Mindenki napja: amikor a jótékonyság és a kikapcsolódás...
Címlap / Otthon / Mindenki napja: amikor a jótékonyság és a kikapcsolódás találkoznak

Mindenki napja: amikor a jótékonyság és a kikapcsolódás találkoznak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-21

A Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete évek óta megrendezi tavasz végén a Gyermeknappal egybekötött Apák napját, melyet igen találóan Mindenki napjának neveztek el.  

Találóan azért is, mert igaz, az egyesület nevében a nagycsaládosok támogatása szerepel, de sosem tesznek különbséget rászoruló és rászoruló között. Bárkit támogatnak, aki a bajban hozzájuk fordul segítségért, legyen az nagy- vagy kiscsaládos, egyedülálló, idős, fiatal, nem számít: segítenek! Újpalotán vagy akár a kerületükön túl is – politikai, vallási, társadalmi hovatartozásra való tekintet nélkül.Továbbá azért is találó a Mindenki napja elnevezés, mert segítséget ugyanígy mindenkitől elfogadnak. Ez alkalommal is számos egyház és civil szervezet tudott összefogni, hogy a kerületi rászorulóknak legyen egy felejthetetlen, szórakozással teli, aktív napjuk. Egy olyan napjuk, amikor kicsiknek és nagyoknak egyaránt kijutott a programokból és a finomságokból is.

Volt itt gyermektánc- és sportbemutató, ugrálóvár, trambulin, henna- és csillámtetoválás. A Palota Tehetségfejlesztő központ sakk-, kártya- és társasjátékokkal fejben mozgatta meg a gyerekeket. Lehetett gyakorolni az újjáélesztést a XV. kerületi Vöröskereszt sátránál, meg lehetett tekinteni a rendőrség és a mentők járműveit, az Újpesti Önkéntes Tűzoltóság pedig nemcsak megmutatta a járműveit, hanem még a tűzoltást is kipróbálhatták a gyerekek, persze igazi tűz nélkül.

Az egyesület fasírtot készített a jelenlévőknek, a szcientológia önkéntes lelkészek pedig – mint minden évben – most is a legtöbb gyerek kedvencét, bolognai spagettit készítettek egy hatalmas bográcsban. Az önkéntes lelkészek ezenfelül ruhákat, kozmetikumokat, pelenkákat és játékokat hoztak adományként. Plüssjátékokból további szervezetek is biztosítottak bőségesen, így a gyerekek szabadon választhattak maguknak játékokat.Az Apák napjára tekintettel az apukák különféle versenyeken mérettethették meg magukat, ilyen volt például a pelenkázás, borotválás és a sminkelés is, csak hogy néhányat említsünk a programok kavalkádjából. A lényeg az, hogy minden korosztály kikapcsolódhatott, játszhatott, és megfeledkezhetett a gondjairól, méghozzá a sok-sok szervezet és magánszemély összefogásának és adományainak köszönhetően térítésmentesen.

A Nagycsaládosok Újpalotai Egyesülete ismét demonstrálta, hogy bár sokan nehéz időket élnek meg, és anyagi gondokkal küzdenek, odafigyeléssel, kreativitással és főleg összefogással boldoggá tehetünk másokat, és igenis kijár az ünneplés és a felhőtlen szórakozás mindenkinek.
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)
 
 
[ 372 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x