Tiltások és ajánlások fogyó Hold napjaira - Háztartási...
Címlap / Ezotéria / Tiltások és ajánlások fogyó Hold napjaira - Háztartási Hold-ABC

Tiltások és ajánlások fogyó Hold napjaira - Háztartási Hold-ABC

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Ki ne érezte volna már, hogy egyes napokon rátört a lustaság, míg más napokon a rendcsinálási kényszer? Ki ne ismerné a saját háztartásából, hogy vannak olyan időszakok, amikor minden házimunka könnyedén megy, máskor viszont véget nem érő, gyötrelmes kötelezettséggé válik?  

Mindennapjainkban sokszor azt vehetjük észre, hogy bizonyos dolgokat könnyebben és gyorsabban meg lehet tisztítani, mint máskor, anélkül, hogy erre különösebb okot találnánk. Néha semmi sem okoz fáradságot, máskor meg mintha az ördög bújt volna minden apróságba.

És vannak olyan napok, amikor szinte magától megy minden. Ezeket a napokat előre meg lehet tervezni a Holdnaptár segítségével, energiáink jobb felhasználása érdekében.

Holdnaptár - tervezd meg a jó napokat előre! 


Az ókorban és a középkorban a Hold fontos szerepet játszott az egyszerű emberek életében, a növényápolásban, a háztartásban, az állattartásban és a gyógyító tevékenységben egyaránt. Szerencsére napjaink agyonreklámozott civilizációjában is kezd egyre inkább előtérbe kerülni a természetes gondolkodás. És nagyon sokan már tudják, hogy egy kis odafigyeléssel, a természet ritmusaihoz igazodva megkönnyíthetjük rohanó világunk mindennapjait.Szinte minden házimunka Hold-érzékeny?


Főleg ha tisztításra, öblítésre, eltávolításra vonatkozik -, sokkal nagyobb sikerrel és kevesebb fáradsággal végezhető fogyó Holdnál.

Természetesen nem lehet minden házimunkát csak a fogyó Hold idejére időzíteni, növő Hold idején pedig feltett lábakkal ücsörögni. Mégis ha sikerülne a munka terhének egy részét fokozatosan erre a holdfázisra áthelyezni, sokkal több időt és energiát spórolhatnánk meg.

Hangsúlyozom, ezek csak tanácsok energiáink jobb hasznosítása érdekében, a világon semmi hátrány nem ér bennünket, ha nem követjük betűről betűre. Természetesen szellőztetni, takarítani, mosni máskor is lehet, de egy kis odafigyeléssel mindezt megkönnyíthetjük, sőt rengeteg energiát, és nem utolsósorban pénzt spórolhatunk meg.

Néhány hasznos tanács csokorba gyűjtve fogyó Hold napjaira:


 • A makacs foltokat fogyó Holdnál sokkal gyorsabban eltávolíthatjuk, mint amikor a Hold növekszik. Még jobban sikerül a tisztítás, ha arra is figyelünk, hogy a Hold víz-jegyben járjon (Rák, Skorpió, Halak).
   
 • A fogyó Holdnál mosott ruha sokkal tisztább lesz. Növő ugyanis Holdnál jobban habzik a mosószer, a makacs foltok az anyagban maradnak. Ez a ritmus, hogy a legtöbb szennyest fogyó Holdnál mossuk ki, mosószer-takarékos, óvja, és hosszabb életűvé teszi az anyagokat, a makacs foltok pedig sokkal könnyebben eltávolíthatók.
   
 • Ablakmosáskor gyakran még a legmodernebb, és természetesen legdrágább tisztítószerek bevetése után is csíkok és foltok maradnak vissza. Ha azonban figyelünk a fogyó Holdra, akkor a vízbe egy leheletnyi szer is elég, hogy ragyogó és tiszta legyen. Ilyenkor ugyanis fölöslegesek az erős vagy magas koncentrációjú szerek.
   
 • Az erősen szennyezett ablakkeretek tisztításakor vizes (Rák, Skorpió, Halak) és fogyó Hold-napokon még jobb eredményt érhetünk el. Érdemes várni egy kicsit!
   
 • Megfelelő időpont a takarításhoz, szellőztetéshez és tisztogatáshoz a levegő napok (Ikrek, Mérleg, Vízöntő) És mivel ezeket a napokat mindig vizes Hold-napok követik, a makacs szennyeződések eltávolításához és az alapos tisztogatáshoz a szellősebb munkák után, azaz a víz-napokon lássunk hozzá (amikor a Hold a Rák, a Skorpió vagy a Halak jegyében jár). 
   


Beszéljünk kicsit a szobanövényekről is


Már sokan tudják, hogy az erkély-és szobanövények locsolását érdemes mindig akkorra időzíteni, amikor a Hold vizes jegyben jár. Ilyenkor ugyanis a tápanyagok sokkal hatékonyabban épülnek be. Sokan talán visszariadnak ettől, hiszen az ilyen napok általában csak hat-nyolc naponta fordulnak elő. És mégis, tökéletesen elegendő, ha csak ezeken a napokon bőségesebben locsolunk (kivéve néhány egzotikus növényt).

A nagy vízigényű növényeket is locsoljuk ezeken a napokon, de esetleg naponta többször, esetleg mind a két vagy három vizes napon. Szoktassuk növényeinket lassan, ne pedig radikálisan az új ritmushoz: hamarosan meg fogják hálálni a különleges gondoskodást.

Be-és átültetéshez legjobb időpont, amikor a Hold a Szűzben jár: ilyenkor a növények gyorsan gyökeret eresztenek. 
A metszéshez a Skorpió napok a legjobbak, míg a tápanyagdús termések, vagy növényi drogok szedésekor a 
 • A száraz virágokból készített asztaldíszek tovább tartanak, ha a szárításra szánt virágot fogyó Holdnál szedjük.
 • Végül egy ötlet a karácsonyi ünnepekre: ha a fenyőt három nappal az év tizenegyedik Újholdja előtt vágják ki (többnyire novemberben, néha azonban decemberben), akkor sokáig nem hullatja levelét. Régen az ilyen fákat az erdészek ún. holdjeggyel látták el, és drágábban is adták, mint a többi karácsonyfát. Persze ugyanezt a gondolkodást használhatjuk a húsvéti barka metszésekor. 
   

A konyha és a fogyó Hold 


Amikor főzni készülünk, gyakran előfordul, hogy nem csak egy napra teszünk el ételt, hanem több napra tárazunk be előre. Ha rizst főzünk, akkor fogyó Holdnál egy kicsit több főzővízre, míg növő Holdnál egy kicsit kevesebbre kell számolnunk. (Minden olyan ételre igaz, ami vizet vesz fel, például a kuszkusz, a bulgur, stb..) A hűtő tisztítására is ilyenkor érdemes sort keríteni. 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6222 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x