Mária szeplőtelen fogantatása - mi az igazság?
Címlap / Ezotéria / Mária szeplőtelen fogantatása - mi az igazság?

Mária szeplőtelen fogantatása - mi az igazság?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Egy fiatal nő. Szűz volt és várandós, s a jegyese Isten angyalának parancsára mégis feleségül vette, pedig a törvények tiltották. A Szeplőtelen Szűzanya napja van. A katolikus egyházban úgy nevezik ezt: szeplőtelen fogantatás. December 8-án ünneplik ezt a hittételt.  

Sokan azt hiszik, Jézus fogantatásáról van szó, holott jól kiszámítható a kilenc hónap Mária születéséig, szeptember 8-áig.

Ki hát a szeplőtelen?
Maga Mária, már fogantatása pillanatától. Mégpedig érdekes módon, megfordított időben történt ez a szeplőtelenség. Miután Mária kimondta az igent Jézus megszülésére, attól a pillanattól visszafelé tisztult meg minden lehetséges és áteredő bűntől. Mondhatnánk, hogy erkölcsében kétezer évvel megelőzte Einsteint, megfordította a lineáris időt. Világiak és egyházi tudósok sokat vitatkoztak ezen a furcsa gondolaton, azt mondják, maga Mátyás király is részt vett Budán a szeplőtelen fogantatásról szóló vitán. A pápai bulla csak 1854-ben rögzítette végül a tanítást.

Hogyan is történt a fogantatás?
Joachim gazdag zsidó ember volt, szép házban lakott, sokféle nyája legelt a környéken, ámde szégyenében mégis meghajtotta a fejét a legszegényebb koldus előtt is, ha annak voltak gyermekei. Felesége, Anna szerette őt, de ahogy teltek az évek, Anna szája széle egyre jobban lefelé konyult a keserűségtől: minden lónak, birkának, marhának van gyermeke, ő pedig képtelen megfoganni. Ez nagy szégyen volt Izrael fiai és lányai között. Persze ismerte Sára történetét, aki kilencven évesen szülte Izsákot, így hát maga még reménykedett, de férje már egyre ritkábban látogatta meg. Aztán egyszer csak nagy bánatában Joachim három hónapra kiment a nyájhoz, ott evett, aludt, élt, s az asszony egyedül maradt a házban szolgálóival. Nem is igen csinált mást, csak imádkozott. Még a szolgálója is gúnyolódott rajta – mint egykor Hágár Sárán – de hát Anna nem tudott haragudni érte, hiszen az ő szomorúságáról beszélgettek közben.

Addig hányták-vetették a szót, hogy még éjjel se tudott aludni, így aztán látomása jött, melyben egy kislány ígéretét kapta. S különös módon, éppen aznap jött haza a férje, aki alig ismert feleségére, hogy az szalad elébe már az úton, a nyakába ugrik, mintha fiatal fruska volna. Aznap még azt gondolta, hogy talán félrebeszél a felesége, nyugtatgatta, de a következő napokban már igazi jeleket mutatott az asszony teste, s Joachim örömében állatainak legszebbjeit vitte áldozatra a templomba.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 13728 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x