HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19
Címlap / Ezotéria / A Tarot misztériuma

A Tarot misztériuma

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-19

"A tarot a természet erőinek képi ábrázolása, ahogyan azt az ősi misztériumok mutatják." - Aleister Crowley így jellemezte ezt az idők homályában elvesző múltú szimbólumrendszert. Direkt nem a jósrendszer szót használom, hiszen a tarot kártya több annál.  

 

A tarot a természet erőinek képi ábrázolása, ahogyan azt az ősi misztériumok mutatják.” – Aleister Crowley így jellemezte ezt az idők homályában elvesző múltú szimbólumrendszert. Direkt nem a jósrendszer szót használom, hiszen a tarot kártya több annál. Két része, a Nagy Arkánum, mely önállóan is használható és 21+1, vagyis 22 lapból áll, valamint a Kis Arkánum, mely négy különböző szimbólum csoportra osztható és árnyalja, megerősíti a Nagy Arkánum megfigyeléseit.

Szimbólumok
A tarot szimbólumvilágát megtaláljuk más jelképrendszerekben, vallási, és kultikus hagyományokban. A jelképek pedig időtlenek, mert ugyanabból az emberi tudattal egyidős univerzális világból fakadnak, ahonnan az emberiség lényege. Éppen ezért használhatóak az egyszerű sorsvetéstől a soralakításig számtalan dologra. A hozzá nem értő számára a kártyalapok mindegyike műtárgy, alkotás, önálló képi egész. Aki azonban elkezd a lapok jelentésével foglalkozni, nyilvánvalóvá válik számára, hogy a rejtett jelentések mennyi mindent megmutatnak.

A kártyák mutathatnak egy lépcsőfokot egy fejlődési skálán, előrevetíthetnek bizonyos energiákat, lehetnek a meditáció és a mágia eszközei, de lehetnek pusztán csak képek is. A klasszikus jóslási rendszerek egyre elavultabbá válnak, és az útját kereső ember kerül a középpontba. Ezeken a lapokon ő maga áll a középpontban, vele történnek az események. A tarot egy új fejlődési irány megnyitására képes.

A tarot rejtett jelképrendszerében megtaláljuk ugyanúgy a geometriai ábrákat, mint ahogy a színeket, árnyalatokat, klasszikus formákat, betűket, számokat, bolygókat, csillagképeket, hangokat és az Univerzumot alkotó állandódolgok mindegyikét. Éppen ezért alkalmasak a Tarot és a hozzá hasonló jelképrendszerek arra, hogy irányt mutassanak, hogy a kártyával bánó ember rezgésein keresztül vele azonos rezgésű üzenetet hozzanak felszínre.

Az Arkánum – jelleg
A tarot nem csupán egy üzenet, nem csak felelt a kérdésre, hanem a mikéntjét is megmutatja, ahogyan a kérdést megoldhatjuk. A betegséget felvetve nem csupán diagnózist kapunk, hanem a gyógymódot is, ha értjük, ki tudjuk olvasni a kártyalapból annak jelentését. Néha elegendő egy kártyalap, hogy minden világossá váljon számunkra, míg máskor elbújik, elrejtőzik előlünk, hogy elkerülhetetlen sorsunkat beváltsuk.

A Tarot mágusai
Nem szabad elfeledkeznünk azokról sem, akik itt éltek, vagy itt élnek közöttünk és valódi beavatottként ismerik a Tarot kártyalapjait és rajtuk keresztül közvetítik számunkra a tudást. Hamvas Béla C.G. Jung, Szepes Mária, Kazanlár Ámin Emil – aki a perzsa gyökerek felkutatásával saját sorozatot is festett és az iszlám misztika, valamint a Kabbala hagyományait felhasználva értelmezi a lapokat - de ne feledjül Eliphas Lévi tanait sem.

A Tarot nem csupán tanácskérő eszköz, hanem egy magasabb rendű, a beavatás elnyerésére alkalmas rendszer. Tanulmányozása hozzásegíti a keresőt ahhoz, hogy megtalálja azt, amit keres. Ahogy a Szufi bölcsek tanítják: „Az igazság keresése csak az első lépés az igazság megtalálásának művében. A keresést az a felismerés követi, hogy az Igazság ugyancsak keresi a keresőt”

Tóth József - Tóth Zsuzsanna
 
 
[12364]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x