A jóslatokról haladóknak - amit a tévéjóslásban nem mondanak...
Címlap / Ezotéria / A jóslatokról haladóknak - amit a tévéjóslásban nem mondanak el!

A jóslatokról haladóknak - amit a tévéjóslásban nem mondanak el!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-10

A jóslás folyamata főként személyes esetben nem csak magával a kinyilatkoztatott szimbolikus tudással foglalkozik, hanem annak az egyénre vonatkozó értelmezésével, vegyítve az empatikus elemeket a természet járását ismerő, és egyéb filozofikus tanok általános igazságaival.  

A divináció vagyis az isteni kinyilatkoztatás, mint a tudás megnyilvánítása, múlt, jelen és jövő biztos ismerete egy nagyon érzékeny területe a misztikának, az ezotériának. Ezáltal az egyetemes tanítások jó részét is behozva a jóslatba, egyértelműbbé téve számunkra a választ.         

A jóslások működési elve


A jóslás folyamata misztikus jelképolvasás, egyfajta nyelvi beszéd. Megtanulása az önismerettel, tudatállapotok irányításával lehetséges. Egyeseknek éppen ezért egyszerű, míg másoknak nehéz, olykor talán kivitelezhetetlen képesség, de mindenki számára nyitott a lehetőség. Akár múlt akár jelen vagy jövő vizsgálatáról van szó minden esetben az ún. kollektív tudaton keresztül, az emberiség közös tudati rétegén át, a mondhatni mindent tudás, minden esemény lenyomatát, mintáját tartalmazó rétegen át tesszük azt. Ebben a rétegben jellemzően van egyfajta tér-idő kontextus, de más módon, nem a megszokott Descartes-i működési elv, vagy logika alapján szerveződik az.


Mi vizsgálható ebben a rétegben és hogyan?


A kollektív rétegekben nem konkrétumok, mint inkább folyamatok és hatások vannak jelen, éppen ezért fontos a pontos kérdés megfogalmazás, hogy egy adott hatás (pl. változás) milyen tárgykörben nyer aktuálisan értelmet, illetve mi a kiinduló pont, amit vizsgálunk, hogy honnan hová tart egy eseménysor. Ehhez egyszerű, pontos, konkrét kérdésre van szükség. Néhány példa:

Helytelen: A jövőmet szeretném tudni!
Helyes: A munkámról szeretnék hallani. Tartható-e pozícióm, mi várható az elkövetkezendő egy évben?

Helytelen: Meséljen a munkámról!
Helyes: jelenleg ezt és ezt csinálom, erre és erre szeretnék átváltani, megtegyem-e, érdemes-e?
Stb.

Meg van-e írva a jövő?


A jövő pillanatát és eseményeit mindig az aktuális pillanat, a jelen kérdésfeltevéséből kiindítva tudjuk megmondani, vagyis a kérdésfeltevés, illetve a kérdés jós általi értelmezésekor kapunk válaszként egy lehetséges konkrétumot. Amennyibe az ember változtat addigi viselkedésén, álláspontján minden megváltoztatható, ez alól nagyon kevés, ritka kivétel van, ezeket sorsszerűnek, fontos eseményeknek tartjuk. Ilyen esetekben még elkerülhető egy konkrét esemény, de hatása valahol máshol, valamilyen más módon így is kibontakozik életünkben.

Vagyis a jövő a kérdés feltevésének időpontjáig állandó, amolyan fonalakon mozog, lehetséges, valószínű kimenetelei, lehetőségei vannak, de a szabad akarat szerint bizonyos korlátokon belül alakíthatók.


Mi a teendő nehéz, rossz jóslatokkal?

Rossz jóslatok nem léteznek. Vannak nehézségek, amelyekre a jós tanácsot ad, megmutatja az elkerülés lehetséges útjait és a valószínűség százalékát. Egyesek azt kérik, csak jóról számoljunk be. Ez azért abszurd kérés, mert így nehézségeiket egyfajta strucc módon nem látják időben, még elkerülhető távolságból. A problémák pedig megfelelő módon, időben orvosolhatók. A jó dolgokra egyébként ugyancsak oda kell figyelni, hogy ne kerüljük ki őket egy elhibázott lépéssel.

Ehhez azonban még nem árt tudni három apróságot a Sorsról, az Élet kerekéről:

  1. Sosem kerülünk olyan helyzetbe, amire valahol mélyen feladat, kihívás szintjén ne lennénk felkészülve!
  2. A Sorsunk, a végzetünk ajándék, tanítás, melyet mindig meg kell becsülni, minden körülmények között!
  3. A Sorsba vetetett mérhetetlen bizalom segít, hogy az élet vad folyama - még ha ez csak hosszú távon is mutatkozik meg -de oda sodorjon, ahol nekünk valamilyen szempontból a legjobb (akár tanulás, akár valós eredmény szintjén)!


Mi kell a pontos jóslatokhoz?

Pontos, könnyen értelmezhető jóslatokhoz néhány soros, nem túl formális, hanem inkább a személyes levelezési stílust megengedő módon való megnyilatkozásra, kérdésfeltevésre van szükség. Pontos, egyértelmű, legalább a témakört behatároló kérdésekre. Konkrétumokat közlő kérdésekben lehetséges a tökéletességig pontos, igen/nem válaszadás is.

A születési időpont megadása inkább csak a lelki, filozófiai, életútbeli kérdésekben segítség, de nem feltétel! Alapvetően az asztrológia tárgykörébe tartoznak, kiegészíthetik a jóslást, de nem helyettesíthetik azt, mivel ez nem asztrológiai elemzés.

A Sors folyton változó, illékony folyam, az idő és tér érzékelése csupán tudatállapot, a világ egy saját farkába harapó, ciklikusan forgó Kígyó. Ha ismerjük szelídítésének művészetét meglovagolható az univerzum Sárkánya.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 3651 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x