HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-18
Címlap / Ezotéria / A távoli bolygók a védikus asztrológiában

A távoli bolygók a védikus asztrológiában

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2017-11-18

Az előzőekben említettük, hogy a három távoli bolygót, vagyis az Uránuszt, Neptunuszt és a Plútót nem használjuk a védikus asztrológiában a születési horoszkóp értelmezésénél. A tranzitok vizsgálata esetén néha felbukkannak ezek a bolygók is, bár nélkülük is megfelelően pontos olvasatokat lehet végezni. 

 

Az előzőekben említettük, hogy a három távoli bolygót, vagyis az Uránuszt, Neptunuszt és a Plútót nem használjuk a védikus asztrológiában a születési horoszkóp értelmezésénél. A tranzitok vizsgálata esetén néha felbukkannak ezek a bolygók is, bár nélkülük is megfelelően pontos olvasatokat lehet végezni. Az eredeti klasszikus rendszerben ezek a bolygók nem szerepeltek.

Mégis, hogyan értelmezhetjük akkor a hatásukat a horoszkópban?
Nos, e bolygók hatását legnagyobbrészt a Holdcsomópontok képviselik. A Plútó sokban hasonlít a Kétura. A Mars negatív oldalát képviseli (mint a Skorpió jegy), és egy misztikus, akaratos bolygó. A befolyása hasonlóan rejtélyes, destruktív, negatív és manipulatív. Veszélyt, szenvedést, még halált is hozhat. Mint ahogyan az európai mitológiában, az indiaiban is a Halál bolygója, ura pedig Jamarádzs, aki elé a bűnös lelkek kerülnek a haláluk után, és aki számot vet bűneikről és kiosztja méltó büntetésüket. A karmánk beteljesülését, a számadást és igazságszolgáltatást is jelképezi. A védikus asztrológiában a Kétut a Skorpió jegy másodlagos urának tekintik (a Mars után), a nyugatiban pedig a Plútónak tulajdonítanak ugyanilyen szerepet.

Az Uránusz, a Ráhuhoz hasonlóan, a Szaturnuszhoz kapcsolódik. A Ráhu a vízöntő jegy másodlagos ura, ugyanúgy, mint az Uránusz a nyugati asztrológiában. A Ráhuhoz való hasonlósága viszont nem olyan egyértelmű. Inkább azt lehetne mondani, hogy a Ráhu olyan, mint az Uránusz, és Neptunusz kombinációja. A Ráhu rendelkezik a Neptunusz fantáziadús, hallucinogén hatásával, valamint az Uránusz energikus, sokkoló természetével is.
A Neptunusz a Jupiter negatív, zárkózott aspektusához kapcsolódik, a nyugati asztrológiában a Halak jegy ura. A hatása nagyon érzékennyé tesz, néha még természetfeletti képességekkel is megáldhat valakit. Finomabb szinten a Vénuszhoz hasonló hatással is rendelkezik.

Az árnyékbolygók
Parásara Risi öt olyan bolygóról tesz említést, amelyek szabad szemmel nem láthatóak (a holdcsomópontokhoz hasonlóan), de hatással vannak a horoszkópra. Ezek a következők:

Dhúma: egyesek szerint, amikor látható, akkor egy füstfelhőre, vagy egy olyan csillagra emlékeztet, amelyiknek farka van (üstökös). A házban, amelyikben elhelyezkedik, forrósággal, tűzzel és mentális gyötrődésel kapcsolatos problémákat okozhat.
Vjatipata: olyan, mint egy hullócsillag, egy meteor, és káros hatást okoz, különösen, ha a többi ányékbolygóval együtt összegyűlnek valamelyik bolygó vagy az Aszcendens körül. Parásara szerint, ha a Nap körül vannak jelen, akkor elpusztítják az illető nemzetségét, ha a Hold körül, akkor az élethosszát csökkentik, ha pedig az Aszcendens körül, akkora bölcsességét.
Parivésa: Olyan, mint egy korong vagy korona a Nap és a Hold körül. A víztől való félelmet okozza, az illető víz által terjedő betegségekre lehet hajlamos, vagy börtönbe kerülhet.
Indracsápa (vagy Indra Dhanu): olyan, mint a szivárvány, és azt okozhatja, hogy az illetőt megütik kővel, vagy fegyverekkel megsebesítik. Megaláztatásban is része lehet.
Upakétu: katasztrófákat okoz, az egyéni horoszkópban pedig azt okozza, hogy az illető elesik, ütés éri,veszteségek érhetik az üzleti életben, és villámcsapás veszélye is fenyegeti.

Ismeretes még 6 másik árnyékbolygó, amelyeknek a pozícióit a napkeltétől, illetve a napnyugtától számítva lehet megtalálni. Ezek a következők:
Gulika: ez lecsökkenti annak a háznak a kedvező hatásait, amelyikben van, és annak a bolygónak a kedvező hatásait, amelyikkel egy jegyben van, az ellenkezőjére fordítja. A Szaturnuszhoz hasonló káros hatásokat adhat, és halált is okozhat.
Mandi: egyesek szerint megegyezik a Gulikával, mások szerint azonban különbözik tőle. Lecsökkenti az illető élethosszát, és bűnös tettekre készteti. Mindkét bolygó nagyon erős káros hatást ad a többihez viszonyítva.
Jamaghantaka: Ez a bolygó kedvező hatásokat adhat, a Jupiterhez hasonlóan, arra a bolygóra amelyikkel egy jegyben van, és ugyanolyan erős, mint a Mandi és Gulika. néha viszont káros hatást is adhat, négylábú vagy szarvakkal rendelkező állatok okozhatnak veszélyt az illetőnek.
Kálavéla: Ez a bolygó a Ráhuhoz hasonló hatásokat ad, mivel a Nap negatív oldalát képviseli, de nem olyan erős, mint az előző bolygók.
Mrityu: Ez a bolygó a Marshoz hasonló káros hatásokat ad abban a házban, amelyikben tartózkodik.
Ardhaprahara: Ez a bolygó a Merkúrhoz hasonló tulajdonságú, és ezért felerősíti a hatásokat, amelyek érik. Ha kedvező házban van, akkor kedvező hatása lesz, ha pedig károsban, akkor káros.

Gauranga Das Vedic Astrologer
gauranga@brihaspati.net
Jyotish Remedies:
WWW.BRIHASPATI.NET
Phone:+36-309-140-839
 
 
[4135]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot


Warning: Division by zero in /var/www/lapcsalad/harmonet.hu/include/fooldal/rendezvenynaptar_slide_jobb_oszlop.php on line 67
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x