Segítség, szellemjárás!
Címlap / Ezotéria / Segítség, szellemjárás!

Segítség, szellemjárás!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Aki még soha nem élte át, esetleg megmosolyogja, vagy kicikizi, kineveti azt, aki ilyesmiket állít. Angliában azért más a helyzet, ott tábora van a szellemkastély-túráknak, és kultúrája a kísérteteknek. Az angol kísérteteknek tipológiája van, és ezek szerint kísértenek. Ezt a tipológiát azonban nem minden kísértet olvasta, így hát a magyar kísértetekre nem minden húzható rá.  

Mi most nem megyünk a ködös Albion meseszép kastélyaiig, megállunk itt, Magyarországon. A kísértetházakért ugyanis nem kell túl messzire mennünk, ha saját baráti körünk felé nyitottan fordulunk, szinte mindig elmeséli valaki – titokzatosan, vagy szégyenkezve – hogy bizony egyszer vele megtörtént, hogy …

Mi most abból indulunk ki, hogy kísértetek pedig vannak. Egyszerűen azért, mert túl sok ember beszél arról, hogy ő már tapasztalt valami hasonlót – s ha nem hiszünk bennük, ez akkor is ér annyit, hogy eljátsszunk a gondolattal; - mi van, ha mégis??


pixabay

Kik azok a kísértetek? 
Direkt a „kik” és nem a „mik” kérdőszót használtam, ugyanis a hagyomány szerint a szellemek a meghalt lelkek, akik megrekedtek itt, a két világ között. Nem tudnak szabadulni a földi dolgoktól, és képtelenek átlépni a fénybe. A kísértet nem tudja, hogy halott, vagy ha tudja is, akkor ettől megőrül. Azért, mert képtelen cselekedni, elveszti a cselekvéshez szükséges szerveit, mert nem oldotta meg azt a fő problémát életében, amit elengedhetetlenül szükségesnek tartott.

Miért kísért egy kísértet? – Ki érzékeli őt? 
Valami elintézetlen ügye van. Ez néha teljes őrültség – például valakinek a megölése, vagy hasonló – de néha egyszerű dolog. Ha megkapja amit kér, többnyire megnyugszik. Nem mindig, de többnyire. És persze nem mindig kaphatja meg, amit szeretne. A kísértetet általában az érzékeny lelkű, „hatodik érzékkel” megáldott emberek, gyakran nők, vagy gyermekek érzékelik, de nagyon gyakori, hogy állatok kezdenek egészen furcsán, megmagyarázhatatlanul viselkedni.

HarmoNet tipp: Szellemvilág, parajelenségek – mi az igazság? >>

Kísértet-sztorik – kísértetes helyek
Egyszer a kutyám, látszólag teljesen ok nélkül morogni és ugatni kezdett egy bokorra, miközben hátrált tőle. Mivel gyakran sétáltunk arrafelé, s máskor nem tett ilyet, elgondolkodtam. Utána néztem az Interneten – annak a helynek a közelében megerőszakoltak és meggyilkoltak egy lányt, egy évvel korábban, éppen azon a napon, amikor a kutyám furcsán viselkedett. – Ez velem, jelen sorok írójával esett meg.

Egyes helyek kifejezetten kíséretjárta területnek minősülnek. Vannak fotósok, akik fényérzékeny technikával kifejezetten ezeken a helyeken gyűjtenek „bizonyítékot” a kísértetek létezésére. Országutak mellett, a veszélyes kanyaroknál, egyes nagyvárosok gyalogátkelő helyein, szintén megfigyelnek kísértetjárásra utaló jelenségeket. Mások arról számoltak be, hogy vezetés közben, bizonyos vasúti átjáróknál érdekes ködfoltokat, fényjelenségeket tapasztalanak. Ezeknél a sorompóknál, csomópontoknál, mindig valamilyen baleset, vagy tragédia történt.



