A legfurcsább olvasói kérdések, amik a jósnőhöz érkeztek...
Címlap / Ezotéria / A legfurcsább olvasói kérdések, amik a jósnőhöz érkeztek

A legfurcsább olvasói kérdések, amik a jósnőhöz érkeztek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

Dőlnek a kérdések,és bizony vannak közöttük nagyon furcsák is, melyekből most egy csokrot kötöttünk, Természetesen a név megváltoztatásával és a kérdés átformálásával, hogy a személyes érdek semmiképp ne sérüljön!  

korábban, a Harmonet tanácsadóioldalán még voltak kérdések és válaszoltak rájuk a szakértők.
Ám valami furcsa okból a jósnőhöz áradt a legtöbb levél. Amikor megnéztük, miket kérdeznek az olvasók, meglepetten láttuk, hogy legtöbben egy egész más tanácsadónál sokkal kézzelfoghatóbb segítséget kaphatnának, ebből készült összeállításunk azonban időtlen! 

Eladom-e a házamat, mely körül - és itt egy igen érdekes jogi helyzet vázolódik fel a levélben - problémák vannak? - kérdi egy kedves, negyvenes levélíró.
A jogi probléma összetett. A kérdést - külön rákérdezek! - nem küldte el a jogászhoz, csak és kizárólag nekem. Természetes, hogy egy ház eladása vagy megtartása igen fontos lépés az ember számára, de az is természetes, hogy jogorvoslatot keresünk először. Mikor visszakérdezek: járt-e ügyvédnél, kiderül hogy "az túl drága".

Egy ingatlan megszerzése esetén az ingatlan értékéhez képest, egy bonyolult jogi helyzetben? Ráadásul itt akár az alapokat ingyen is megkérdezhette volna, ugyanúgy, ahogy tőlem kért iránymutatást? Javasoltam a kedves kérdezőnek, hogy inkább ügyvédhez forduljon ezzel a kérdéssel. A kérdés azóta sem érkezett meg .... A házzal kapcsolatban a kártya "hallgat", a ház gazdájáról annál jobban beszél, mutatja, hogy mennyire össze-vissza kezeli ügyeit, és kiszolgáltatott a környezetének, hogy arra sodródik, amerre a "jóslatok fújják". Javaslom még a kérdezőnek, hogy keressen fel egy olyan segítő szakembert, akivel közösen össze tudja szedni magát és felelősen tenni saját ügyeiért. A kérdező eltűnik. Biztos, hogy nem akart igazi megoldást.

A munkámat féltem - írja egy másik kérdező - azt sem tudom, hogy jó helyen vagyok-e ezen a pályán! Vajon mi vár rám még az életben?
Kérdezőnk mindössze 22 éves (!!!)
Irányítom a karrier tanácsadóhoz és a coachoz, hátha valamelyikük segíteni tud. A kérdező ír mindegyiküknek, azt a választ kapja, hogy személyesen kellene beszélniük ahhoz, hogy hathatós segítséget tudjanak adni, vagy a kérdező fordulhat a kerületi pályaválasztási tanácsadóhoz is, ahol vannak erre a célra kidolgozott tesztek. A személyes találkozásra természetesen nem kerül sor.

Érdekes számomra, hogy ha egyértelmű, hogy a kérdésre nem lehet online formában, a probléma részletes ismerete nélkül megoldást találni, hogyan várhatja valaki, hogy a jóslat helyette hoz majd döntést vagy megoldást? A kitolt felelősség csak a problémát nyújtja, mint Mari néni a rétestésztát, és a magára valamit is adó jósnő ezt a felelősséget nem veheti le a kérdezők válláról, tovább nehezítve ezzel sorsukat.

Leszek-e még boldog valaha? - kérdi egy szerelmében csalódott, 19 éves lány.
A friss csalódástól az ember könnyen úgy érzi, hogy a boldogság mindörökre elszállt az életéből, főleg ilyen éppen serdült életkorban ezek az érzések még erőteljesebbek. Azonban a csalódást, a szakítást is meg lehet tanulni, fel lehet dolgozni azt, hogy mások más igényekkel nyúlnak felénk. A boldogság iránti igényünk elemi emberi igény, melyre egész belső lényünk szomjazik. Azonban ha egy 19 éves lány éveken át magában hurcolja a problémát és nem hajlandó azt feldolgozni, letenni, túllépni rajta, az nem más, mint mazochizmus, önmagunkkal szemben elkövetett lelki öngyilkosság. Ebben a feldolgozó folyamatban egy kicsit tud segíteni a jósnő is, de ha már ilyen régóta és ekkora teherrel nehezedik a kérdező vállára ez a probléma, akkor érdemes inkább a párkapcsolati terapeutát felkeresni. A kérdező leányzót tovább irányítottam néhány levélváltás után a pszichológus tanácsadóhoz, s láss csodát, fel is bukkant nála.
A probléma talán megoldódik, és a 20 éves lány talán már tényleg boldog lehet!

A kérdések persze nagyon sokfélék, most csupán néhány kirívó esetet emeltem ki. Érdemes megfontolni, hogy ha valaki kérdést tesz fel, a megfelelő személyt kérdezze. A jogi alaptermészetű kérdésre a jogásztól, a fogyókúráról a fogyókúrás tanácsadótól, az orvosi természetű kérdésre az orvostól várjon választ. A jósnőt nem érdemes összekeverni a mindenhatóval.

Minden embert érdekel a kérdés: -"Mi lesz velem? Mi fog történni?" - de igen fontos, hogy a történések, az élet eseményei a saját kezünkben vannak, és életünk hajóját úgy vezethetjük az élet tengerén, ahogy azt mi megválasztjuk. A jóslat legfeljebb az uralkodó széljárást jelezheti előre, de azt magunk dönthetjük el, hogy kalandra vágyunk, és belemegyünk a tengeri vihar közepébe, vagy hogy kievezünk a part mellé és a zátonyos vizeken lavírozunk, vagy lehorgonyzunk és félelmünkben se jobbra, se balra nem hajózunk inkább. A távoli kikötőbe - a boldogság forrásának szigetére - nem ezek a hajózási stratégiák visznek bennünket.


 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5026 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x