Éjszaka is varázslatos a kert, csak használj sejtelmes fényeket!...
Címlap / Otthon / Éjszaka is varázslatos a kert, csak használj sejtelmes fényeket!

Éjszaka is varázslatos a kert, csak használj sejtelmes fényeket!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-13

A természet közelsége által a kert a szabadság érzését kelti. Ahogy tavasszal nyílnak a virágok és kezdenek rügyeznek a fák, az emberek is egyre több időt kívánnak a szabad ég alatt tölteni. A nyár beköszöntével aztán sokan a külső térbe helyezik át főhadiszállásukat, és minden pillanatot megragadnak, hogy kint lehessenek. Nagyszerű napindító a kertben elköltött reggeli, de az éjszakába nyúló bográcsozások hangulata is fantasztikus. Az ősz közeledtével a sárga és piros színekbe öltözött kert látványa is lenyűgöz, de sokan a téli hótakarót is ámulattal csodálják. Nincs tehát olyan évszak, hogy ne találnánk valami felemelőt a kertben! Ha pedig mindig szívesen tartózkodunk ott, az éjszakákról se feledkezzünk meg! A sötétben azonban fények nélkül mit sem érünk, ezért adunk néhány tippet, amivel hangulatosabbá lehet tenni a kültérben töltött esti órákat!  

Vidéki kert 

A kisebb településeken törekedjünk a minél természetbarátabb kert kialakítására. A változatos növénykultúra rovarok sokaságát fogja majd odavonzani, így nemcsak a szebbnél-szebb virágokban gyönyörködhetünk, hanem a színpompás pillangókban és méhekben is!

A vidéki kertben a gyalogutak mentén használhatunk napelemes lámpákat, melyek ingyenesen biztosítják számunkra a világítást. Önműködőek, mert nappal töltődnek, a szürkület érzékelésekor pedig automatikusan felkapcsolódnak. Az ANRO LED webáruházban a sokféle formában elérhető napelemes kerti lámpák között virág formájú, fáklya utánzatú, gomba alakú típusok is kaphatóak. Ha szeretjük a hagyományos megoldásokat, a pavilonok és fedett kiülők díszítéséhez mécseseket is használhatunk.


Városi kert

A városi ember szereti a praktikumot és a különlegességeket is. A zsúfolt épületek között megbúvó oázisok feltöltődést biztosítanak lakóinak. A városi kertet madáretetővel, denevérodúval, fecskefészekkel is kiegészíthetjük, mert az odavonzott állatok által még közelebbinek érezzük a természetet. A haszonelvűség olyan lámpatestek használatát követeli meg, amelyek egyszerre szépek és funkcionálisak.

A modern fali lámpák és állólámpák mellett egyre fontosabb eszköz a kültéri terek megvilágítása során a kültéri LED szalag. Ez a vonalfényt biztosító energiatakarékos fénycsík útvonalak, párkányok, korlátok, tetők kiemelésére is tökéletesen alkalmas. Az 5-10 méter hosszú LED csíkok tompítható fénnyel rendelkeznek, a fényerő csökkentésével egyúttal fokozni tudjuk a sejtelmességet! 

Élet a balkonon

Az erkélyen is van természetes élet - hiszen a legkisebb balkon is lehetőséget ad növények termesztésére, az állatok csábítására, és az ott lakók pihenésére egyaránt. A kis erkélyen is kirakhatunk egy kétszemélyes bútorszettet, aláteríthetünk egy kis műfüvet a zöld pázsit megidézésére, és hangulatfényeket is elhelyezhetünk, hogy a relax élmény teljes legyen!

A LED fényfüzérek tökéletes alternatívát nyújtanak a külső terek megvilágításához, hiszen alacsony áramfogyasztása miatt akár egész éjszaka üzemelhet. Ráadásul elemről működő típusok is elérhetőek, ami olyankor praktikus, ha nincs áramforrás a közelben. Az elemekből vásároljunk újratölthető típusokat, így még inkább odafigyelünk az élő környezetre.

Növények a lakásban

Ha pedig végképp nem tudunk a szabadba kimozdulni, akkor a szobában próbáljuk meg magunkat növényekkel körbevenni. A legjobban tartható változatok közé tartozik az agglegénypálma, az anyósnyelv, a vitorlásvirág és szobai futóka. Üde zöld látványuk akkor is jobb kedvre deríti az embert, ha a hó odakint nagy pelyhekben hull. A sejtelmes fényekről a belső térben is egyszerűen gondoskodhatunk, bármelyik fentebb felsorolt eszköz közül válogathatunk: mécsesek, LED fényfüzérek, LED szalagok, lávalámpák és dizájnos asztali lámpák.

A kert mérettől függetlenül összeköti az embert a természettel. Lehetőséget ad az aktív kikapcsolódásra és a megnyugtató visszavonulásra is, amelyet az éltető napfény vagy az éjszakai világítások fényében tudunk megteremteni!

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 1603 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x