Kövezd fel magad! Hordd zsebedben az energiát!
Címlap / Ezotéria / Kövezd fel magad! Hordd zsebedben az energiát!

Kövezd fel magad! Hordd zsebedben az energiát!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-09-18

Az ásványok, féldrágakövek, drágakövek kifejezésmódja abban áll, hogy statikus, passzív állapotban fejtenek ki dinamikus erőt, mely környezetükben áthatol az anyagokon. Ha csak egy vadgesztenyét hordunk a zsebünkben, már annak fájdalomcsillapító hatását is megérezheti az érzékeny személy. Az anyag állapotának kőbe sűrített végső célja pedig maga a sugárzás.  

 

Természetesen nem önmagában a kőben van az orvosság. Hiába laknánk malachitpalotában, nem lennénk egészségesebbek. Csak a gyógyító közvetíthet energiát annak, aki maga is hisz a gyógyulásban. Ám aki foglalkozik vele, használja, annak egy marokkő a kezében hathat az egész szervezetére. Az akupunktúrás pontokon keresztül lehet a testnek az egészséges rezgését, visszaállítani.

Az achátról

Az achátok kvarcmódosulatok sok fajtáját ismerjük: mohaachát, tűzachát, szilvaachát,  óceánhullám-achát, citromachát, szemachát, dendrites achát, apacsachát, érachát, göröngyachát, patakachát, őrültachát, csipkeachát, szivárványachát, bőrachát, űrachát, dinachát, stb. Szinte felfoghatatlan, miként keveredhetett össze egy kőzetté a jáspis,a kalcedon, a karneol, a mohaachát és alkotott mesés rajzolatot. Alkalmas megnyugvásra, de az izgalom óráira is, misztikusak, hiszen van abban valami megfoghatatlan, hogy a több millió évvel ezelőtt keletkezett ásványok csak nekünk mutatják meg legbensőbb titkaikat.

Az achátokat gyémántvágó tárcsával szeletelik. A legtöbb ásvány színe pasztell, visszafogott, ám ha fény éri őket, azok varázsütésre élénkebbé válnak, mélységük lesz és beragyogják környezetüket. Ezen ásványok zöme a fényt különböző mértékben, átengedik, újabb részleteket mutatva magukból. Rendkívül kemények, nehezen megmunkálhatók, de ha sikerül, akkor a rajzolatok élesek, a felület pedig ragyogó fényes lesz.

A különböző színű réteges szerkezet sávozást mutat. A köszörülés munkája roppant fáradságos. A munkás alacsony lócán fekve szabad kézzel nyomja a követ a köszörűkőhöz; azt mondják, hogy ez a fekvő helyzet elkerülhetetlenül szükséges, mert a munkás csakis így követheti szemével munkája minden egyes szakaszát.

Erdélyben, különösen Tekerő (Déva és Zalatna között) és Torockó vidékén találni bőven achát gömböket; persze gazdátlanul, hasznosítatlanul hevernek egyébkavicsokkal meg szintén csiszolásra érdemes kvarc változatokkal együtt, s ki tudja mennyi idő fog még eltelni, míg majd valaki rászánja magát értékesítésükre. Németországban Oberstein környék egész lakossága szinte az achát megmunkálásából és értékesítéséből él.


A malachit

Mindenki találkozhatott hírével, aki orosz népmeséket olvasott. A malachitbányák tündére vezeti a szegény, de jólelkű bányászfiút megpróbáltatások során szerelembe, boldogságba. A Kőszívű ember fiaiban Jókai Mór a szentpétervári malachit-palotába vezet minket, onnan indul hosszú útjára, a farkas-kalandra Baradlay Ödön és barátja, Leonin.
Oroszországban ma is láthatjuk Szentpéterváron, a Téli Palota és az Izsák-székesegyház burkolásán. A San Paolo fuori le mura bazilika szentélyét az orosz cár által adományozott malachittal burkolták. Festékalapanyagként is használatos volt. Ékszerek készítésére is gyakran használják vesés szép rajzolatú példányait.
Gyakori rézérc ásvány. Telepszerű előfordulásai találhatók Oroszországban az Ural-hegységben, Zaire Katanga tartományában, Zambiában, Namíbiában, Chilében, Ausztráliában a déli területeken, az Egyesült Államokban Arizona és Utah területén, Németországban, Franciaországban, Románia erdélyi részén, Rézbányán. Bányászták Olaszországban az Elba és Szardínia szigeteken.
Magyarországon apró kristályok halmazaként Balatonfüreden, Martonyiban, Nagybörzsönyben, Szabadbattyánban, Pécs környékén Erdősmecske határában, Recsken tartósan bányászták, Velemben is előfordult. A Velencei-hegységben a Szűzvári malom teléreiben apró tűcsként és sugaras gömbökben található. Rudabányai ércesedés oxidációs zónájában az azurit mellett sugaras és rózsaalakú csoportokban fordul elő, melynek nagy részét hasznosították, de szépen fejlett kristályai ma is megtalálhatók.


 


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 6900 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x