Mit ígér a kínai holdújév? Malacunk van!
Címlap / Ezotéria / Mit ígér a kínai holdújév? Malacunk van!

Mit ígér a kínai holdújév? Malacunk van!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

Az idei évben a kínai holdújév február 18-án, azaz vasárnap kezdődött, ezzel indul a Disznó éve. Más iratokban ezt az évet Vaddisznónak, vadkannak is nevezik. A Disznó ősi szerencseszimbólum Európában és Kínában egyaránt. Mik juthatnak eszünkbe, ha felidézzük a szutykos röfi képét? 

Nyugalom, megelégedettség, falánkság, lustaság, mázli, élvezetek, tunyaság, kényelem, jó kedély.
A malacfarkinca meghúzása a magyar néphit szerint szerencsét hoz. Egy sertésnek általában nincs gondja az életével – leszámítva persze a végét, ami neki éppenséggel nem ünnep, a disznóölés résztvevőinek annál inkább! – maga a jószág a lelki békéjéről ismeretes. Igazi Zen mesterként csakis egyszerű dolgokkal foglalkozik, tehát ha éhes, eszik, ha álmos, alszik, egyébként meg: malackodik. Ez a dolga, amíg él, szemmel láthatóan élvezi az életet... Tulajdonképpen van mit tanulni tőle.

Általános várakozások
A Disznó évében központi helyet kap a béke megteremtése. Mivel politikailag és gazdaságilag feszült történések közepette élünk, és maga a természet is láthatóan kezd "besokallni" tőlünk emberektől, különösen fontos ezt szem előtt tartani. Mert hát létezik vaddisznó is! Sőt a régi kínai iratokban néhol ezt az évet a Vaddisznó évének hívták és egy vadkannal jelképezték.

Nem túr soha ugyanott!
A disznó sosem túr fel olyan helyet, ahol már járt, mindig új dolgokba üti az orrát, szó szerint: a Disznó éve is lehetőséget kínál arra, hogy új dolgokat próbáljunk ki.
A disznó abszolút a Föld bolygó szülöttje, szoros, mondhatni intim kapcsolatban van az anyafölddel, ezért ebben az évben különösen fontos, hogy egyrészt figyeljünk oda a környezetvédelemre, tehát ne hagyjuk, hogy szemetes kukának használják (használjuk) földünket. Másrészt a földdel való kapcsolat tágabb értelemben is időszerű: az "ezoterikus", elvont, repkedő, angyalokkal társalkodó emberek most különösen ki vannak téve a "földies", nehéz energiák, helyzetek kihívásainak. Munkahely-változtatások, adóbevallás-írás, szerződések, csupa olyan helyzet, ahol észnél kell lenni. Vagyis, hogy abszolút világos legyen: mindig olvassátok el az apróbetűs részt a lap alján!!!
A Disznó jelentésrendszere a Tarot Főpap lapjával analóg tanításokat hordoz. Amúgy is a Szaturnusz éve van.
A disznó nem éppen teljesítmény-centrikus állat. Így a Disznó évében sem a nagy teljesítmények állnak a középpontban, hanem a mindennapok békéje, az érzelmi kiegyensúlyozottság és harmónia megteremtése. Szóval csak nyugi, ahogy a régi vicc mondja: Nix ugribugri, langszam spacíren.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2276 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x