Életünk szobái: Feladatok és lehetőségek - Az I. Ház az...
Címlap / Ezotéria / Életünk szobái: Feladatok és lehetőségek - Az I. Ház az asztrológiában

Életünk szobái: Feladatok és lehetőségek - Az I. Ház az asztrológiában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-30

Horoszkópunk tizenkét háza életterületeket jelöl ki, amelyek fontos részét képezik életminőségünknek. Ha a ház nehezen élhető a szülött számára, akkor mindig tapasztalni fogja, hogy a tanítások itt jelentkeznek és nem is a legkellemesebb formában. A cél a tapasztalás és a tanítások elfogadása, tehát vannak olyan helyzetek, amikor nem nyers erővel, hanem inkább elfogadással érünk el többet az adott területen. 

Miről árulkodik az I. Ház?
Az I. Ház az önmagunkkal való foglalkozás területe, kifejezi fizikumunkat, testi energiáinkat is. Az eleve elrendelt testi tulajdonságokon lehet valamennyit finomítani, de teljes egészében nem tudjuk átformálni ezeket. Ha testesebbek vagyunk, akkor fogyhatunk valamennyit, de soha nem leszünk nádszál karcsúak. 

Mit jelent az I. Ház viselkedésünk szempontjából?
Azokat a viselkedésmintákat, cselekedeteket, szokásokat, amelyeket nem engedélyez az egyes ház, nagyon nehezen tudjuk elsajátítani. A fix pontot keressük mindannyian, így ez a ház lesz, ahol eldől, hogy mire helyezzük a hangsúlyt. Van, aki a gondoskodásban lesz nagyon sikeres, s van, aki például a kommunikációban.

HarmoNet tipp: Vezetői és beosztotti típusok az asztrológia szerint: A Vénusz - Teszteld magad >>

Másrészt a passzivitás/aktivitás, merevség/rugalmasság is ebben a tartományban dől el, s nagyon fontos lesz a célunk meghatározása szempontjából. Lehet, hogy kezdeményező alkatúak leszünk, de az ügy végrehajtását már nem vállaljuk. 

Bolygók az I. Házban
Az I. Házban tartózkodó bolygók plusz információkat nyújtanak arra vonatkozóan, hogy melyek az alapvető viselkedési mintáink. Ha úgy tetszik, akkor kibővítik az eszköztárunkat, megküzdési stratégiánkat finomabbá teszik. Olyan értékeket képviselnek, amelyek rendelkezésre állnak akkor, amikor igazán szükségünk van az erőforrásainkra. 


Ez azt jelenti, hogy nem változtathatunk önmagunkon?
Az I. Házat egyfajta „tükörként” is felfoghatjuk, ám némi szabadságot is kapunk ahhoz, hogy változtassunk ezen a tükörképen. A frizuránkat, hajunk színét megváltoztathatjuk, de az arcformánk egész életünkben ugyanaz marad, igaz, a korral beérik, változik valamelyest. Tehát finomíthatunk a személyiségünkön, nyitva áll az út a fejlődés előtt. 

HarmoNet tipp: Részleges napfogyatkozás, kapcsolati konfliktusokkal >>

Hogyan látnak minket mások?
Az I. Házzal szervesen összefügg a VII. Ház, ami viszont a „görbe tükör” szerepét töltheti be az életünkben. A VII. Ház elárulja nekünk, hogy mi az, ami hiányzik belőlünk, hol szorulunk kiegészítésre. Ez először dühöt válthat ki belőlünk, hiszen rájövünk a saját tökéletlenségeinkre, de hosszú távon segíthet megtalálni azokat a társakat, akik igazán nagy értékeket hozhatnak az életünkbe. 

Kunsay Melinda 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4413 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x