Őszi termény jósda Babiblonból: Mire számíthatsz a következő...
Címlap / Ezotéria / Őszi termény jósda Babiblonból: Mire számíthatsz a következő negyedévben?

Őszi termény jósda Babiblonból: Mire számíthatsz a következő negyedévben?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A babilóniai jósda eredetije egy több ezer éves jóslási mód, amely a földjóslások kategóriájába tartozik. Babilon ősi bölcsessége nagyrészt elveszett, de néhány feljegyzésben találunk róla információkat az utókornak. Hogy jóslási módjait csak babonának szánták, játéknak, vagy valóban hittek benne, az nem derül ki, de ismerve misztikus gondolkodásmódját, és az ősi föld energetikáját, vélhetőleg a lehető legkomolyabb varázslatnak számítottak ezek a jóslatok.  

Őszi terményjósdánk ezt az ősi módszert ötvözte a hazai megfelelőkkel, így a mérsékelt égöv őszének jellegzetességeivel.


A jóslatok működése


A jóslatokról általában tudnod kell, hogy a jelenből kiindulva a legbiztosabb jövőt mutatják meg számodra. Nagyobbrészt a jóslat biztos, de mint mindenben, a szabad akarat, jövődben, sorsod alakításában is rendkívüli módon számít, ezért elmondható, hogyha szeretnéd alakítani, nem kell elfogadni a végeredményt, hanem tereld el gondolataidat a jóslatról, és változtass sorsodon erőnek erejével. Ha viszont tetszik a jóslat, erősítsd meg magadban azáltal, hogy minden nap töprengsz rajta vágyad teljesüléséig.

A jósda alapjai

A babilóniai jósda egy kicsit hosszabb időt vesz igénybe, mint más jóslások. Kétféleképpen készítheted el alapját. Földön és papíron. Ha földre rajzolod, akkor egy kb. 1 méter átmérőjű, vagy valamivel nagyobb kört rajzolj, és oszd négy részre. Ha egyik cipőd orrával rajzolsz egy nagy kört saját tengelyed körül, az is megteszi. 


Ha gyakrabban használnád ezt a jóslási formát az ősszel, mert több kérdésed is van, elkészítheted a jósdát kövekből a kertben. A kört tehát négy szeletre osztva, rakd ki a körvonalat és az osztásokat kavicsokkal, sziklákkal. Ha nem szeretnéd alkalmazni máskor, akkor elég, ha bottal, gallyal meghúzod a kört.

A kör szeleteibe, vagy egy-egy adott színű dolgot kell helyezned, egy kővel odaerősítened, vagy az adott színű papírból vágj ki negyedeket. A szobában is elkészítheted azonban a kört.

Négy különböző színű negyed kört illessz össze egy egész körré egy nagyobb asztalon, széken, vagy akár padlón.

A színek


barna, fekete, lila, rozsda, ezek éppen megfelelnek az ősz színeinek, vagyis ezek a színek ebben az időszakban, november végéig, nagyon erőteljesek, magas rezgésszámúak.

Ha elkészült a köröcskéd, várj vele egy kicsit. Ez alatt az idő alatt, az energiák összedolgozódnak. Ha van türelmed, a legjobb, ha akár 24 órán át fenntartod ezt a kört, mire jóslásba fogsz.

Mi lesz hozzá az eszközöd? - Termények a természetből


Természetesen az ősz csodás terményei:
1 makkocska,
1 gesztenye,
1 piros bogyó (bármilyen bogyó megfelel, de ha találsz ehető fajtát, mint a csipke, a galagonya, vagy a som, az kicsivel jobb, mint a mérgező.) 
1 szőlőszem - hiányában mazsola is megteszi - de a szőlő lenne az igazi.
1 falevél (egészséges, elszíneződött, de nem száraz, porózus levél, aminek van levélcsonkja és legalább tenyérközépnyi a mérete) 

Ha mindent beszereztél, és elmélyedtél kérdéseidben, életed megoldáskeresésében, akkor jobb kezedbe fogva, tartsd a kör középpontja felé öklödben a négy terményt (makk, gesztenye, szőlő, levél) és engedd el őket. A természet terményeivel annak felhajtóerejét hasznosíthatod.

