Lelki fejlődés a párkapcsolat által? A ragaszkodások börtönének...
Címlap / Ezotéria / Lelki fejlődés a párkapcsolat által? A ragaszkodások börtönének felemelő ereje - Buddhista tanítások a szerelemről

Lelki fejlődés a párkapcsolat által? A ragaszkodások börtönének felemelő ereje - Buddhista tanítások a szerelemről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-25

Sok ember számára a lelki tisztaság és fejlődés a társas kapcsolatoktól rendkívül távol áll és a szerelem minden formája csak egy visszahúzó erő. Ennek ellenére a tanításokkal a valós szeretet tökéletesen megfér. Hogyan és miként emel fel a szerelem? Láma Ole Nydahl tanításai a szerelemről.  

Láma Ole Nydahl egyike azon kevés nyugatiaknak, akik a tibeti buddhista hagyomány teljes jogú lámái és meditációs tanítói. 1969 decemberében feleségével, Hannah-val a 16. Gyalva Karmapa, Rangdzsung Rigpe Dordzse - a század egyik legnagyobb jógija és a tibeti buddhizmus Kagyü hagyományának vezetője - első nyugati tanítványai lettek. Karmapa nagy hatással volt életükre - megkérte Hannah-t és Olet, hogy hozzák el a buddhizmust Nyugatra. Az elmúlt 30 évben megállás nélkül utaztak, tanítottak és meditációs központokat hoztak létre a világ számos országában.

HarmoNet tipp: Ahogy a Buddhák nyugatra jöttek - 15 év a Gyémánt Úton >>

"Egyszerű a receptem: mutasd meg az embereknek annak szükségét, hogy találni kell valamit, ami kivezeti őket a betegségből, az öregségből és a halálból, engedd őket bepillantani az életörömödbe. Mondd meg az embereknek, hogy tudat olyan, mint a tér: nyílt, tiszta és határtalan; beszélj az útról és a célról is." - mondta Láma Ole Nydahl.


Láma Ole különleges élete
1941. március 19.
Koppenhágától északra született.

1941-1960
Ole és testvére Björn igen vad gyerekek és ez a Koppenhágában töltött ifjúságuk alatt sem változott. A fáramászást és szomszédokkal való veszekedést felváltják a motorbiciklik és a boksz. Apjuk gimnáziumi tanár és kereken ötven könyvével megújítja Dániában a háború utáni német-oktatást. Olénak már két-három éves korában erős álmai vannak hegyvidéki harcokról, ahol vörös ruhás nőket és férfiakat véd.

1960-1969
Egyetemi tanulmányok a koppenhágai egyetemen, közben szemeszterek Tübingenben és Münchenben. Fő tantárgyai az angol és német. Filozófiát kitűnőeredménnyel végzi, elkezdi írni disszertációját, melynek témája "Aldous Huxley és a boldogító vízió."

1961-ben ismerkedik meg jövendőbeli feleségével Hannah-val.
Vad évek a hippiéra Koppenhágájában, melyek bővelkednek drogos tapasztalatokban, bokszmeccsekben és "hosszú" éjszakákban.

1968-ban az első út Nepálba - egyben ez a nászútjuk Hannah-val. Egy évvel későbbi utazásuk során megismerkednek első buddhista tanítójukkal Lopön Csecsu Rinpocsével.

1969. dec. 22.
Ole és Hannah a harmadik himalájai útjuk kapcsán találkoznak a 16. Karmapával, aki éppen egy különleges buddhista szertartást tart.
Néhány nappal később Karmapa meghívja őket. Még aznap este ajándékba kapnak tőle egy piciny csomagot, mely rendkívül fontos ereklyéket tartalmaz: az összes Karmapa inkarnációtól egy-egy hajszálat.

1969-1972
Három év tanulás Karmapánál a Himalájában - ők az első nyugati tanítványai. Ez idő alatt tanulnak és meditálnak a Karma-Kagyü iskola más jelentős tanítóinál is, mint pl. Kalu Rinpocse.

1972 őszén Karmapa Európába küldi őket azzal a felhatalmazással, hogy Karma-Kagyü centrumokat építsenek fel nyugaton.

