Mit jelent a jeled? - Nő piktogram, a Vénuszpecsét
Címlap / Ezotéria / Mit jelent a jeled? - Nő piktogram, a Vénuszpecsét

Mit jelent a jeled? - Nő piktogram, a Vénuszpecsét

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Van valami, ami a Nőnapon kívül minden nőben közös. Egy érték, amelyet egy apró szimbólum jelöl, és szavak nélkül is érthetjük. Te érted?  

A legtöbb alkalommal, ha a mosdóba indulsz egy kis szoknyás kisleány fogad a képen, néha elég szegletes a forma, olykor kifestik, vagy egy tibeti asszonyt láthatsz a képen. Ha meg kell jelölni nemed, egy egyszerű szimbólum fogad. Mindenki ismeri, ez a Vénusz jele, a nőiség szimbóluma. Te tudod, hogy valójában mit jelent?
 

Közös jel


Az óvodában mindannyian kapunk egy jelet, a nevünk helyett ezt a képet felismerjük. Ugyanígy felnőttként, ha kell egy űrlapot tölteni a neten, vagy csak egy tesztre vagyunk kíváncsiak ezzel a jellel találkozunk.

A nőiség örök szimbóluma, egyetemes, mondhatni biológiai jele, a Vénusz szimbóluma.

Vénusz a római istencsalád legtökletesebb gyöngyszeme, a szépség, szerelem, a termékenység, a gyermek iránti sóvárgás, a veszedelmes vonzerő, szexualitás, és általában az öröm és jólét megtestesítője. Jelképe az egyetemes szimbológia segítségével megérthető, azonban az első pillantásra érthetőnél is többet takar!

HarmoNet tipp: Vénusz az isteni bolygó >>


Ég és Föld


Vénusz jele egy kör és egy kereszt kapcsolata. A kör a tökéletesség szimbóluma - pörög egyből fejünkben. Azonban ennél rejtettebb értelmet is hordoz. Vénusz köre az anyaméhet szimbolizálja, a nőiség befogadó szervét, és felette a még érintetlen szűzi méhet, vagyis amely még nem szült. Alatta a kereszt nem akármilyen, egyenlő szárú. Felfelé szálló ága az égbe kívánkozót és egyben az égből küldött varázslatos lényt jelöli bennünk, a vízszintesen futó oldal pedig az anyagban, húsban meglévő gyönyört testesíti meg. A kettő találkozása, az a pont, ahol Krisztus feje is nyugodott, a misztikus házassága Égnek és Földnek. A kör, mint tökéletes, és mint női szerv, mutatja nekünk, hogy a Mindeségből valók vagyunk mi nők, és ezt hozzuk le az egyensúlyban tartott anyagi világba. Azt is érzékelteti a méh éppen olyan teremtő szerv, mint maga az Univerzum, a teremtés egyenlő a kreativitással, az Úr kedve a szexualitás szeplőtelen formája és a nők szülésre való képessége a teremtés csodájának földi párja. 

Vénusz jelének érett párja az egyiptomi Ankh, Ízisz misztikus kulcsa. Az Ankh megnyúlt felső jellegével a földbe forduló vízcsepp alakkal mutatja, hogy a méh már megfogant, s életet is adott egy gyermeknek. Így ez a szimbólum jelöl minden asszonyt, aki anya is egyben!

Ilyen vagy te, ! Hordozod az eget és a természet erőinek egyensúlyát.

Kellemes Nőnapot kívánunk!

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6562 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x