A Titok - az Univerzum bestsellere mint Hungarikum
Címlap / Ezotéria / A Titok - az Univerzum bestsellere mint Hungarikum

A Titok - az Univerzum bestsellere mint Hungarikum

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-31

Újabb és újabb könyvek és tanfolyamok látnak napvilágot a titokról, a The Secret című könyv és film reklámja az egyik legfantasztikusabb marketing tevékenység az emberiség történetében. Sokan úgy érzik, újat kaptak, mások azt állítják egy újabb pénzgyűjtés és bőrlehúzás azokról, akik nem látnak az orruk hegyénél messzebbre, noha a titok, soha sem volt titok. 

Talán elsőre elmélázunk mikor hallottunk először a Vonzás törvényéről. Segítünk! Született már nem egy ilyen könyv a Vízöntő kor hajnala óta, azaz az elmúlt 3-4 évtizedben. A titok előtte sem volt titok, mert számtalan művész közelebb hozta azt műveiben az emberiséghez, és mert mindannyiunk része ez a mentális készség.

Hasonlósági mágia
A titok egy mentalitás, amely a hasonlósági mágián alapul. A hasonló hasonlót vonz alapon. Őseink, az animizmus és totemizmus korában ezt a mágiaformát használták. A bölények elejtésére bölényfestményeket készítettek a barlangok falára, ezzel bevonzották a hasonlót. Ugyanúgy lekaszabolhatták a nagy állatot, miként a festményen is tették azt a képzeletbeli harcosok. A tudás bennük rejlett, az anyatejjel szívták magukba, a természet megfigyeléséből döbbentek rá, hogy ezt már elsajátították, és a részük.
Később olykor bujkált a tudás. Talán valóban el akarták titkolni ezt a készséget a nagyhatalmak, de az összesküvés elméletek helyett, gondolkodjunk, talán nem véletlen azonban, hogy az éj leple alatt egy nehéz történelmi évezred szoknyája alatt maradhatott csak meg ez a tudás. Isteni elrendezés? Talán ez a legvalószínűbb.

A titokról azután írt a neves orvos, Deepak Chopra is, aki Indiából hozta magával misztikus tudását, hagyományait és tapasztalatait, s aki az újvilágban mutatta meg ezeket a bizalmas információkat. Létezik azonban egy magyar művész is, aki a mesés Keletet (is) megfigyelve - és nem utolsósorban bejárva - gyakorlatilag varázsigeként hagyta hátra az utókornak ezt a tudást. Az animizmust is ismerve, de jóval korunk ezoterikusai előtt. Megfigyelve a természet működéseit, kiismerve annak áramlatait.

Misztikus utazó
Weöres Sándor 1913-ban született Szombathelyen. Az Ikrek és a Rák jegy határán, és éppen így a jegyek misztikus találkozásakor, a Bak midőn a Vízöntőbe hajlott távozott el hajlott háttal az élők sorából. Művei gyermekversek százaiban csengenek vissza fülünkbe, dalokba foglalták elméjét, nem csak író és költő volt, hanem műfordító is. A költő  A teljesség felé című munkája, amely misztikus, önelemző, jellemformáló hatású alkotás nehéz esztendőben, 1945-ben jelent meg. Arra bíztat a művész ne aprózd el magad, ne tárgyakban és elvont fogalmakban beszélj, ami lenni akarsz, amire vágysz azt ragad meg magad és az legyél.

Talán a titok sokaknak nem volt Titok Esther Hicks kötete előtt, és hálával tartozunk neki összefoglalójáért, azonban az örömek megfogalmazásában a magyarokat méltán segítette írónk, Weöres Sándor eszményi szavaival.

Így szól: "Szórd szét kincseid - a gazdagság legyél te magad!"

Ahogy szintén rámutat:

"Égesd el könyveid - a bölcsesség legyél te magad.

Oltsd ki lángjaid - a szerelem legyél te magad

Dúld fel hiedelmeid - a hit legyél te magad.

Törd át gátjaid - a világ legyél te magad."

Nyomdokaiban
Így szól négy évtizeddel később az indai orvos: Mindenkinek vigyél ajándékot, ha látogatóba mégy, oszt szét a vagyonodat, mintha végtelen lenne, ez visszatér hozzád. Így szólnak a Titok követői: tégy úgy, mintha lenne, ne bánkódj, oszd el, amid van és akkor mindig Lesz.

Magyar találmány tehát a Titok? A meggazdagodás lehetősége? Nem. Sok személy hozta magával e lelki tudást. Csupán a bölcs figyel, hallgat a lelke, és fülel. Az elméje csendes és  így érti, amit az Univerzum szaval. No és persze, ami mindenkit érdekel. Működik?
Természetesen, igen.
Csináld magad!

HarmoNet tipp: Ismerd meg a Titkot! Csak három lépés az egész! >>

Fodor Kata

(Képforrás: labyrinth, noveny)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2400 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x