Kulcs a világhoz: rózsa és kereszt
Címlap / Ezotéria / Kulcs a világhoz: rózsa és kereszt

Kulcs a világhoz: rózsa és kereszt

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-26

A kereszt az ég és föld találkozásának ősi szimbóluma, egyesítés, misztikus érosz. A rózsa a virág, a termény, a spirituális gyermek a középpontban. Te érted tanítását? A rózsakeresztesség okkultista tanításai Neked is!  

Az Arany Rózsakereszt Szellemi Iskolája, avagy A.M.O.R.C Rózsakeresztes közösség

Mindkét iskola a rózsakeresztes tanításokhoz fordul és a huszadik században újult meg világszerte, valamint hazánkban is. Tanításaik mégis merőben más indíttatásúak és más cél felé visznek. Ha tehát rózsakeresztes tanításokról beszélünk, érdemes pontosan megkülönböztetni a kettőt, és utánajárni, melyik út felel meg egyéniségünknek. 

Útkeresők vagyunk egy vagy több életen keresztül.

Megismerhetünk vallásokat, filozófiákat, tudományt, s mégis megmarad bennünk a vágy a tökéletesebb iránt. Van, aki lépésről lépésre építi fel a világnézetét, és csak saját tapasztalatában bízik. Van, aki elfogad egy számára megbízhatónak vélt véleményt, s annak kifejtéséhez ragaszkodik egy életen át. S a kettő között annyi lehetőség van, ahány ember. Miért bízunk meg valakinek a véleményében? Miért nem hiszünk másnak? Bizonyára az előző tapasztalatok eredménye, az, hogy kihez fordulunk tanácsért. Ám éppen a tapasztalatok képesek megfordítani az ember életmódját, gondolkodását. Ismerünk nagy megtérőket, és komoly elbotlókat, akik barátok nélkül talán soha nem tudnak újra felállni. Aztán jön valaki, aki tiszta szemmel szembenéz velük, felnyitja a szemüket és belesugározza:
–    Kelj fel, érdemes, vissza lehet térni az isteni rendhez, „Isten országa tibennetek van.” (Luk. 17: 21)

 Arany Rózsakereszt

Az Arany Rózsakereszt tanítása ehhez a célhoz vezeti a keresőket „A transzfiguráció bölcsességtana” által. S az emberek jelentős része szeretné önmagát a kiválasztottak között érezni. A megváltók és tanítók által kitaposott ösvényen megtalálni az egyéni kifejezésmódot és a megtartó közösséget. Ha „Krisztus felébred az emberben”, visszatérhet az isteni rendhez. A régi természet meghal, s életre kel az új, s mindezt akár egyetlen élet során elsajátíthatja az ember, ha az igaz tanítók által megadott úton jár.

Szenvedés nélkül az egyenes úton

Az arany Rózsakereszt tanításában egyetlen út létezi? Kapcsolatot kell teremteni az egyedül jóval. A gnosztikus iskola ajánlata nagyon egyszerű:
  • Függetlenség,
  • Önmagunk átadása a szív rózsájának
  • A lélek újjászületése
  • Újjászületés a lélek által.
Aki eddig azt gondolta, hogy a nehéz gyakorlatok, mindennapi szenvedés önző egónk legyőzésére előbbre viszi, tévedett. Megvalósulhat minden küzdő (sportoló, művész) álma, kínok, szenvedés nélkül átadhatjuk magunkat a legfőbb jónak.

Néhány szó az AMORC Rózsakeresztes Rendről

Nemcsak, hogy nem ígér könnyű utat, de arról se biztosítja tagjait, hogy tanulmányaikat képesek lesznek folytatni hosszú évek folyamán. Rendszeres időközökben folyik az oktatás anélkül, hogy bárki bíztatná az útkeresőt, hogy pontosan elvégzett gyakorlatai egyszer olyan eredményre vezetnek, hogy megpihenhet. Miként egy matematikus csak egymásra épülő képességek kifejlesztése során ismerhet meg újabb tapasztalatokat, minden előző rendszert le kell bontani, újra kell vizsgálni, hogy helyes eredményt kapjunk. Misztikusainak intuícióit csak a megadott fokozaton ismerheti meg az ember, amikor azok már a kor tudományos ismeretei által is bizonyítást nyertek.

 
 
Van-e eredendően rossz? 

Az Arany Rózsakeresztes tanítások a gnózishoz fordulnak. A gnosztikusok a világ dualitását tanítják. Szétválasztják az istenit és az istentelent. Minthogy a tökéletesség előbbre való, mint minden más, így ami viszonylagos, ahol jó és rossz váltja egymást, az nem lehet Istentől való. A megváltást kereső ember számára tehát ami nem Istentől való, az eredménytelen, és teljesen kizárt. „Minden emberben eleve benne van ez az igazság, tehát maga az igazság mondatja velünk, hogy ő létezik, és mindennek egyedül ez a létezés az értelme. Ő a kezdet és a vég, az első és az utolsó, belőle származik minden valódi tanúság és kinyilatkoztatás, és őhozzá vezet el minden, ami igaz. Bennünk van a kulcs, amellyel minden kaput kinyithatunk, mely a világhoz, a minket körbevevő dolgokhoz vezet, ahonnan a tapasztalatokon át, végül visszajuthatunk önmagunkba. Így válik eggyé mindaz, ami kint van és ami bent, így lesz a teremtés élő jelen.” 
 
Egyszerűség

Minthogy a világ dolgai egyre bonyolultabb utakhoz, választásokhoz vezetnek, – miként a fa ágai vékony gallyakká lesznek, nem a szövevényes, bonyolult út felé fordul a kereső, hanem lefelé, a láthatatlan gyökér felé, ahonnan a táplálékot kapja – a tudásra szomjazó embernek is el kell hagynia a szövevényes világot, és csak az igazságot keresni. „Bennünk van a kulcs, amellyel minden kaput kinyithatunk, mely a világhoz, a minket körbevevő dolgokhoz vezet, ahonnan a tapasztalatokon át, végül visszajuthatunk önmagunkba. Így válik eggyé mindaz, ami kint van és ami bent, így lesz a teremtés élő jelen.”

Aki tehát úgy érzi, hogy szívesen jár a már kitaposott egyszerű, világos úton, annak útja az Arany Rózsakeresztesek közé vezethet. Aki pedig úgy tapasztalta élete során, hogy hosszú, fárasztó szellemi, lelki és testi gyakorlatok edzik meg az embert minden megpróbáltatásra, a világ megismerésére, az az AMORC Rózsakeresztes közösségben találhatja meg útját.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6400 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x