Őszi termény jósda - eredetileg Babiblonból. Mire számíthatsz...
hirdetés
Címlap / Ezotéria / Őszi termény jósda - eredetileg Babiblonból. Mire számíthatsz a következő negyedévben?

Őszi termény jósda - eredetileg Babiblonból. Mire számíthatsz a következő negyedévben?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-20

A babilóniai jósda eredetije egy több ezer éves jóslási mód, amely a földjóslások kategóriájába tartozik. Babilon ősi bölcsessége nagyrészt elveszett, de néhány feljegyzésben találunk róla információkat az utókornak. Hogy jóslási módjait csak babonának szánták, játéknak, vagy valóban hittek benne, az nem derül ki, de ismerve misztikus gondolkodásmódját, és az ősi föld energetikáját, vélhetőleg a lehető legkomolyabb varázslatnak számítottak ezek a jóslatok. 

Őszi terményjósdánk ezt az ősi módszert ötvözte a hazai megfelelőkkel, így a mérsékelt égöv őszének jellegzetességeivel.


A jóslatok működése

A jóslatokról általában tudnod kell, hogy a jelenből kiindulva a legbiztosabb jövőt mutatják meg számodra. Nagyobbrészt a jóslat biztos, de mint mindenben, a szabad akarat, jövődben, sorsod alakításában is rendkívüli módon számít, ezért elmondható, hogyha szeretnéd alakítani, nem kell elfogadni a végeredményt, hanem tereld el gondolataidat a jóslatról, és változtass sorsodon erőnek erejével. Ha viszont tetszik a jóslat, erősítsd meg magadban azáltal, hogy minden nap töprengsz rajta vágyad teljesüléséig.

A jósda alapjai
A babilóniai jósda egy kicsit hosszabb időt vesz igénybe, mint más jóslások. Kétféleképpen készítheted el alapját. Földön és papíron. Ha földre rajzolod, akkor egy kb. 1 méter átmérőjű, vagy valamivel nagyobb kört rajzolj, és oszd négy részre. Ha gyakrabban használnád ezt a jóslási formát az ősszel, mert több kérdésed is van, elkészítheted a jósdát kövekből a kertben. A kört tehát négy szeletre osztva, rakd ki a körvonalat és az osztásokat kavicsokkal, sziklákkal. Ha nem szeretnéd alkalmazni máskor, akkor elég, ha bottal, gallyal meghúzod a kört.

A kör szeleteibe, vagy egy-egy adott színű textilcsíkot kell helyezned, egy kővel odaerősítened, vagy az adott színű papírból vágj ki negyedeket. A szobában is elkészítheted azonban a kört. Négy különböző színű negyed kört illessz össze egy egész körré egy nagyobb asztalon, széken, vagy akár padlón. A színek: barna, fekete, lila, rozsda, ezek éppen megfelelnek az ősz színeinek, vagyis ezek a színek ebben az időszakban, november végéig, nagyon erőteljesek, magas rezgésszámúak.

Ha elkészült a köröcskéd, várj vele egy kicsit. Ez alatt az idő alatt, az energiák összedolgozódnak. Ha van türelmed, a legjobb, ha akár 24 órán át fenntartod ezt a kört, mire jóslásba fogsz.

Mi lesz hozzá az eszközöd? - Termények a természetből
Természetesen az ősz csodás terményei: 1 makkocska, 1 gesztenye, 1 falevél (lehetőleg egészséges legyen - nem zöld, csak ne legyen elszáradt), és egy szőlőszem - hiányában mazsola is megteszi - de a szőlő lenne az igazi.

Ha mindent beszereztél, és elmélyedtél kérdéseidben, életed megoldáskeresésében, akkor jobb kezedbe fogva, tartsd a kör középpontja felé öklödben a négy terményt (makk, gesztenye, szőlő, levél) és engedd el őket. A természet terményeivel annak felhajtóerejét hasznosíthatod.

A négy területre esve, vagy ha kigurul a körből, akkor a területhez esve legközelebbit értve, meg kell vizsgálni a négy termény és a négy őszi szín kombinációját.

Milyen területekre kaphatsz választ, és mi-mit jelképez?

 1. A gyermekáldásra és gyermekeddel kapcsolatos teendőkre (makk)
 2. Az anyagi helyzetedre, annak biztonságára (gesztenye)
 3. Az egészségedre és életerődre, mennyire leszel elsodort, és mennyire leszel aktív (falevél)
 4. Valamint az életörömökre, és a szerelemre (szőlő)

Tudnod kell az elhelyezkedéssel kapcsolatban - általános információk

 • A kör közepétől minél távolabb esik egy termény, annál távolabb következik be időben. Nagyjából elmondható, hogy fél méter fél évet jelent, bár ebben apró eltérések lehetnek.
   
 • Ha egy termény két szín határára esik, akkor kombinálni kell a jelentéstartalmakat, két esemény nem elválasztható egymástól.
   
 • Ha egy termény 2-3 méteren kívül esik a kör középpontjától, akkor az adott jóslatnál és az adott fél évben azzal a dologgal nincs teendőd.
   
 • Ha a kör középpontjába esik egy termény, akkor viszont már most is jelen van a feladat életedben, mindenben ott lesz előtted, mert a sorsfeladatod, amin nem tudsz változtatni most.
   
 • Ha a levél a színére esik, akkor az eseményeknek iránytója lehetsz, és tudatosan végzed azokat, ha fonákját látod, akkor elszenveded.
   
 • Ha a gesztenye fehér közepe feléd esik, akkor az anyagiak terén befolyhat pénz inkább, míg ha csak a barna hátát látod, akkor nem lesz változás, még akkor sem, ha most nagyon mélyponton vagy, sajnos.
   
 • Ha a makk a csúcsára esik, akkor vélhetőleg nem várt terhességgel kell számolnod, ezért figyelned kell.
   
 • Ha a szőlőszem szétreped, a leeséskor, akkor a párkapcsolatban széthúzó erő, vita megállíthatatlan végzetszerűség történik.
   
 • Ha a szőlő és a makk együtt összekapaszkodva érkezik, akkor szerelemgyermek várható, ha a levél ráhull a gesztenyére, akkor egészséged és mindennapi jóléted miatt sajnos nem tudsz pénzszerzésre és karrierre koncentrálni.

Mit jelentenek a termények az egyes színekben? Kattints a képekre és megtudhatod! Az idézetek meditációdat segítik! 
Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 11945 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x