Egyszerre két helyen? Lehetséges! - Testen kívüli élmények...
Címlap / Ezotéria / Egyszerre két helyen? Lehetséges! - Testen kívüli élmények

Egyszerre két helyen? Lehetséges! - Testen kívüli élmények

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-01

Nem tudom, mit tegyek, nem tudom, hogy legyen. Miért is nem lehetek egyszerre két helyen, ó Istenem, miért nincs két életem? - énekelte a Piramis együttes, a ma újra népszerű slágerben. Az ötlet nem új keletű. A parapszichológia már régóta foglalkozik vele, tudományos neve is van: Bilokáció.  

Bilokáció – egyszerre két helyen
 
Az élménye szerintem mindenki vágyott már legalább egyszer. Milyen jó is volna egyszerre moziban ülni a barátnőmmel, ugyanakkor meg szerelmeskedni a pasimmal! Milyen jó is lenne egy időben üzletet kötni A és B céggel! A jelenség, amikor az ember azonos pillanatban két különböző helyen tartózkodik, régóta foglalkoztatja az embereket. Ilyenkor – úgy tartják – a test és a szellem egy időre elválik egymástól. A lélek kilép a fizikai testből, eltávolodik tőle, ám nem csupán „képzeletben”. A lélek látható alakot ölt, mely nem anyagi ugyan, de a testi valójára erősen hasonlító, sőt néha ebben a másik valóságban bizonyos cselekedeteket is végre tud hajtani.
 
 
 
A spirituális  mesterek néha képesek erre

Sok mesterről keringtek és keringenek hírek, mely szerint képes volt egyszerre több helyen is tartózkodni. Az egyik mesterről azt mesélték, hogy egy nagyon kedves tanítvány haldoklott az USA egyik végén, New Yorkban, míg ő a hírt az USA másik oldalán, Los Angelesben kapta meg. A hírt követően 3 órán belül megjelent a betegágynál, az ott virrasztó tanítványok meglepetten utat engedtek neki, – ennyi idő alatt semmivel nem lehetséges ekkora távolságot megtenni, sőt a repülőtérre sem lehetett volna eljutni egy aktuális sztrájk miatt – a mester közel negyedórát töltött a beteggel, majd távozott. A beteg boldog volt, kisvártatva nagy nyugalomban elhagyta földi testét. A többi Los Angelesben tartózkodó tanítvány ez idő alatt meg volt győződve arról, hogy a mester ki sem mozdult a meditációs szobájából, mivel annak egy ajtaja volt, és az ajtó előtt mindig tanítványok sora várakozott rá. Hasonló történeteket több szentről, és mesterről hírlelnek – akik átélték, azok váltig állítják, hogy mindez igaz.

Parapszichológiai magyarázatok

„Fluidikus megkettőződés” „Asztrális kivetülés” „kéttestűség” „testelhagyás” „testen kívüli tapasztalat” – mind ugyanazt a jelenséget írják körül, ugyanarról beszélnek, csak más-más kutatási csoportok más néven írták le ezt. Néha ez a jelenség spontán is létrejön, ám ez igen ritka. A leggyakrabban komoly gyakorlás után, sámánok, mágusok, vagy vallási mesterek voltak képesek erre. Ilyenkor a fizikai test mintegy élettelenül marad egyhelyben, és a tudat kivetül. Az élményt hipnotikus, narkózisos, vagy halál-közeli állapotokban is megélték már.

A parapszichológusok szeretik tisztázni, hogy mi biztosan NEM bilokáció!
  • Nem hallucináció: Mivel nem magának a testet elhagyó személynek van olyan érzése, mintha két helyen volna egyszerre, hanem gyakran több ember tanúsítja egymásnak ellentmondva, hogy az illetőt ugyanabban az időben két helyen is látta, így nem hallucinálásról van szó. Ha hallucináció volna, maga a testet elhagyó személy érezné úgy, mintha ez történt volna vele.
  • Nem tudathasadás, vagy más pszichés zavar: Nem a bilokációt átélő személy pszichéje kettőződik meg, hanem testi valójában tűnik megjelenni több helyen. Nem hasadt,vagy kettős személyiségről beszélünk egy testben, hanem épp fordítva – ugyanazon személyiségről két testben, melyek látszatra egyformák.
  • Nem álomszerű esemény: a bilokáció során a logikai érzék, a valóságtudat pontosan működik, mindenki (maga a testet elhagyó személy és az őt körülvevők is) határozottan tudják mikor és hol vannak, gyakran egész konkrét tetteket hajtanak végre. Nincs lebegésszerű élmény, nem tűnik el a valóságtudat, mint az álomban.
Pio atya és az egyházi megközelítés

Don Bosco és Padre Pio - mindketten arról híresek, hogy egyszerre képesek voltak két helyen is megjelenni. Az ősi magyar vallásban a táltosok is képesek voltak erre. hiszen a testtől elválva nagy utat tettek meg, transzállapotban. Az ősi tibeti rendek kifejezetten oktatták a testelhagyás egyik módszerét. A kínai és japán harcművészeti rendek magas fokú beavatottjai szintén ismertek technikákat, amivel el lehetett érni a testelhagyás élményét.

Tudomány és paratudomány – a tér/idő fogalma megdől?

A fizikai tények és a spirituális tapasztalás újra ellentmond egymásnak. Ha létezhet a jelenség: egyszerre két helyen lenni, akkor megdől a klasszikus fizika jó néhány alapvető tétele. Egyszerű volna a buta képzelgés szintjére utalni a bilokáció jelenségét, és megtartani a régi tételeket, de a fizikusok és a metafizikusok újabb relativitásokat és relációkat találnak, amikben ezek a dolgok lehetségessé válnak. Az orvosok addig jutottak el, hogy a taktilis és a vizuális (érintéses és látványérzékelő) területek az agyban elvesztik a kapcsolatot, és ilyenkor jön létre testelhagyás-jellegű élmény.

A mesterséges testen kívüli élmény nem bilokáció

A virtuális valóságot kutató orvosok fokozott figyelemmel kutatják ezeket az agyi képességeket. Svájcban, Londonban, valamint az USA-ban is folynak vizsgálatok ebben a témakörben. Ám valójában nem a test megkettőződését, a bilokációt, hanem a lélek kivetülését vizsgálják, amikor a valóságot olyan térben érzékeli a személy, amelyet a fizikai képességei alapján nem érzékelhetne.

 
 
Például egy módosult tudatállapotban a vizsgált személy „látja” „érzékeli” a háta mögött levő, vagy a szomszéd szobában található, esetleg egy elzárt szekrényben található dolgokat is. A folyamat vegyi hatásait is elemzik, hiszen egyes tudatmódosító szerek a bilokációhoz hasonló, vagy tényleges bilokációs élményeket hozhatnak létre.

A test elhagyása veszélyes lehet – ne piszkáld a testet!

A bilokáció a szellemet érinti –a test nem mozdul el a helyéről. A szellem ilyenkor érintkezésbe tud lépni távoli személyekkel, látja őket, tud velük beszélni, meg tud mutatkozni előttük úgy, hogy valóságosnak tűnik a jelenléte – noha megérinteni nem lehet, hiszen ha megpróbálnák, a levegőt fognák csupán. A „távollét” ideje alatt nem szabad felébreszteni, vagy a kiindulási helyről elmozdítani a testen kívül tartózkodó személyt, mert a hagyomány szerint akkor nem tud visszatérni a testébe.
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 12868 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x