire pozitív dolgokat suttogjanak rólunk a hátunk mögött. A pletykákkal nem érdemes törődni, vagy mélyebben belefolyni. Vagy ahogy a mondás tartja: ha pletykálnak rólad, akkor már híres vagy!

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4589 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x