Bőségre áhítozol? - Ne feledkezz meg a Bőség ünnepéről...
Címlap / Ezotéria / Bőségre áhítozol? - Ne feledkezz meg a Bőség ünnepéről és szokásairól!

Bőségre áhítozol? - Ne feledkezz meg a Bőség ünnepéről és szokásairól!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-30

Azt mondják, Mabonról megfeledkezni véletlenül sem szabad. Ha elmulasztod, rossz lesz kertedben a termés, és kevés gyümölcs érik majd. Elrohad a gabona és az anyagi javak minden terén nehézségre számíthatsz. Légy hát óvatos, és tiszteld meg az isteneket, az ősöket Mabon ünnepével. 

Bort, búzát, békességet!
Évszázadokon át élt a hagyomány, s ezzel vitatkozni, senki sem mert. Mabon ünnepét nem szabad elhanyagolni, hiszen ez az utolsó fény ünnep ez az utolsó melegség, ez az utolsó örömforrás a fény elhalása előtt. Gabona és aratásünnep, a bor, a szőlő, a szüret ideje. Ezért ünnepeld ehhez méltóan.

Ha Mabonról megfeledkezel, és nem adsz hálát a termésért a következő évben már kevésbé jó évre számíthatsz, az Ég, a Földanya, az eső nem táplálja úgy ahogy eddig terméseid. Ha nem is vagy földműves, egy bizonyos, anyagi javaidban pangásra, vagy csökkenésre, zavarra számíthatsz. Kell ez neked?

Mit ünneplünk?
Természetesen nincsen szó semmi rossz eseményről, de Mabont illik megünnepelni. Mit is gondolj végig? Hogy ki adja az esőt, ki táplálja a földed, az állataid, hogy a pénz, melyet munkádért kapsz, ki által lett kitermelve, s magához a munkához képességeidet kitől kapod? Istentől, illetve az istenektől, vagyis az Egy több arcától.

Mabon ünnepén a legjobb, ha szépen kitakarítod otthonod, és az ősz színeibe öltözteted. Érdemes ilyenkor őszi színeket alkalmazni drapériának, levelekkel dekorálni és mécsesekkel. Melyekbe helyezhetünk kávébabot, terméseket az asztalra, gyertyákat köré, stb.

Mit tehetsz?
Jó, ha ilyenkor vendégül látjuk barátainkat, vagy magunk is vendégségbe megyünk, és kivesszük részünket a tevékenységekből. Ételek közül olyanokat válasszunk, melyek idényzöldségekből, gyümölcsökből készülnek. Szőlős és szilvás pitét készítsünk, sütőtöklevest, vagy rántott cukkinit. Mesefinom ételek adhatók így akár nagy vendégsereg elé is, melyek többnyire a vegetáriánus, egészséges életmódnak kedveznek. Itókának persze mustot és bort adhatunk, de már a tea is illik, sőt egészen melegen, mézzel, gyümölcsökből. Ha hosszúra sikerül az összejövetel, és a vendégek nálad alszanak, reggel is terülj asztalkámat kell varázsolnod, ilyenkor teljes kiőrlésű kenyér, kifli, zsemle lehet ínycsiklandó lekvárral vagy túróval töltött bukta. Járj mindenki kedvébe.

Ezeket az étkeket áldozd is fel szellemben, képzeletben, légy hálás, amiért magadhoz veheted, a gyümölcsöt és a gabonát, ami táplál, és ha jó a kedved most bizony ne fogd vissza.

Kívánságaid most csak elmében jegyezd fel. Mert belül a természet már retteg a téltől, érzi az elmúlást, és most csak vágyni lehet, teremteni kevésbé szerencsés az időszak. A télire tartalékolj be.

Ide tartoznak a háztartás apró fejlesztései. Lábasok, serpenyők vásárlása, szőnyegek beszerzése, stb. de vásárolhatsz téli frotir ágyneműgarnitúrát, vagy új párnákat is. Ruhatárad rendezd át a hideg időnek megfelelően, a kis nyári blúzoknak most csak a felsőbb polcokon van helyük.

Illik Mabon ünnepéhez! Süss, főzz, fényképezz és nyerj a HarmoNettel! >>

Mabon egy belső készülés, egy örömünnep. 2008-ban szeptember 22.-re esett, általában 21.-re tájolják, azonban az azt követő telihold a valós ünnepe. A legalkalmasabb talán éppen ez a hétvége megülni az ünnepet, amikor más nap nem kell munkába indulni, amikor nyugodtan szuszoghatunk, a bort is kipihenve.

Amit jobb elkerülni
Ettől az ünneptől kezdve viszont ne fogjunk bele tartós dolgokba. Kevésbé előnyös, ha ilyenkor alapítunk vállalkozást, vagy ilyenkor kötünk házasságot. Ugyan a szépérzéknek és művészi hajlamnak kedvez ez az időszak, mégis, ami a termelést, terményeket és gazdagságot hozhatna életünkbe, vagy valóban egy életre szól, azt jobb, ha majd december 21. után, a fény ünnepét követően izzítjuk csak be, addig pihentetjük életünkben.

Mabonnal az idő is lehűl, és csapadékos, hideg, nyirkos időjárás következik. Ne feledkezzünk meg ekkor a kisállatoknak való menedékről. A háziállatok, kerti négylábúak, már ekkor nagyon fáznak. Ha meg termést, mogyorót, magot, szotyolát hagyunk elől a madaraknak és mókusoknak, akkor ők is hálásan fogadják majd, s tudnak télire tartalékolni. A vízi álaltoknak ilyenkor már kicsit ritkábban kell enni adnunk, éreztethetjük velük a telelés időszakát, próbáljuk kevesebbet zavarni őket, hogy pihenhessenek.

HarmoNet tipp:
Vagyon varázslat >>

Téli álom, nem csak mackóknak
Az embereknek éppen így szükségük van pihenésre, ezért az ősztől akárhogy is sajnáljuk a fényes órákat, aludjunk délután is, ha csak tehetjük, és ne lepődjünk meg, hogy ha az érett fiatal, a gyermek, a tini, iskola után eldől egy kicsit szundítani kimerültségében. Ha szükséges a gyermekeknek pótoljuk a D-vitamint.

Fodor Kata
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2295 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x