4 tipp és trükk: így tűnhet nagyobbnak a kis lakásod
Címlap / Otthon / 4 tipp és trükk: így tűnhet nagyobbnak a kis lakásod

4 tipp és trükk: így tűnhet nagyobbnak a kis lakásod

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Szükségesnek érzed, hogy feldobd a kis lakásod, vagy esetleg a pici helységeid? Cikkünkben hoztunk ehhez néhány okos megoldást és belsőépítészeti trükköt. Egy kis tér tökéletes kihasználásánál és berendezésénél minden apró lépés számít. Néhány jól elhelyezett elemmel és megfontolt tervezési döntéssel valóban nagyobbnak tűnhet érzésre és látszatra is egy pici szoba.  

 A színtechnikák, a bútorok elrendezése, a tükrök elhelyezése és a kreatív világítási megoldások mind megtéveszthetik a szemünket, ennek köszönhetően pedig a belső tereket sokkal tágasabbnak érzékelhetjük, mint amilyenek valójában. Ennek tükrében mutatunk be négy tippet, amivel te is könnyen tágasabbá alakíthatod szeretett otthonod.
 

1. Használj kontrasztokat és világos színeket, amelyek nagyobbnak láttatják a szobákat

 

A dizájn világában köztudott, hogy a világos festékszínek nagyobbnak és világosabbnak láttatják a helyiséget. A világos falak jobban visszatükrözik a fényt, így a szobában lévő tér nyitottnak és szellősnek tűnik, ami segít maximalizálni a természetes fény hatását. Ezzel szemben a sötét árnyalatok hajlamosak elnyelni a fényt, így a helyiségek kisebbnek tűnnek.

 

De mégis milyen színektől tűnik nagyobbnak egy szoba? Az optimális hatás érdekében válassz lágy tónusokat, például törtfehéret, világos kékeket és zöldeket. A szobafestékek választása során mindig tartsd szem előtt, hogy a világosabb szobák nagyobbnak és hívogatóbbnak tűnnek.

 

Emellett jó megoldás lehet, ha megpróbálod a fali szegélyeket és a díszléceket a falaknál is világosabb színűre festeni. Ennek a megoldásnak köszönhetően a falak távolabbinak tűnnek majd, így például a nappalid még nagyobbnak fog tűnni.

 
 

2. Használj tükröket

 

Ha gondolkodtál már korábban hasonló lakberendezési törekvéseken felmerülhetett benned az a kérdés is, hogy vajon a tükrök valóban nagyobbnak láttatják a szobákat. A válasz egy határozott igen, ugyanis a megfelelő elhelyezéssel a tükrök tágasabbá és nyitottabbá tehetik a szobát. A tükrök a természetes és mesterséges fényt is visszaverik, így a szoba nappal és éjszaka is világosabbá válik. Különösen hatásos módszer, ha egy tükröt az ablak közelében helyezel el annak érdekében, hogy visszatükrözze a kinti világosságot.

 

Kijelenthető tehát, hogy a falakon elhelyezett tükrök nyitottabbá teszik a szobát, ha pedig nem szeretnénk a falra tenni, használhatunk tükrös szekrényajtókat is.

 

3. Hozd ki a maximumot a szoba belső elrendezéséből

 

Szinte már túl egyértelmű kijelentés, de nagyon fontos megjegyezni, hogy a bútorokat a szoba méretéhez igazítsd. A nagyobb bútordarabokat helyezd a falakhoz, hogy maximalizáld a szabad teret, így is nagyobbnak érzékelhetjük a szobát. Emellett roppant fontos, hogy egy bútor se állja el az utat a lakáson belül. Fontos azt is megjegyezni, hogyha a bútorok és a kiegészítők eltakarják a kilátást a szobán belül, az szűkösnek fog tűnni a szemünkben.

 

4. Szüntesd meg a rendetlenséget

 

Szelektálj, rakj rendet és szabadulj meg a felesleges dolgoktól, ezután pedig tartsd rendben a helységeket. Nemcsak több örömet tud okozni a rend, de a kis teret rettentően szűkössé tudja tenni a túl sok holmi. A rendrakásnak köszönhetően a belátható tér rendezettnek és nyitottnak fog tűnni.

 

Ez a fajta minimalizmus a falakra is vonatkozik. Ha lehetséges ne borítsd be a falakat végeláthatatlan mennyiségű képpel. Egyetlen nagy festmény vagy fotó sokkal jobban tud működni, mint a kis képek csoportja, ha a szóba nagyobbá tételén van a hangsúly.

 

A padlót pedig próbáld meg a lehető legjobban „letisztítani”. Például távolítsd el a nagy szőnyegeket, hogy nagyobb alapterület illúzióját keltsd.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon



(X)


 
 
[ 1558 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x