A négy területre esve, vagy ha kigurul a körből, akkor a területhez esve legközelebbit értve, meg kell vizsgálni a négy termény és a négy őszi szín kombinációját.
 

Milyen területekre kaphatsz választ, és mi-mit jelképez?


 1. A gyermekáldásra és gyermekeddel kapcsolatos teendőkre (makk)
 2. Az anyagi helyzetedre, annak biztonságára (gesztenye)
 3. Az egészségedre és életerődre, mennyire leszel elsodort, és mennyire leszel aktív (falevél)
 4. Valamint az életörömökre, és a szerelemre (piros bogyó)
 5. A munkára, tevékenységekre, karrierre (szőlőszem) 


Tudnod kell az elhelyezkedéssel kapcsolatban - általános információk


 • A kör közepétől minél távolabb esik egy termény, annál távolabb következik be időben. Nagyjából elmondható, hogy fél méter fél évet jelent, bár ebben apró eltérések lehetnek.

 • Ha egy termény két szín határára esik, akkor kombinálni kell a jelentéstartalmakat, két esemény nem elválasztható egymástól.
   
 • Ha egy termény 2-3 méteren kívül esik a kör középpontjától, akkor az adott jóslatnál és az adott fél évben azzal a dologgal nincs teendőd.
   
 • Ha a kör középpontjába esik egy termény, akkor viszont már most is jelen van a feladat életedben, mindenben ott lesz előtted, mert a sorsfeladatod, amin nem tudsz változtatni most.
   
 • Ha a levél a színére esik, akkor az eseményeknek iránytója lehetsz, és tudatosan végzed azokat, ha fonákját látod, akkor elszenveded.
   
 • Ha a gesztenye fehér közepe feléd esik, akkor az anyagiak terén befolyhat pénz inkább, míg ha csak a barna hátát látod, akkor nem lesz változás, még akkor sem, ha most nagyon mélyponton vagy, sajnos.
   
 • Ha a makk a csúcsára esik, akkor vélhetőleg nem várt terhességgel kell számolnod, ezért figyelned kell. (fiatal nőként, férfiként pedig óvatosnak kell lenned a kapcsolataidban. Idősebb emberként ez jelezheti, hogy váratlanul gondoskodnod kell valakiről.) 
   
 • Ha a szőlőszem szétreped, a leeséskor, akkor a  széthúzó erő, vita megállíthatatlan végzetszerűség történik.
   
 • Ha a bogyó reped szét, akkor ugyanez, csak a párkapcsolatodban: vita, veszekedés. 
   
 • Ha a szőlő és a makk együtt összekapaszkodva érkezik, akkor szerelemgyermek várható, ha a levél ráhull a gesztenyére, akkor egészséged és mindennapi jóléted miatt sajnos nem tudsz pénzszerzésre és karrierre koncentrálni. 
   
 • Ha a piros bogyó egy másik dologgal aonos területre kerül, akkor a szerelmed azzal a dologgal kapcsolatban megpróbáltatásokat fog szenvedni. 

Mit jelentenek a termények az egyes színekben? Nézzük!  Az idézetek meditációdat segítik!


 

 

1. Makk 


Rozsdavörösben: gyermekáldás, meglévő gyermek gyorsan fejlődik, esetleg dacos, vita áll fenn vele, nagyon aktív.
Barnában: Gyermekeddel nem kell semmi különös, vagy negatív dologra számítanod, gyermekáldás csak külön tervezéses esetén várható, most annyira nincs itt az ideje. Gyarapodására figyelj.
Lilában: A gyermekáldásnak most nem kedvez a helyzet, ha mégis becsúszik egy baba, az bizony sorsfeladat lesz életedben. Már meglévő gyermekednek tanulásban, szellemi fejlődésben kell segítened.
Feketében: Gyermeked művészi időszakba ér, most belső fejlődésére kell figyelned, és szabadjára engedned, hagyd neki az extremitást is. A gyermekáldásnak nem kedvez az időszak.
 

