A tűzmágus titkos tanítása
Címlap / Ezotéria / A tűzmágus titkos tanítása

A tűzmágus titkos tanítása

Forrás: Javaslap
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Élt egyszer réges-régen, hegyek ormok közelében elrejtve öreg fenyves köpenyében, barlang sötét közepében egy tűzvarázsló. Beavató tanítását neked szánja.  

Élt egyszer réges-régen, hegyek ormok közelében elrejtve öreg fenyves köpenyében, barlang sötét közepében egy tűzvarázsló. A remete üregében mécses, fáklya mindig égett. A fénynek ez volt az otthona, mert mikor az est leszállt és a hegyek mögé rejtezett a fényes napkorong, a barlang tovább őrizte a nappal fényét, melegét. Oly magasról nézett alá a tűzvarázsló tűz-szeme, hogy a Napnak első sugarát ő vette észre leghamarább. Otthonában mindenféle láng égett. Olajmécses, gyertyák, fáklyák, lámpások.

Gyújtott tüzet kovakővel, taplóval, szárazfa-dörzsöléssel, a Nap fényét összegyűjtve nagyító lencsével, sőt még az égi villámok erejét is felhasználta tűzgyújtásra. De nem csak a lángralobbantáshoz értett, hanem tudta, miként lehet az elharapódzó lángokat megfékezni.

Mert a tűznek lelke van, és amelyik tűz vígan pattog, aköré jó emberek gyűlnek.
Amelyik sípol, sír, fekete füstöt ereget, attól sírhatsz eleget. Jobban jársz, ha újra rakod.
A lángok között vannak vörösek, hasasok, kik olyan dacosak, hogy megennék az egész világot, ha utat hagyna az ember.

Ilyen volt, amiről mesélek.



Egyszer a közeli faluból lélekszakadva szaladt fel egy ember és kérlelte a tűzmágust, hogy jöjjön le a faluba, mert kigyulladt egy pajta és félő, hogy tovább terjed a tűz az egész falura. De ő nem akart lemenni, hanem inkább megtanította az embert, hogy kell a tüzet megfékezni. Elővett egy nagy bíborszínű könyvet, kinyitotta a 174-ik oldalon és olvasni kezdett:

Vizsgáld meg, milyen irányból fúj a szél és terjeszti a tüzet.
Akkor állj abba az irányba egy kicsiny edény vízzel és a nyitott orrodba szívj fel egy kevés vizet.
Majd az edényből szórjál hét cseppet a tűzbe, ettől mindjárt megszelídül a tűz lelke.
És most eridj vissza a faludba és tégy, ahogy mondtam és ne hitetlenkedj.


Azzal becsukta a nagy könyvet, és hátat fordított az idegennek, mintha az ott se lenne. Az ember csalódottan igyekezett hazafelé, de amikor otthon kipróbálta a varázslatot, és megmentett több házat és istállót a tűzvésztől, akkor olyan büszke lett önmagára, majd szétpukkant a mellkasa és a feje lángvörössé lett.

De van, mikor sötét felhő hátán idegen mágus érkezik és villámokkal ostorozza a hegygerincet.

Amikor meglátja a tűzmágusunk, hogy a sötét felleg eltakarja a Napot, mindjárt felpattan fehér felhő-lovára és nekimegy az ellennek. Csattognak a villámkardok, mennydörög az ég, mintha ledőlt volna a hegytető és azon versenyeznek, ki tud egyszerre több fát kicsavarni. És aki veszít, az odébb vonul. De nem csendesen, hanem jégesőt hagyva hátra.

Ha elvonul a vihar, és megint napsugár hull a rétekre, akkor már nem rombol a mágus akarata, hanem ismét épít. Azóta is lángol az örök fény barlangjában a tűzmágus teremtő akarata.

   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6316 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x