Hogyan tartsuk tisztán a WC-t?
Címlap / Otthon / Hogyan tartsuk tisztán a WC-t?

Hogyan tartsuk tisztán a WC-t?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-08

A WC-pucolás senkinek nem tratozik a kedvelt időtöltése közé, éppen ezért érdemes a folyamatos tisztántartására ügyelni, így elkerülhető a maratoni sikálás mindenféle maró hatású vegyszerrel. Hogy mire is figyeljünk a hétköznapi használat mellett, elmondjuk most cikkünkben!  

 Tiszta WC, rendes ház!


Bárhol is járunk egy nem tiszta, vízköves WC látványa nem éppen bizalomgerjesztő, de otthon is érdemes ezt az alapvető higiéniai feltételt biztosítani. Először is gondoskodjunk tiszta és jó állapotú eszközökről a takarításhoz és higiéniai anyagokról a használathoz.

Ezekre lesz szükség a WC tisztán tartásához:
  • gumikesztyű
  • dörzsi szivacs
  • fertőtlenítő, szanitertisztító
  • illatosító 
  • WC-kefe
  • természetes szerek, mint például szódabikarbóna
  • papír törlőkendő
 
Szerencsére ma már minden eszköz és tisztítószer, vízkőoldó könnyedén megrendelhető online is például a higienia-online.hu webshopból, ahol többek között a professzionális német Kiehl és Vileda termékei közül válogathatunk. 

 


Napi és heti rutint követve folyamatosan tiszta lesz a toalett


Naponta egy alkalommal WC-kefével és WC tisztítóval belülről dörzsöld át a csészét, majd fertőtlenítős törlőkendővel töröld át az ülődeszkát és a fedelet is. Végül önts illatosítót a csészébe, vagy ellenőrizd, hogy az adagolóból még nem fogyott ki. Ezt a napi műveletet reggel vagy este is elvégezheted és nem tart tovább 5-10 percnél. Ha a család mosdóját közösen kicsik és nagyok is használják, akkor feltétlenül szükséges. A kisebbek ugyanis nem biztos, hogy maguk után tökéletesen tisztán hagyják a mosdót. 
 
A napi rutin során töltsd fel a WC papír adagolót és a kéztörlő adagolót is, amihez ajánljuk figyelmedbe a Tork minőségi termékeit. Ha van kedved tegyél velük egy próbát! 
 

Heti fürdőszoba takarítás része is legyen a toalett tisztítása!


A heti rutin alkalmával egy picit alaposabban vedd kezelésben a WC-t. Ez a feladat például beépíthető a heti fürdőszoba takarításba, amit általában hétvégére szoktunk időzíteni. Ilyenkor előkerül a gumikesztyű és a dörzsi szivacs is. 
 
Fertőtlenítő hatású szaniter tisztítót vagy a vízkőoldó szert a csészében hagyd dolgozni, majd alaposan dörzsöld át a WC kefével a csészét a lefolyó részen és a perem alatt is. Majd a kényesebb részeket dörzsi szivaccsal is sikáld át. A perem alól a szennyeződéseket kefével sokszor nehéz eltávolítani, csupán csak fellazítani lehet. Az erősebb anyagú súroló szivaccsal viszont a fellazított szennyeződések eltávolíthatók. Szükség esetén ismételd meg a műveletet, amíg tökéletesen tiszta nem lesz. 
 
A WC-deszka, és a fedél fertőtlenítésén túl, töröld át a fajansz külsejét is és a vízadagolót, a lehúzót, amit mindenki össze tapogat. Ezek kimondottan a bacik gyűjtőhelyei, ügyelj a fertőlenítésükre. 
 
Ha az ülőke és a fedél picit megsárgult, akkor egy szódabikarbónás oldattal kezelésbe veheted, hogy újra ragyogó fehér legyen és ehhez nem is kell vegyszert használnod. 
 

Ha folyamatosan illatozó toalettre vágysz…


A sűrűn igénybevett WC-ket nem könnyű illatosan tartani, de van rá megoldás. Az olajos WC illatosítók sokkal hosszabban illatosítanak, mert az olajos összetétel révén egy filmréteget képeznek a csészében, ami csak sokszori öblítés után ürül ki. Ennek az utánpótlását érdemes beépítened a napi rutinba, így nem kell a beakaszthatós illatosítókkal bajlódnod minden egyes alkalommal, amikor takarítasz. Sokkal modernebb megoldás és felesleges műanyag hulladékot sem termel a használata. 

A tiszta WC-élményt fokozhatod minőségi higiéniai anyagokkal és adagolókkal akár otthon is. Ezek ma már mindenki számára könnyen elérhetőek, nem számítanak luxusnak. Akár családi méretben is választhatunk szenzoros toalett papír és kéztörlő adagolót az otthoni fürdőszobába is. 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 347 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x