1978-ban írja meg könyvét az ifjúságáról és a Karmapánál töltött évekről: "Belépés a Gyémánt Útra" címmel.

1989-ben jön létre második könyve "Minden határon túl", mely leírja a Gyémánt Út fejlődését nyugaton.

1999-ben "Mahamudra" című könyvének, melyet "A nagy pecsét" című kiadvány követ

1972 óta mind a mai napig Láma Ole évente kétszer körberepüli a világot, Dél-Amerikától Hongkongig, Párizstól Vladivosztokig előadásokat tart, melyeken 1000-1500 ember vesz részt városonként, világszerte több mint 550 centrumot létesített, melyekben rajta és ázsiai kollegáin kívül immár számos általa felhatalmazott nyugati utazó tanító oktat - főleg Németországból, Ausztriából, Svájcból és Lengyelországból. Időközben ők is szert tettek évtizedes meditációs tapasztalatra és a centrumok meghívják őket.

1993 óta Láma Ole minden nyáron egy nagy meditációs kurzust vezet Kasselben, melyen néha 5500 ember is részt vesz. A többi európai kurzus résztvevőinek száma is 500-ról majd’ 2000-re növekszik.

HarmoNet tipp:
Láma Ole Nydahl élete >>

Buddhista tanítások a szerelemről
A szerelem által fejlődni. Létezik intenzívebb élmény, mint a szerelem?
Milyen más területen vagyunk ennyire nyitottak ugyanakkor ennyire sebezhetőek és hol tapasztalhatnánk ekkora boldogságot?
A buddhista látásmód szerint a szerelem és a párkapcsolat képezik az alapját az ember fejlődésének és egy kiteljesedett életnek. Láma Ole Nydahl ebben a könyvben leírja Buddha tanácsait egy boldog párkapcsolat megvalósításához. Hogyan tudunk egy olyan párkapcsolatban élni, amely nem csak minket, hanem környezetünket is boldoggá teheti. Buddha tanítása szerint mi magunk teremtettük meg jelenlegi életkörülményeinket végtelenül sok lehetőségünk van életünk megváltoztatására és alakítására. A szerelem és a párkapcsolat képezik az alapját az ember fejlődésének, ugyanakkor segítenek túllépni saját korlátainkon. Láma Ole Nydahl 35 évig élt házasságban és feleségével együtt megvalósították azt, amiről mindannyian álmodunk: egy tartalmas, boldog életet.

Láma Ole Nydhal könyve
Ebben a könyvében Láma Ole Nydahl kitér egy nő és egy férfi közt létrejövő kapcsolat minden aspektusára. Akár kettesben akár családként élünk együtt, számos életszerű példa alapján kapunk útmutatást arra, hogyan lehet a közös életünk magunk és mások számára is boldog. Oldalain olvashatjuk, hogy mire figyeljünk egy bimbózó új kapcsolat kibontakozásakor, hogyan tegyük azt tartóssá, és hogyan tartsuk frissen az évek múlásával is.
Választ kaphatunk a mindenkit foglalkoztató kérdésekre: mi az, ami tényleg számít a szerelemben, hogyan lehetünk tartósan boldogok a társunkkal és hogyan lehetünk képesek továbblépni, ha ez mégsem sikerül, mi mozgatja férfiakat és mi a nőket, hogyan függ össze a szexualitás és a szerelem,  mi történik két ember kapcsolatával, ha szerelmükből gyermekük születik, hogyan váljunk szerető és szerethető társsá?

Buddha tanácsai, melyeket Láma Ole Nydahl a mai nyugati világ embereinek nyelvén közvetít, segíthetnek számos élethelyzet megértésében és kezelésében és rámutatnak arra, hogy mindenkiben ott rejlik a lehetőség egy boldog, kiegyensúlyozott és tartalmas életre, mely túlmutat a hétköznapok viszontagságain. Megmutatja nekünk, hogyan vegyük kezünkbe saját életünket, és ezáltal hogyan valósíthatjuk meg azt, amire mindannyian vágyunk: egy boldog és maradandó párkapcsolatot.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12072 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x