"Hűs őszi reggel...
Felhőbe takart álmot
altat a lélek.
"
Szabolcsi Erzsébet: Hűs őszi reggel
 

2. Gesztenye

 

Rozsdavörösben: Pénzt kaphatsz, de meg kell fognod, mert ami könnyen jön, könnyen is megy, figyelj párod pénzköltésére!
Barnában: Anyagi helyzetedben javulás várható, biztos anyagi helyzet megteremtésére van lehetőséged.
Lilában: Anyagi javaid most háttérbe kerülnek, nem fontosak számodra, lelki célokra kell költened.
Feketében: Anyagi helyzetedet most bebiztosíthatod, de komoly fejlődésre ne számíts, ami van abból jól gazdálkodhatsz és lejjebb már nem kell gondolkodnod.

"Jön már az ismerős
Száz lábú deres-ősz,
Sepreget, kotorász,
Meg megáll, lombot ráz."


Kányádi Sándor: Jön az ősz

3. Falevél

 

Rozsdavörösben: Gyulladásos betegségekkel kell számolnod, sok bajjal, betegséggel, készülj fel, és figyelj a vízfogyasztásra
Barnában: Most erőtlenségre, lelassulásra kell számítanod, a béltisztításra kell nagyon figyelned és melankólia elkerülésére.
Lilában: Egészséged kedvezően alakul, megtalálod természetes gyógymódokat is javuláshoz, gyógyuláshoz, felépüléshez, ha éppen nem lennél hibátlan állapotban.
Feketében: Egészséged nem tökéletes, kimerültség és egy adott területen komolyabb betegség várható, ha vitaminpótlásra és sportra figyelsz ez is megelőzhető.

"Létünk olyan múló, mint az őszi felhők. Ha nyomon követjük a
születést s a halált, olyan az, mintha egy zenemű felvonásait kísérnénk
végig. Az élet nem más, mint egy villámlás az égen. Elszalad, mint gyors
hegyi csermely."

Buddha
 


4. Piros bogyó


Rozsdavörösben: 
Forró szerelemre számíthatsz, ha párkapcsolatban élsz, kaland jön életedbe.
Barnában: Párkapcsolatodban állandóság, sőt néha unalmas változatlanság várható, nehéz beizzítani a helyzetet.
Lilában: Szerelmi életedben szellemi, plátói időszak következik, jól kommunikálhattok, most szenvedélymentesebb, lelkibb kapcsolat következik.
Feketében: Szakítás, elmúlás, ez a fő gondolata a szőlőnek feketében, de emellett bebiztosítás, megragadás és ragaszkodás is. Kérdés: maradsz a rosszban, vagy elmúlsz a jóért? Választhatsz. Mindenestre most is hideg fejjel fogsz gondolkodni.
 

"Az alkony oson már
Fák lombja alól.
A nyár hegedűjén
Ősz bánata szól.

Fák lombja alól
Táncolva az ősz jön
S a rőt koszorút
Megrázza a törzsön.

Táncolva az ősz jön
S mint felleg a hegyre,
Vállamra borulnak
Az ősz meg az este.
Az ősz meg az este."

Juhász Gyula: Ének
 

5. Szőlőszem 


Rozsdavörösben: Erőteljes indulatok jelennek meg a munkában. Nagyobb változás, ha van karrierváltási terved, akkor ez támogatja azt. 
Barnában: Munkádban állandóság, sőt néha unalmas változatlanság várható, nehéz beizzítani a helyzetet, jelzés, hogy most ne ugrálj, ne válts. 
Lilában: tanulási, önfejlődési időszak van, amikor sokkal több figyelmed van az újdonságok tanulásán, mint a pénzen, fizetésn, bevételeken. Karrier megalapozó időszakban vagy. Az új tudás hasznodra van- ha még nem vágtál bele, a jósda üzeni: TEDD! 
Feketében: Mennél? Menj! Ha nem lépsz, hát akkor majd tesz arról a világ, hogy menned kelljen valahogyan. Baj ez? Egyáltalán nem! A változás ideje van, és ha túl sokat ragaszkodnál, rosszabbul jársz

Szüret tüzei égnek,
Szólnak szüreti nóták
S a szőlőhegyek hátán
Venyige lombja pirkad
És megszépül csöndesen
Az egész mulandóság.

 

Juhász Gyula: Október

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 14544 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x