Angyalok, nem csak karácsonykor!
Címlap / Ezotéria / Angyalok, nem csak karácsonykor!

Angyalok, nem csak karácsonykor!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-27

Valahol mindenki érzi, hogy segítséget kap láthatatlan lényektől, s ha nagyon kéri, jó ügyben mellette áll Valaki, aki személyesen az ő gondjait ismeri. Az angyalokat nem csak a szentképekről, a karácsonyi díszekről, de egyre inkább a spirituális szakirodalomból is ismerhetjük.  


Rendezvénynaptár

Választ adnak az angyalok
Nem csak a zsidó-keresztény világkép ismer ilyen segítőket, de mindenütt ott vannak a gyermekek mellett, az anyák gondoskodásában, a férfiak munkaerejében: olyan erők állnak mellettünk, akikre csak legbensőbb tudatunkban tudunk figyelni. Mégis segítenek. S ha képesek vagyunk megszólítani, hívni őket, a megnevezéssel pontosan konkretizálhatjuk is jelenlétüket: megkapjuk a választ is.

Segítenek az angyalok
A Bibliában és a távoli népek mitológiájában az embernél magasabb szellemiségű lényeket előbb teremtették, mint magát a bűnökkel telített gyarló embert. Ha tehát eltekintünk a vallási különbségektől, és pusztán az emberi tudat teremtő erejét vesszük számításba, akkor is megtalálhatjuk azokat az emberfeletti nemes tulajdonságokat, melyek a napi szenvedélyeinkből kiemelhetnek magasabb régiókba. Érdemes tehát megkeresni azokat a segítőket, akik az egyetemes kultúrában már megmutatkoztak munkájukkal. Ámde nem érdemes magasabb segítőkhöz fordulni, mint a saját szintünk - a csakrák közül is azoknak a szerepét ismerjük leginkább, amelyek természetes vágyainkhoz legközelebb vannak - sokkal ritkábban dicsérjük a Teremtőt, figyelünk a harmadik szem intuitív üzeneteire -, az angyalok közül is leginkább azokat szeretnénk megszólítani, akik földi céljainkban segíthetnének.

Ezek a segítő angyalok, vagyis őrangyalok.

A vallások szertartásain hallhattunk másokról is, Dantét olvasva is megismerhettük az angyalok rendjeit. "Kerubok és szeráfkarok" Gábriel járt Máriánál, stb.

Röviden az angyalok rendjéről:
Őrangyalok, arkangyalok, Fejedelemségek, Hatalmasságok, Erősségek, Uraságok, Királyi székek, Kerubok, Szeráfok;  ez utóbbiak már csak Isten szeretetét tükrözik, az isteni rendről elmélkednek.

Maradjunk tehát itt a Földön, és szólítsunk meg olyan magasrendű lényt, aki éppen szeretetével, jóságával segítheti a bukdácsoló, gyarló embert.

Ízisz a család, a nők védője. Gyönyörű nő, aki a főistentől kapta bölcsességét, ámde mindig megmaradt nőiesnek. Széth megölte Ízisz férjét, Oziriszt. Ízisz megkereste férje holttestét, összerakta, megtermékenyült tőle, és fiút szült: Hóruszt. (Ozirisz feltámadt az összerakás és temetés után)
Ízisz tanítása: "Legyetek türelmesek magatokhoz. Ez a tanulás időszaka. Mindig van mit tanulni. Minden lépésnek örvendjetek. Soha ne különüljetek el Istentől, mert a teremtésben való szorgalmas részvétel az a varázslat, amellyel úrrá lehettek az évszázadokon, az időn."
Megszólíthatjuk Íziszt megfelelő tisztelettel, ahogyan egy királynő segítségét kérnénk.

- Gyönyörű Ízisz, a nyugodt energiák istennője, kérlek, hass át kegyes erőddel és magabiztos szereteteddel. Segíts hozzád hasonlóvá válni. Könnyed, kifinomult, magabiztos és szeretetteljes szeretnék lenni. Segíts magasra szállni, és minden téren a sasokhoz hasonló bátorsággal viselkedni. Egyben segítsd ihletett cselekvéshez a többi embert.
Köszönöm.

Ízisz helye minden bizonnyal a szívünkben van. Azon a helyen, ahol emlőinkkel táplálhatunk egy másik embert, magunkéból adunk másnak.
A megszólított angyali lény magasabb rendű nálunk, kár lenne olyan kéréssel fordulni hozzá, melyben lehetetlen szeretnénk kérni. Intuícióból ismeri képességeinket, ránk pillantva tudja, hogy erőnkön felüli eredményt akarunk megvalósítani. Jobb, ha az ember először saját szorgalmát, erejét, képességeit veszi számba, aztán kéri a segítőket.

- Ennyit vagyok képes megtenni, ennyire vagyok fáradékony, eddig ilyen hibaszámmal dolgoztam, kérlek, segíts, hogy valamivel nagyobb eredményt érjek el, áraszd rám nyugalmadat, légy mellettem, amikor a szenvedély magával ragad és többnek szeretnék látszani, mint ami vagyok, ne engedd, hogy káoszt teremtsek magam körül.
Ha tiszta, jóindulatú angyalok segítségét kérjük, akkor mindig saját képességünket használjuk felerősítve az ő segítségükkel.

Ha igazságra törekszünk, hívhatjuk az egyiptomi Maat-ot, aki Ré napisten lánya, férje pedig Thot, az írás és számolás bölcs istene.

Maat a becsületesség, az egység, az adott szó, az igazság és rend megtestesítője. Ha tehát magunk hazugsággal szeretnénk előbbre jutni, kár ilyen segítőket keresni, vegyük tudomásul, hogy csak fekete mágusok segíthetnek, ők pedig keményen megadóztatnak mindenért. 

Maat ismeri az emberek cselekedeteinek mozgatórugóit. Igaz, gyakran kemény tisztítótűzön kell átmennie annak, aki hozzá fordul, mert átlát a kérelmezőn. Maathoz is fordulhatunk saját szavainkkal:

- Kérlek, Maat, légy mellettem, hogy értelmed fénye rávilágítson ügyem részleteire (pontosítsuk, mit szeretnénk megtudni). Kérlek, világíts rá az igazságra, tisztítsd meg elmémet a szűklátókörűségtől, segíts az igazságot alapul véve cselekednem.
Köszönöm.

Hogy kérhetünk segítséget?
Fontos, hogy ha meghívtunk egy szellemi lényt, köszönjük meg a segítségét, legyünk tisztában magunk is azzal, mikor, milyen helyzetben kértünk segítséget. A magasabb tudattal való kapcsolatunkban helyes, ha magunk is igyekszünk a tőlünk telhető legkoncentráltabb állapotba kerülni. Vészhelyzetben ez nyilvánvaló, hiszen a veszélyre koncentrálunk, egyébként pedig a szétszórtság állapotában tudatosan kell megteremteni ezt a körülményt.

S ha válaszolt az angyal, figyeljünk rá, ne felejtsük el, mert azzal saját tudatunkat tágítjuk.

Dobosy Ildikó

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 9830 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x