Amikor nem látszik, hanem zörög – a poltergeist 
A kopogtató szellem jelenségét sokan és sokféleképp leírták már. Annyit jelent, hogy pajkos, tréfás, vicces, lármás, feltűnő szellem. Ám a jelentés árnyalata mára már a gonosz, ártó szellemmel is bővült, eredetileg a kopogató, dolgokat eldugó szellemre használták a szót. A jelenséget úgy írhatjuk körül, hogy nem igazolható zajok keletkeznek egy házban, olyan tárgyak esnek le, amelyek a fizikai törvények szerint nem eshettek volna le – külső behatásra gyanakszunk. Néha tárgyak „átrepülnek” a szobán, vagy egész megmagyarázhatatlanul viselkednek. (Ez szinte mindig olyankor van, ha csak egy ember van jelen – valahogy a szellem cikizni akarja a jelenségeit élvezőket?)

Poltergeist: Még egyetem alatt történt, hogy egyik albérletünkben rendszeresek voltak az ilyen jelenségek. Szellemünkről kiderült, hogy a korábban a mi házunk helyén állt ház lakója volt, és idegesítette, hogy átépítették az épületet, ezért zaklatta a lakókat. Többször kellett kéményseprőt hívni miatta, mivel a kémény felől jöttek fura zajok – soha nem volt semmi oka. Rendszeresen tűntek el apró tárgyak – toll, radír, ceruzabél – amit épp az imént használtunk, hogy aztán a lakás egy másik pontján kerüljenek elő. Ott, ahol nem is jártunk. Leestek irattal teli dossziék a polc közepéről, eldőltek a fal mellé támasztott dolgok. (Szintén a szerző saját élménye)

HarmoNet tipp: Édeskömény, megvéd a boszorkányoktól >>

Mit tegyünk, ha szellemet látunk, vagy hallunk? 
13 évesen került a kezembe az első könyv a szellemekről – a szocializmus alatt természetesen a szellemvilág leleplezéséről szólt. Sokáig jópofa regényként gondoltam erre, ám egyre többször hallottam embereket szellemekről beszélni. A megoldás néha tényleg a fizikai világban rejtőzött – menyét a padláson, egy kattogó radiátor a szomszédnál, egy huncut gyerek, aki tréfát űz. Először tehát legyünk ésszerűek, keressük az okokat a fizika világában. Ha úgy tűnik, hogy ez nem vezet célra, akkor érdemes a szellemmel kapcsolatba lépni, esetleg egy médium, vagy tisztánlátó útján. Fontos tudni, hogy a szellemet nem lehet mindig elküldeni. Néha annyira bele van őrölve a helyzetébe, hogy nem is lehet vele kommunikálni. Ha valakit nagyon zavar a szellem jelenléte, akkor fontolóra veheti a költözést. Ám a legtöbb esetben a szellem elküldhető, anélkül, hogy később visszatérjen.


Mit csinál a médium? 
A médium a szellemmel kommunikál. Előfordul, hogy ez elsőre nem is sikerül, csak többedik alkalomra.  Ez nem egy színpadi show műsor – ha valaki erre számít, akkor jó esélye van arra, hogy kóklert talál magának. A médium megtudakolja a kísértettől, hogy mi történt vele. A médium rávezeti a kísértetet, hogy már halott, és nincs dolga többé az anyagi világban. Ha sikeres, akkor a szellem tovább tud lépni, eltávozik. Ám az is lehet, hogy a szellemet érzékelni lehet, de nem lehet vele kapcsolatot kiépíteni – a nagyon régi, öreg szellemek ilyenek. Őket rituálékkal lehet nem láthatóvá, nem érzékelhetővé tenni, de ők olyankor nem távoznak el.

 

Próbálkozzunk-e házi módszerekkel szelleműzéshez? 
Nem sok bajunk történhet akkor sem, ha igen. A szellemi megszállás, vagy más hasonló horrorfilm sztorik tényleg előfordulnak, de olyan ritkán, annyira perfekt együttállás kell hozzá, hogy nem jelent valódi kockázatot. Olvassunk utána a témának, és ha nem megy, még mindig kérhetünk külső segítséget a megoldáshoz. Gyakori, hogy a szellemet azért mi érzékeljük, mert saját, személyes életünkhöz is köze van a szellem életproblémájának.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 28699 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x